Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Θαλάσσιο καγιάκ, αετοσανίδα, κανό και ράφτινγκ στα ελληνικά νησιά

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Το καγιάκ δεν είναι σπορ μόνο των ποταμών, αλλά και των θαλασσών! Ελάχιστα διαδεδομένο στην Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο καγιάκ στην Κεφαλονιά, όπως και να γνωρίσετε πραγματικά ένα ορεινό νησί όπου πάνω από το 80% της ακτογραμμής του είναι μη προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Το καγιάκ είναι εξαιρετικά ασφαλές, σχεδιασμένο για συνθήκες ωκεανού, και οι περισσότεροι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πόσο πιο εύκολο είναι στην πραγματικότητα, αφού η αλήθεια είναι ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τεχνική. 
Η εταιρεία τους Seakayaking Kefalonia προσφέρει δέκα διαφορετικές ημερήσιες εκδρομές, οι οποίες θα σας γεμίσουν με εικόνες από σπηλιές, απόκρημνους ασβεστολιθικούς γκρεμούς με καταπράσινα νερά, στον Αίνο, αλλά και από παραδοσιακούς οικισμούς, όπως την Ασσο και το Φισκάρδο. Η εκδρομή διαρκεί περίπου 6 ώρες και περιλαμβάνει στάσεις για snorkeling, κολύμπι κι ένα ελαφρύ σνακ. Υπάρχουν επίσης και δελεαστικές πολυήμερες εκδρομές για τις οποίες μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα τους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι στον εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί περιλαμβάνονται ειδικές μακρυμάνικες μπλούζες που προστατεύουν από τον ήλιο και κρατάνε δροσερό το σώμα.
Seakayaking Kefalonia, www.seakayakingkefalonia-greece.com. Κόστος: 60 ευρώ η ημερήσια εκδρομή.KITE SURF ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ


Τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι ό,τι πρέπει για να δοκιμάσετε kitesurf (αετοσανίδα στα ελληνικά) στην παραλία Κέρος της Λήμνου, προστατευόμενο βιότοπο Natura. Τα καταπράσινα νερά της παραπέμπουν περισσότερο σε εξωτικό προορισμό και θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες kitesurfing στην Ελλάδα, αφού πρόκειται για έναν μεγάλο και κλειστό κόλπο με ρηχά νερά, που προσφέρει ασφάλεια στους πρωτόπειρους. Η πιστοποιημένη σχολή του Rick Κρυστάλλη και του Γιάννη Δούμτσιου προσφέρει μαθήματα και εξοπλισμό για κλασικό windsurf και για το νέο σπορ του kitesurf, που σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αετοσανίδας (International Kiteboarding Organization) είναι το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο θαλάσσιο σπορ στον πλανήτη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα «υβριδικό» σπορ, ένα συνδυασμό παραπέντε και wakeboard (ή snowboard). Για να μάθετε kitesurf, θα πρέπει πρώτα να αφιερώσετε χρόνο για να χειριστείτε τον αετό, μάθημα που ξεκινάει με εκπαιδευτικό αετό στη στεριά, και στη συνέχεια να ανέβετε στη σανίδα, όπου εκεί θα κληθείτε να «εναρμονίσετε» τη σανίδα και το σώμα σας με την πορεία του αετού. Η βασική εκπαίδευση διαρκεί 10 - 15 ώρες συνολικά και, μολονότι ακούγεται ιδιαίτερα περίπλοκο άθλημα, οι γνώστες λένε ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο από το windsurf!
Surf Club Keros, Παραλία Κέρου,  www.surfclubkeros.gr. Τα μαθήματα κοστίζουν 300 ευρώ για γκρουπ δύο ατόμων και 400 ευρώ για τα ατομικά μαθήματα. Επίσης προσφέρονται μαθήματα γνωριμίας με 50 ευρώ που διαρκούν 2,5 ώρες.

CANYONING ΣΤΟΝ ΟΡΛΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
Επισκεφτείτε τον Ορλιά για να ανακαλύψτε την πιο απόκρυφη ομορφιά της ελληνικής φύσης, τα φαράγγια της, και να διασκεδάσετε κάνοντας νεροτσουλήθρα και βουτιές σε λίμνες. Ενα μονοπάτι ξεκινά από το ξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κοντά στο Δίον και, περνώντας μέσα από το πυκνό δάσος, θα σας οδηγήσει στην αρχή του φαραγγιού. Πέντε διαδοχικοί καταρράκτες, τσουλήθρες και βουτιές από ψηλά σε λίμνες είναι τα «εμπόδια» που θα συναντήσετε και θα «υπερπηδήσετε» με τη βοήθεια των τεχνικών της ορειβασίας, της αναρρίχησης, της σπηλαιολογίας αλλά και της κολύμβησης, για να φτάσετε στο τέλος της διαδρομής μέσα σε 4 ώρες.
Αν και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες φαίνεται να απεικονίζουν ένα άκρως επικίνδυνο άθλημα, στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα ασφαλές σπορ (στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί ποτέ σοβαρό ατύχημα), καθότι βασίζεται σε πολλαπλές ασφαλιστικές δικλίδες. Εάν λοιπόν γνωρίζετε κολύμπι και δεν έχετε υψοφοβία, μπορείτε να γνωρίσετε το φαράγγι χωρίς να διαθέτετε τεχνικές γνώσεις και εξοπλισμό. 
Hellenic Canyoning, Βόλος,  www.canyoning.gr. Κόστος: 60 ευρώ (περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός)

ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ
Στα Τζουμέρκα και στον Αραχθο θα βρείτε νερό για ράφτινγκ ακόμα και κατακαλόκαιρο. Η διαδρομή που θα απολαύσετε το καλοκαίρι ονομάζεται Φαράγγι Αράχθου και ξεκινά από το πέτρινο γεφύρι της Πολιτσάς, που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κωστήτσι και Αμπελοχώρι, εξελίσσεται μέσα σε ένα στενό φαράγγι με εντυπωσιακές ορθοπλαγιές που φτάνουν τα 500 - 600 μ. ύψος και καταλήγει μετά από 9 χλμ. πορείας και περίπου 2 ώρες διάρκεια στο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια. «Ατραξιόν» της διαδρομής είναι ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Κλίσκης, τον οποίο θα επισκεφτείτε στην πορεία της κατάβασης.

Via Natura, Γεφύρι Πλάκας, www.vianatura.gr. Κόστος: 40 ευρώ/άτομο. Εάν μείνετε στην έδρα της Via Natura, στο ξενοδοχείο Τελωνείο προσφέρεται 10% έκπτωση στη διαμονή και 15% έκπτωση στο ράφτινγκ.

Πηγή: http://trans.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου