Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Σπορ στην Κέρκυρα

Η φύση, η θάλασσα και η ιστορία της Κέρκυρας έχουν φροντίσει ώστε εσείς σήμερα, όποτε και αν έλθετε, όσο και αν μείνετε, ό,τι τύπος κι αν είστε, να βρείτε πρωτότυπες κι ενδιαφέρουσες καταστάσεις για να αθληθείτε και να ψυχαγωγηθείτε. Σε έναν τόπο με τουριστική παράδοση τουλάχιστον 130 χρόνων, με επιρροές από την “καλή κοινωνία” της Αγγλίας, της Γαλλίας και βέβαια της Βενετίας, σε έναν τόπο που συνήθιζε να μαζεύει το διεθνές jet-set για πολλές δεκαετίες, οι δυνατότητες για σπορ και αναψυχή είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Στο νησί, μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι στις πεντακάθαρες παραλίες, να παίξετε κρίκετ, γκολφ, να κάνετε θαλάσσια σπορ και καταδύσεις στον υπέροχο βυθό!
Κολύμπι
Η Κέρκυρα φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της. Οι περισσότερες διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, κρυστάλλινα νερά καθώς και εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ, καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια.


Κασσιόπη
Αγνή
Σιδάρι

Παλαιοκαστρίτσα


Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες βρίσκονται στην Αχαράβη, τον Άγιο Γεώργιο (Βόρεια Κέρκυρα), τον Άγιο Γεώργιο (Νότια Κέρκυρα), την Αγνή, τον Αρίλλα, το Μπαρμπάτι, τις Μπενίτσες, τη Δασιά, τις Έρμονες, το Γαρδένο, τη Γλυφάδα, τον Ύψο, το Καλάμι, το Καμινάκι, την Κασσιόπη, τον Κάβο, το Κομμένο, το Κοντόκαλι, τη Μεσογγή, τη Μυρτιώτισσα, τα Μωραΐτικα, το Νησάκι, την Παλαιοκαστρίτσα, τον Παραμόνα, τις Περουλάδες, τη Ρόδα και το Σιδάρι.
Κρίκετ
Το κρίκετ έχει μεγάλη επιτυχία στην Κέρκυρα εξαιτίας της επιρροής της βρετανικής κουλτούρας στο νησί.
Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παίζουν κρίκετ από το 1835. Για πάνω απο 150 χρόνια ήταν το μοναδικό μέρος που παιζόταν κρίκετ σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο.Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διεξάγεται το φεστιβάλ κρίκετ στην Πλατεία Σπιανάδα.
Εάν βρίσκεστε στο νησί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με παραλείψετε να δείτε κάποιον αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Όμιλο Κρίκετ Κέρκυρας: Τηλ. +30 26610 41205

Υδάτινα Σπορ
Σε όλες τις μεγάλες παραλίες του νησιού υπάρχουν εξέδρες μέσα στη θάλασσα όπου επαγγελματίες εκπαιδευτές θα σας μυήσουν στη μαγεία του ταξιδιού πάνω απ’ το κύμα: σκί, τζετ σκι, αλεξίπτωτα, σερφ αλλά και τα παραδοσιακά (και πιο αργά) ποδήλατα θαλάσσης και κανώ, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε στα γρήγορα ή να απομονωθείτε σε όλες τις δυσπρόσιτες παραλίες.
Οι κανόνες ασφαλείας είναι αυστηροί, οι έλεγχοι συχνοί και οι επαγγελματίες σοβαροί, γι’ αυτό μην ανησυχείτε: τα θαλάσσια σπορ στην Κέρκυρα είναι ασφαλή και απολαυστικά.

Γκολφ
Το καλό με το γκολφ είναι ότι πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο αρκεί να υπάρχει μία και μόνο πρϋπόθεση: το γήπεδο. Και η Κέρκυρα έχει γήπεδο (με 18 τρύπες) και μάλιστα φημισμένο. Έχει όμως τις υποδομές και τις ανέσεις που ένας παίκτης του γκολφ θα χρειαστεί αλλά και ένα μοναδικό περιβάλλον που θα σας γοητεύσει.
Ropa Valley Τηλ./Fax: +30 26610 94220

Καταδύσεις
H Kέρκυρα βρίσκεται στην κορυφή σε ό,τι αφορά την υποβρύχια δραστηριότητα. Oι ακρογιαλιές και οι ορμίσκοι, οι κάβοι και οι ατέλειωτες ξέρες, είναι ένας μικρός παράδεισος για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του βυθού. Aπό το μήνα Iούνιο και μετά η θάλασσα ζεσταίνει αρκετά και μπορεί ο καθένας με άνεση να ασχοληθεί με την υποβρύχια δραστηριότητα που του αρέσει. Aνεξάρτητα από το αν ο σκοπός είναι το ψάρεμα για να εξασφαλισθεί ο μεζές της παρέας ή οι υποβρύχιες φωτογραφίες ή ακόμη και η περιπλάνηση με τις ώρες με μάσκα και αναπνευστήρα, ο βυθός της Kέρκυρας είναι συναρπαστικός. Eάν είστε πτυχιούχοι αυτοδύτες τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Kέρκυρα είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της Eλλάδας όπου επιτρέπεται ελεύθερα η κατάδυση με αέρα.

Eάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία σε αυτό το σπορ, μην ανησυχείτε. Για να βουτήξετε δεν χρειάζεται ούτε να είστε αθλητές, ούτε να κρατάτε την αναπνοή σας για πέντε λεπτά. Aρκεί να είστε υγιείς και να ξέρετε να κολυμπάτε. Aπευθυνθείτε σε κάποιο από τα δέκα καταδυτικά κέντρα ή σχολές, που υπάρχουν διασκορπισμένα σε όλο το νησί, για να κανονίσετε μια κατάδυση γνωριμίας. Kαι τα κέντρα και οι σχολές προσφέρουν έμπειρους εκπαιδευτές και πλήρη εξοπλισμό. Eνδεικτικά, η απόκτηση διπλώματος ενός αστέρος (η πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, που παρέχει το δικαίωμα σε ερασιτέχνες να καταδύονται με φιάλες αέρα) κοστίζει 60-70.000δρχ. και η εκπαίδευση διαρκεί μία με δύο εβδομάδες. Σοβαρά, πάτε στην Kέρκυρα και θα χάσετε την ευκαιρία για μια καταδυσούλα;

Οι επισκέπτες μπορούν να βγάλουν υποβρύχιες φωτογραφίες, να κινηματογραφήσουν με βιντεοκάμερα ή να κάνουν ψαροντούφεκο. Εάν είστε αρχάριος, υπάρχουν πολλές σχολές κατάδυσης στο νησί, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για μαθήματα.
Ορισμένες σχολές ενδεικτικά, είναι:
Corfu Diving Center: Παλαιοκαστρίτσα
Ionian Divers: Δασιά, Κέρκυρα
Nautilus Diving: Μωραΐτικα

Ιππασία
Η ιππασία στην Κέρκυρα είναι μια μοναδική εμπειρία λόγω της υπέροχης φυσικής ομορφιάς, των στενών μονοπατιών και των όμορφων παραλιών που διαθέτει το νησί.
Σε λίγα μέρη στην Ελλάδα υπάρχουν τόσες δυνατότητες για ιππασία όσες στην Κέρκυρα. Η πυκνή βλάστηση, τα απειράριθμα εγκαταλειμένα μονοπάτια και οι συνήθειες που έμειναν από την εποχή που οι Άγγλοι διοικούσαν το νησί, δίνουν σήμερα στον αναβάτη μοναδικές δυνατότητες απολαυστικής ιππασίας. Είτε είστε άπειροι είτε πεπειραμένοι, οι ιππικοί όμιλοι της Κέρκυρας θα σας εφοδιάσουν με το κατάλληλο άλογο και τον ειδικό συνοδό που θα σας ξεναγήσει σε τοποθεσίες που μόνο ένα καλό άλογο μπορεί να προσεγγίσει.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε σε κάποιες απ' τις σχολές ιππασίας στο νησί.

Παραπέντε-Θαλάσσιο Αλεξίπτωτο
Τα τελευταία χρόνια το παραπέντε και το θαλάσσιο αλεξίπτωτο έχουν εξελιχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή σπορ.
Θα βρείτε εγκαταστάσεις σε αρκετές παραλίες και λόφους της Κέρκυρας. Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε την ομάδα παραπέντε και αλεξίπτωτου στην παραλία Αγίου Γορδίου ή στα κιόσκια υδάτινων σπορ που βρίσκονται στις παραλίες του νησιού.


Ορεινή Ποδηλασία
Σήμερα περισσότερα από 6.000 άτομα το χρόνο έρχονται στην Κέρκυρα αποκλειστικά για ποδηλασία ενώ ακριβώς οι διπλάσιοι νοικιάζουν ποδήλατα για κάποιες από τις μέρες των διακοπών τους. Όλοι τους θεωρούν την Κέρκυρα ως παράδεισο για το χόμπυ τους. Με το ποδήλατο μπορείς να πας σε μέρη που μόνο περπατώντας θα ανακάλυπτες, μπορείς να νοιώσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του, μπορείς να αισθανθείς την ηρεμία και τη γαλήνη αλλά και να κολυμπήσεις μόνος σου σε έρημη παραλία ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο. Η αργή ποδηλατάδα μέσα σε σκιερούς δρόμους ή η αίσθηση της άνεσης σε διαδρομές μέσα από ποτάμια, είναι εμπειρίες που θάπρεπε να γνωρίσετε.
Οι ποδηλάτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τα γραφικά χωριά ή να απολαύσουν τα καταπράσινα ορεινά τοπία. Η ποδηλασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξερευνήσετε το νησί και να επισκεφθείτε τα αξιοθέατά του.
Υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικίασης ποδηλάτων απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το ποδήλατο της επιλογής σας.

Τένις
Η πρώτη φορά που παίχτηκε τέννις στην Ελλάδα, ήταν στη Κέρκυρα κάπου στο τέλος του 1800. Από τότε οι γόνοι των “καλών οικογενειών” συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ασχολούνται με το άθλημα που πλέον έχει κερδίσει έδαφος και στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Εκτός από τον ιστορικό Όμιλο Αντισφαίρισης Κέρκυρας (Tennis Club για τους Κερκυραίους), έχει δημιουργηθεί και νέος ιδιωτικός όμιλος ενώ οργανωμένα γήπεδα υπάρχουν σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού. Ακόμα είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αγώνες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενούνται στο νησί κάθε καλοκαίρι.
Στο νησί θα βρείτε αρκετά γήπεδα που ενοικιάζονται.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Όμιλο Τένις Κέρκυρας: Τηλ. +30 22610 37021

Ορεινή Πεζοπορία - Ορειβασία
Με την θαυμάσια φυσική ομορφιά της, η Κέρκυρα προσφέρει στους λάτρεις της ορεινείς πεζοπορίας και τους ορειβάτες ατελείωτες στιγμές εξερεύνησης.
Η έντονη βλάστηση, τα εγκαταλειμένα χωριά, τα ερημικά εκκλησάκια και το βατό ανάγλυφο, καθιστούν την πεζοπορία στην Κέρκυρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Σπάνια αγριολούλουδα, βυζαντινά και βενετσιάνικα κτίσματα, “μυστικές” λίμνες και μικρά ποταμάκια θα βρεθούν στο διάβα σας στην πρώτη “εκτός δρόμου” διαδρομή που θα κάνετε.Πολλοί Δήμοι του νησιού έχουν οργανώσει δίκτυα μονοπατιών με επαρκή σήμανση και σημεία ξεκούρασης, υποβοηθώντας έτσι την περιήγησή σας στην κερκυραϊκή φύση.
Μπορείτε να ξεκινήστε μόνοι σας ή να απευθυνθείτε στις σχολές ορεινής πεζοπορίας (trekking) και ορειβασίας, όπου σας πηγαίνουν σε οργανωμένες εξορμήσεις με εκπαιδευμένο προσωπικό.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ορειβατικό Όμιλο Κέρκυρας: Τηλ. 
+30 22610 39481

Πηγή: www.zoomcorfu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου