Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ασίας

1. Μποκαράι, Φιλιππίνες
Με μήκος μόνο 7 χιλιόμετρα, το Μποροκάι είναι τόσο μικρό, που μπορείτε άνετα να μετακινείστε με νοικιασμένο ποδήλατο ή μηχανάκι. Αλλά μη σας ξεγελάσει το μικρό του μέγεθος. Έχει πολλές εξαιρετικές παραλίες για να επιλέξετε. Η παραλία Yapak είναι γνωστή για τα όμορφα λευκά κοχύλια της. Η Λευκή Παραλία έχει τέλειο ηλιοβασίλεμα. Η παραλία Balinghai είναι απομονωμένη και ιδανική για νεόνυμφους. Αρκεί να μην πάτε σε περίοδο μουσώνων, και θα συμφωνήσετε ότι είναι από τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου.

2. Μαλδίβες
Οι Μαλβίδες αποτελούνται από περισσότερες από 24 ατόλες του Ινδικού Ωκεανού και χιλιάδες μικρά νησάκια. Οι ειδυλλιακές παραλίες, όπως αυτή της ατόλης South Ari στο Nalaguraidhoo, το Νησί του Ήλιου, αποτελούν το όνειρο κάθε λάτρη της άμμου. Κολυμπήστε μέχρι τον κοραλλιογενή ύφαλο ή θαυμάστε τον κατευθείαν από την υπέροχη λευκή αμμουδιά, σε κάποια σημεία του νησιού.


3.  Ko Phangan, Ταϊλάνδη
Το Ko Phangan είναι ένα όμορφο νησάκι με κοκκοφοίνικες και λευκές, αμμώδεις παρθένες παραλίες στον Κόλπο του Σιάμ. Όταν έχει πανσέληνο, εκατοντάδες επισκέπτες συρρέουν στο νησί για το πάρτι που περιλαμβάνει ολονύκτιες δραστηριότητες, με DJ και μουσική στην παραλία. Τα τρία τέταρτα του νησιού καλύπτονται από βουνά με τροπική ζούγκλα. 

4. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη
Είστε σε ένα πανέμορφο νησί ανοικτά των ακτών της Ταϊλάνδης - δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Περάστε την ημέρα σας σε μια ζωντανή και πολυσύχναστη παραλία ή εξερευνήστε τις απομονωμένες λιμνοθάλασσες του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Ang Thong. Θέλετε να ζήσετε ένα ρομαντικό ειδύλλιο; Επιλέξτε ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ένα απομονωμένο μπανγκαλόου ή κάτι ανάμεσα.

5. Κάο Λακ, Ταϊλάνδη
Μόλις 80 χιλιόμετρα βόρεια του Πουκέτ (Phuket), το Κάο Λακ (Khao Lak) ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από το τσουνάμι του 2004. Όμως, η πόλη και η τουριστική βιομηχανία ανέκαμψε. Πιο ήρεμο από άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς, προσφέρει απομονωμένες παραλίες, ήσυχα βράδια και δραστηριότητες κατάλληλες για οικογένειες. Θέλετε πάρτι κάτω από την πανσέληνο και συναρπαστικές νύχτες; Δυστυχώς ατυχήσατε. Όμως, εάν ψάχνετε για απαράμιλλες καταδύσεις στα νησιά Similan, εδώ σας έχει πέσει το λαχείο.

6. Κο Φι Φι Ντον, Ταϊλάνδη
Το Ko Phi Phi Don, το μεγαλύτερο από τα νησιά Phi Phi, δεν είναι ηφαιστειακό και το βασικότερο υλικό του είναι ο ασβεστόλιθος. Η πρόσβαση σε αυτό το νησί με τις μαγικές παραλίες και τις δημοφιλείς περιοχές για καταδύσεις και snorkeling είναι δυνατή με πλοίο από το Phuket. Μεγάλο μέρος του νησιού αποτελεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή.

7. Gili Trawangan, Ινδονησία
Το Gili Trawangan ανήκει στην κατηγορία των νησιών που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Η πρόσβαση στο νησί, που ανήκει στο σύμπλεγμα των τριών νησιών Gili, γίνεται ευκολότερη χάρη στα ταχύπλοα που κάνουν τη διαδρομή από το Bali σε 90 λεπτά. Κάντε κράτηση σε ένα παραθαλάσσιο μπανγκαλόου για να ζήσετε μια απολαυστική, αλλά και οικονομική, εμπειρία. Κάντε μια βουτιά νωρίς το πρωί, πηγαίνετε για snorkeling (κατάδυση με αναπνευστήρα), απολαύστε τη λιακάδα με τις ώρες και απαλλαγείτε από το άγχος. 

8. Κράμπι, Ταϊλάνδη
Η πόλη Krabi στη νότια Ταϊλάνδη είναι εξαιρετική αφετηρία για να εξερευνήσετε την ομώνυμη περιφέρεια, μια περιοχή με πλούσια βλάστηση με ζούγκλες, ασβεστολιθικά βράχια και ειδυλλιακά νησάκια στα ανοικτά της θάλασσας Άνταμαν. Μέσα στο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής, το Wat Tham Seua, το ναό του σπηλαίου της τίγρης, είναι κρυμμένος ένας μικρός βουδιστικός ναός, που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τους ντόπιους μοναχούς. Από την αποβάθρα δίπλα στο ποτάμι μπορούν να ξεκινήσουν οι ταξιδιώτες με φέρι μπόουτ και άλλα σκάφη για τα καλύτερα σημεία για κατάδυση με φιάλη ή αναρρίχηση σε βράχους, αλλά και τις καλύτερες παραλίες με λευκή άμμο της ακτής.

9.  Κο Λαντά, Ταϊλάνδη
Το Κο Λαντά (Ko Lanta) είναι ένα πανέμορφο νησί, όπου σίγουρα θα βρείτε απόμερες παραλίες. Το Κο Λαντά , που βρίσκεται στην επαρχία Κράμπι (Krabi), μία από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, προσφέρει φανταστικές καταδύσεις όπου μπορείτε να θαυμάσετε εξωτική θαλάσσια ζωή και μεγάλους κοραλλιογενείς υφάλους. Τα ηλιοβασιλέματα είναι παροιμιώδη. Απολαύστε με το σύντροφό σας ένα ηλιοβασίλεμα κρατώντας μόνο ένα ποτήρι κρασί.

10. Που Κουόκ (Phu Quoc), Βιετνάμ
 Απολαύστε τον ήλιο και στοιχεία της βιετναμέζικης κουλτούρας στο νησί Που Κουόκ (Phu Quoc), όπου η λευκή άμμος και τα τροπικά νερά μαγεύουν τους λάτρεις των παραλιών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι καταδύσεις με αναπνευστήρα ή φιάλη καθώς και το ψάρεμα είναι τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σπορ εδώ. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε να κάνετε τζετ σκι, ιστιοπλοΐα ή ψάρεμα καλαμαριών (ναι, σωστά διαβάσατε, ...καλαμαριών). Επισκεφθείτε την αγορά Duong Dong νωρίς το πρωί για να ζήσετε ένα γνήσιο κομμάτι της ζωής του τόπου.

πηγή: tripadvisor.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου