Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ταξιδεύοντας με μωρό

Τα μωρά μεταφέρονται εύκολα και διασκεδάζουν εύκολα. Μπορείτε για παράδειγμα να περάσετε μια μέρα σε ένα μουσείο με το μωρό στο καρότσι ή στο μάρσιπο. Πρόκειται ίσως για το μόνο στάδιο στη ζωή του παιδιού όπου εσείς αποφασίζετε που και πάτε και τι θα κάνετε, για αυτό εκμεταλλευτείτε το! Τα  μωρά συνήθως δείχνουν ενδιαφέρον όπου κι αν πάτε, ενώ σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία να συναναστρέφεστε με τους ντόπιους, που συνήθως δείχνουν συμπάθεια στα μωράκια.

Το αρνητικό ενός ταξιδιού με μωρό είναι ότι χρειάζονται πολλά πράγματα, πάνες, αλλαξιές ρούχων, καρότσι, και προτιμούν κάποια ρουτίνα στον ύπνο τους, την ώρα του φαγητού και της καθαριότητας τους. Μπορεί επίσης να είναι πολύ ανήσυχα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ή στο ταξίδι με το τρένο. Πρέπει επομένως να έχετε μαζί σας το φαγητό του, μια πάνα και ένα παιχνιδάκι ή βιβλιαράκι για το ησυχάσετε. 

Όμως είναι η μοναδική ηλικία που επειδή κουβαλάτε το μωρό, μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε κάποια μέρη. Όταν το μωρό μεγαλώνει και κάπως ανεξαρτητοποιείται...τα πράγματα είναι πιο ζόρικα! 

Το πιο σημαντικό είναι να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα πράγματα για το μωρό, τυχόν φάρμακα που ίσως δεν μπορείτε να βρείτε σε κάποια μέρη, ένα θερμόμετρο και το βιβλιάριο του. 

Πάντως οι ξένοι συχνά ταξιδεύουν με τα μωρά τους...εμείς οι Έλληνες λίγο πιο δύσκολα θα πάμε ειδικά σε μια ξένη χώρα με το μωρό. Αν πάντως το αποφασίσετε, απλά χρειάζεται οργάνωση και τίποτα παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου