Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Βαρκελώνη...μια υπέροχη πόλη!

Από όλα τα μέρη που έχει πάει η ομάδα του Travel Tips διαλέξαμε να γράψουμε για την Βαρκελώνη, την πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Μια πόλη πραγματικά μοναδική, πανέμορφη, με μοναδική καταλανική ομορφιά. Είναι προορισμός που συνδυάζει διασκέδαση και ξεκούραση, φυσική ομορφιά και μουσεία, καλό φαγητό και πολλά μαγαζιά.
Η Βαρκελώνη έχει πολλά ξενοδοχεία και καλό είναι να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο ή κοντά σε κάποιο μέσο μεταφοράς- βασικά με το μετρό πας παντού! Εμείς μείναμε στο Barcelo Sants, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από μεγάλο σταθμό τρένου και μετρό. Υπέροχο ξενοδοχείο σε όλους τους τομείς! Το πιο σημαντικό ήταν ότι με το ασανσέρ από το glamourous λόμπι κατεβαίνεις στο σταθμό!!
 

Η πόλη είναι γεμάτη αξιοθέατα, μουσεία, όμορφες γραφικές γειτονιές...αναλόγως με το πόσες μέρες θα μείνετε θα επιλέξετε τι θα επισκεφτείτε. Πάρτε έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό και φτιάξτε ένα πρόγραμμα για το που και τι θα δείτε κάθε μέρα!

Σαγράδα Φαμίλια Ίσως η πιο όμορφη και εντυπωσιακή εκκλησία που έχουμε δει, γεμάτη περίτεχνα σκαλίσματα, έργο του μοναδικού αρχιτέκτονα Γκαουντί. 
Αξίζει να τη δείτε την ημέρα για να παρατηρήσετε τις εικόνες στις προσόψεις αλλά και τη νύχτα που ο φωτισμός την κάνει ξεχωριστή.

H Βαρκελώνη έχει πολλά όμορφα κτίρια που μπορείτε να θαυμάσετε. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Casa Batllo και το Casa Mila. Είναι και τα δύο κτήρια του Γκαουντί και ιδιαίτερα το Batllo είναι το ίδιο υπέροχο και τη μέρα και τη νύχτα με τον ιδιαίτερο φωτισμό. Είναι και τα δύο σε πολύ κεντρικά σημεία και εύκολα θα τα θαυμάσετε κάνοντας μια βόλτα. 
Casa Batlo, μπορείτε να το επισκεφτείτε και μέσα!
Casa Mila
  Park Guell Οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη, πανέμορφο πάρκο, όμοιο του δεν υπάρχει! Παραμυθένια κτίρια, ψηφιδωτά και θέα σε όλη την πόλη της Βαρκελώνης. 

Barceloneta Η παραλία της πόλης, ωραίο μέρος για βόλτα, φαγητό ή γιατί όχι και μπάνιο αν το επιτρέπει ο καιρός. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα, να δείτε IMAX cinema, να επισκεφτείτε το Aquarium, το Ολυμπιακό λιμάνι, να ανεβείτε στο άγαλμα του Κολόμβου. 
    Ο λόφος του Μόνζουικ με το Ολυμπιακό στάδιο και τη μαγευτική θέα. Εμείς ανεβήκαμε με το τελεφερίκ απολαμβάνοντας την Βαρκελώνη πραγματικά από ψηλά. 
Το κάστρο
Στο τελεφερίκ
Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα μέρη να επισκεφτείτε στην Βαρκελώνη που αξίζει να δείτε. Εμείς αναφερθήκαμε στα ίσως πιο όμορφα και ξεχωριστά με βάση τις δικές μας εμπειρίες. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Camp Nou, το μεγάλο πάρκο Ciutadella, τη γραφική γειτονιά του Poblenou,τομουσείο του Πικάσο, το Ναυτικό Μουσείο, το ζωολογικό κήπο, τη La Rambla με τα μαγαζιά.
Ciutadella Park
tips
*Προσοχή στους κλέφτες!! Ειδικά σε μέρη όπου συχνάζει πολύς κόσμος. Για παράδειγμα εμείς είδαμε να κλέβουν πορτοφόλι από τουρίστα που χάζευε στη La Rambla. Επίσης μην σταματάτε αν σας μιλήσει τσιγγάνα γιατί από ότι μάθαμε κλέβουν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο!
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για την διαμονή σας στη Βαρκελώνη, στην καλύτερη τιμή, με πραγματικές αξιολογήσεις και βαθμολογία, εδώ
Πρόταση ξενοδοχείου στο κέντρο της Βαρκελώνης: 
Barcelo Sants, πολύ όμορφο ξενοδοχείο 4 * ακριβώς πάνω από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και μετρό - μην ανησυχείτε δεν ακούγεται κανένας θόρυβος!  Από το μετρό, με ασανσέρ ανεβαίνεις στο ξενοδοχείο! Πολύ βολική τοποθεσία για τις καθημερινές βόλτες, όμορφα δωμάτια, εκπληκτικό lobby και πολύ καλό πρωινό σε μπουφέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου