Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η διάσημη ρόδα της Βιέννης

Το Πράτερ είναι ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο στην περιοχή Leopoldstadt στα βορειοανατολικά της Βιέννης. Αρχικά ήταν ένας δρυμός για κυνήγι των ευγενών, αλλά το 1766 ο Ιωσήφ Β΄ τον παρέδωσε ελεύθερα στο κοινό για γενική χρήση. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκαν εκεί πολλές ταβέρνες και το περίφημο λούνα παρκ.Είναι μια μεγάλη έκταση, στην οποία βρίσκεται το πλανητάριο και το εθνικό στάδιο Ernst Happel Stadium.  

Σε μια γωνία του πάρκου Πράτερ βρίσκεται ένα λούνα παρκ που ονομάζεται Wurstelprater, στην είσοδο του οποίου θα βρείτε το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο Riesenrad. Είναι η διάσημη ρόδα, σημαντικό αξιοθέατο και σύμβολο της Βιέννης.  Υπάρχει από το 1897 και είναι μια από τις παλαιότερες του κόσμου. 

Οι επισκέπτες πρώτα βλέπουν την ιστορία της ρόδας μέσα από μινιατούρες πολύ όμορφα φτιαγμένες. 

Στιγμές από τη ζωή των παλαιότερων χρόνων στη Βιέννη, ξεδιπλώνονται μπροστά μας μέσα από τις υπέροχες μινιατούρες
Έπειτα επιβιβάζονται σε ένα βαγόνι του τροχού και η βόλτα ξεκινά. Η ρόδα κινείται αργά ώστε να απολαμβάνετε τη θέα σε κάθε σημείο της πόλης. Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες μας, η εμπειρία είναι πολύ ωραία. 

Το λούνα παρκ από ψηλά
Η Βιέννη από ψηλά
Διακρίνεται ο ναός του Αγ.Στεφάνου
Αν έχετε χρόνο και θέλετε να γίνετε παιδιά, μπορείτε να πάρετε μέρος στα διάφορα παιχνίδια του Λούνα Παρκ. Τρομακτικά, με νερό, παιδικά, για υψηλή αδρεναλίνη...όλα υπάρχουν!! 
  

  

Εντυπωσιακά σκηνικά στο Λούνα Παρκ
Η πρόσβαση στο πάρκο είναι εύκολη, καθώς υπάρχει στάση του μετρό και του τραμ.  

tips
* Όσο πιο καθαρός είναι ο ουρανός, τόσο καλύτερη είναι η ορατότητα από τη ρόδα. 
* Η εμπειρία στη ρόδα ήταν καταπληκτική, όπως επίσης και η έκθεση με τις μινιατούρες.
* Το μαγαζί με τα σουβενίρ είναι σχετικά ακριβό. 
* Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν, πληρώνεις μόνο για την κάθε επίσκεψη παιχνίδι του Λούνα Παρκ. Υπάρχουν όμορφα λουλούδια, μονοπάτια και παγκάκια όπου μπορείτε να χαλαρώσετε.
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου