Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα 10 καλύτερα ταξίδια για το 2011 από το National Geographic

1.Muskoka Cottage Country, Ontario, Canada: Περιοχή με 1600 λίμνες που την κάνουν πολύ γραφική, ρομαντική και φυσικά τουριστική!
          


2. Patagonia, Argentina: Η Παταγονία προσδιορίζεται ως γεωγραφική περιοχή που καταλαμβάνει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής.
      

 3.San Juan Islands, Washington: Αρχιπέλαγος με 6 νησιά στα οποία φτάνεις με φέρυ μποτ. Εκεί μπορεί κάποιος να κάνει καγιάκ και να παρατηρήσει όρκες.

      

4. Minneapolis, Minnesota Η Μινεσότα είναι η δωδέκατη σε έκταση και εικοστή πέμπτη σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των ηπειρωτικών ΗΠΑ και συνορεύει με τον Καναδά. Είναι γνωστή ως η πολιτεία των δέκα χιλιάδων λιμνών, λόγω των πολλών λιμνών και ποταμών.

         

5. Glacier Bay National Park, Alaska  Το μέρος αυτό είναι επισκέψιμο μόνο κατά τους θερινούς μήνες και επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι, οι περίπου 400.000 επισκέπτες το χρόνο φτάνουν εκεί με φέρυ μποτ ή κρουαζιερόπλοια.

      
  
6. Cardiff, Wales  Το Κάρντιφ είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ουαλίας. Βρίσκεται στη νότια ακτή της χώρας και κατοικείται από 320.000 ανθρώπους. Σήμερα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και ιστορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

        

7. Stockholm Archipelago, Sweden  Ένα από τα μεγαλύτερα αρχιπελάγη της Βαλτικής. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια θαλάσσια διαδρομή στις βραχώδεις ακτές, να κάνουν πικνικ στις αμμουδιές, ιδιαίτερα τον Ιούνιο ως τα μέσα Ιουλίου που δεν νυχτώνει ως τις 10 το βράδυ!

            

8. Azores, Portugal: Ομάδα νησιών που βρίσκονται στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Τα καταπράσινα βουνά και οι κοιλάδες, οι όμορφες λίμνες εκεί που άλλοτε ήταν κρατήρες ηφαιστείων, οι θερμές πηγές και οι μυστηριώδεις σπηλιές δημιούργησαν ένα θαυμάσιο τοπίο. Συνδέονται αεροπορικά με τη Λισσαβόνα και η πτήση διαρκεί περίπου 2 ώρες.

             
9. Roatan, Honduras: Νησί στην κεντρική Αμερική κοντά στο Μεξικό. Μοναδικό μέρος για τους λάτρεις εξερεύνησης του βυθού, καθώς έχει έντονη τροπική θαλάσσια ζωή.

           

10. Istria, Croatia: Η μεγαλύτερη χερσόνησος της Αδριατικής. Καταπράσινο, πολύ γραφικό και ρομαντικό μέρος.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου