Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου

Άποψη του εμπορικού κέντρου από ψηλά
Το μεγαλύτερο σε έκταση εμπορικό κέντρο σε όλο τον κόσμο ονομάζεται Eid Al Fitr και βρίσκεται στο Ντουμπάι! Άνοιξε το Νοέμβριο του 2008 και φυσικά πρόκειται για ένα τεράστιο, σύγχρονο και χλιδάτο εμπορικό κέντρο. Η έκταση του ισοδυναμεί με 50 γήπεδα ποδοσφαίρου!!! Έχει έκταση 1.124.000 τ.μ. 

Έχει συνολικά 1.200 καταστήματα από τα οποία τα 220 είναι χρυσοχοΐα και τα 70 είναι οίκοι υψηλής ραπτικής. Εκεί στεγάζεται και το πρώτο Galeries Lafayette της Ασίας. 

Δείτε μερικές φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα από τη χλιδή του εμπορικού κέντρου!

Ο επισκέπτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 120 εστιατόρια και καφετέριες για να καθίσει ή μπορεί ακόμα και να διανυκτερεύσει στο mall αφού υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο. 
Επίσης περιλαμβάνει το θεματικό πάρκο της SEGA, τεράστιους άλλους χώρους διασκέδασης για τα παιδιά, κινηματογράφο με 22 αίθουσες.
Στο χώρο του εμπορικού κέντρου βρίσκεται το ενυδρείο και το Discovery center. Έχει ήδη μπει στο ρεκόρ Guinness γιατί έχει το μεγαλύτερο ακρυλικό πάνελ από όπου οι επισκέπτες παρατηρούν τα 33.000 θαλάσσια ζώα. 
Το πάνελ
Το τούνελ με τα ψάρια
Το ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο βρίσκεται και αυτό μέσα στο Dubai Mall. 
Ice Ring
Η διακόσμηση του, φυσικά και είναι καταπληκτική. Έχουν φτιάξει μέχρι και τεχνητό καταρράκτη-όαση! Δείτε τις φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα. 
Waterfall
Dubai Mall

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου