Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τα 10 πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

1. Ice Hotel, Σουηδία
 Το Ice Hotel βρίσκεται στη Σουηδία. Απλώνεται σε μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο. Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια, είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες, κοιμούνται μέσα σε θερμικό υπνόσακο, στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, επενδεδυμένο με δέρμα ταράνδου  Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει ζεστό χυμό αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου.  

2. Ξενοδοχείο στο βυθό, Φίτζι

Το ξενοδοχείο Poseidon Undersea Resort βρίσκεται στα Νησιά Φίτζι. Το ξενοδοχείο είναι δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και σχεδόν όλες οι σουίτες έχουν ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. 


3. Ξενοδοχείο κάψουλα, Ιαπωνία

Η ιδέα των «ξενοδοχείων» Capsule Inn έχει σκοπό να προσφέρει την εμπειρία του ύπνου μέσα σε πλαστικές κάψουλες και να εξυπηρετήσει ανθρώπους επισκέφθηκαν την πόλη για σύντομο χρονικό διάστημα και τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Λειτουργούν σε κεντρικές πόλεις της Ιαπωνίας, και οι κάψουλες αυτές διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο και ξυπνητήρι.


4. Ξενοδοχείο σε ηφαιστειογενή σπηλιά, Τουρκία

Το  Gamirasu Cave Hotel είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή  βράχο, ενώ παλιότερα ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Λειτουργεί από το 1999 στο Oυγκρούπ στην Καππαδοκία της Τουρκίας.  

5. Ξενοδοχείο λεωφορείο, Σάο Πάολο

Το κινούμενο ξενοδοχείο «Exploranter» έχει βάση το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ξεναγεί τους πελάτες του στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Αργεντινή. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, μπάνια και 28 κρεβάτια.

6. Ξενοδοχείο φυλακή, Αυστραλία
Στο νότο της Αυστραλίας, στο βουνό Gambier, άνοιξε τις πύλες της το 1886 μια φυλακή, η οποία το 1995  μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, με την ονομασία «Old Jail Mount». Οι ένοικοι μένουν σε κελιά και τρώνε στην τραπεζαρία της φυλακής. 

7. Ξενοδοχείο για Ταρζάν, Ινδία
Χτισμένα μέσα σε δάσος και εξ’ ολοκλήρου επάνω σε ψηλά δέντρα, τα σπίτια του Green Magic Treehouses προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις συν ανεμόσκαλα, σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σας ο Ταρζάν. Χωρίς ηλεκτρισμό, το οικολογικό ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται άλλες πηγές ενέργειας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες.

8. Αεροπλάνα, τρένα και χόμπιτ, Νέα Ζηλανδία
Στα Woodlyn Park Motels έχεις τρεις επιλογές: να περάσεις τη νύχτα σε βαγόνι τρένου του 1950 ή ως επιβάτης αεροπλάνου τύπου Bristol Fighter. Αν είσαι φαν του Τόλκιν, μπορείς να μείνεις σε σπιτάκι πανομοιότυπο των χόμπιτ, χτισμένο στην άκρη ενός βουνού. Μπορείς επίσης να μάθεις πως κουρεύουν τα πρόβατα και να δεις τις αρκούδες kiwi που μένουν στην περιοχή.

9. Το δωμάτιο του τρυποκάρυδου, Σουηδία

Το Woodpecker Hotel, στη Σουηδία, είναι από τα πιο μικρά ξενοδοχεία του κόσμου αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο ή ζευγάρι στο ένα και μοναδικό σπίτι του. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στη βεράντα ή στην αιώρα. 

10. Ξενοδοχείο σχολείο, Πόρτλαντ Η.Π.Α.

Το ξενοδοχείο McMenamins Kennedy School Hotel στο Πόρτλαντ, ζωντανεύει τα μαθητικά χρόνια επί πληρωμή. Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα και κάθε δωμάτιο θυμίζει σχολική αίθουσα, με μαυροπίνακα, κιμωλίες κι όλες τις ανέσεις!!

1 σχόλιο: