Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Εκδρομή στο Μπράιτον (Brighton)

Το Μπράιτον (Brighton), είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο East Sussex, στη νότια ακτή της Αγγλίας. Το παρατσούκλι της κοσμοπολίτικης αυτής πόλης είναι "Το Λονδίνο εν πλω". Καθιερώθηκε ως θερινή απόδραση και κατοικία των αριστοκρατών από τον πρίγκηπα Regent στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν ο ίδιος μετακόμισε στο υπερπολυτελές Royal Pavilion.
Αρχείο:The Royal Pavilion Brighton.jpg
Royal Pavilion

Μεγάλη ώθηση στο Μπράιτον δόθηκε όταν το 1841 η πόλη συνδέθηκε  σιδηροδρομικά με το Λονδίνο, αυξάνοντας κατά πολύ τους αριθμούς των εκδρομέων της μιας ημέρας. Το ταξίδι με το τρένο από το Λονδίνο (από London Victoria Station ή London Bridge Station) διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. 
File:Brighton station - geograph.org.uk - 1056020.jpg
Ο σταθμός της πόλης
Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η γνωστή αποβάθρα Brighton Pier, με πολλά εστιατόρια και μαγαζάκια και βιντεοπαιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής και μαζεύει πολύ κόσμο. 

Εντυπωσιακή είναι η παλαιά, κτισμένη με τούβλα εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου και η λίγο νεώτερη της εκκλησία του Αγίου Νικολάου. 
   
         Η εκκλησία του Αγ.Βαρθολομαίου και του Αγ. Νικολάου

Στο Μπράιτον μπορεί επίσης ο επισκέπτης να δει τον παλαιότερο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο στον κόσμο, τον Volk's Electric Railway, ο οποίος λειτουργεί ως σήμερα.
Volk's Electric Railway
Το Μπράιτον είναι μια μικρή όμορφη πόλη, ιδανική για κοντινή απόδραση από το Λονδίνο, ειδικά αν έχει καλό καιρό. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το παραθαλάσσιο τοπίο, περπατώντας κατά μήκος της αμμώδους ακτής, να διασκεδάσουν στο Brighton Pier και να φάνε σε ένα από τα πολλά και χαριτωμένα εστιατόρια. Η πόλη έχει άλλον αέρα, κοσμοπολίτικο, μια μποέμικη ατμόσφαιρα! 

Μην ξαφνιαστείτε αν συναντήσετε πολλούς ομοφυλόφιλους, καθώς είναι το νούμερο ένα θέρετρο για ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Βρετανία. 
Η πόλη διαθέτει, επίσης, παραλίες για κολύμβηση, όταν το επιτρέπει ο καιρός, πολλά εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Grand Hotel. 
Grand hotel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου