Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η πιο φημισμένη παραλία της Μήλου

Η πιο φημισμένη παραλία της Μήλου, χάρη στο μοναδικό σεληνιακό τοπίο, είναι το Σαρακήνικο. Ολόλευκοι ηφαιστειακοί σχηματισμοί βράχων με έξοχα βαθυγάλανα νερά. Υπάρχει και ένα μικρό φυσικό λιμανάκι, κλεισμένο ανάμεσα στα βράχια, με αμμουδιά και πρασινογάλανα νερά.
Το τοπίο είναι εκπληκτικό, με συνεχείς εναλλαγές ηφαιστειακών υλικών και άφθονα απολιθώματα.
Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στην σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι και μια εμπειρία αξέχαστη για εσάς που θα το επισκεφτείτε.
 
Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο. Ακόμη σώζονται σκαλισμένες στον βράχο οι δέστρες των πλοίων! Έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο. 
   Τέλος, να σημειώσουμε πως αξίζει να το δείτε όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις νύχτες με πανσέληνο, μιας και οι κατάλευκοι βράχοι από μαλακό υλικό  αντανακλούν έντονα το φως, ακόμα και του φεγγαριού, και δημιουργούν ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο. Το ηλιοβασίλεμα είναι καταπληκτικό, καθώς τα λευκά βράχια χρωματίζονται από το πορτοκαλί χρώμα του ήλιου! 
 
tips
*Να πάτε όταν δεν φυσάει βοριάς!
* Ακτοπλοικά εισιτήρια για Μήλο.
* Δείτε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού εδώ

1 σχόλιο: