Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Ταξιδιωτικός οδηγός για το Κάρντιφ

Το Κάρντιφ είναι η πρωτεύουσα της Ουαλίας, η νεότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις και τουριστικούς προορισμούς στη Βρετανία. Η πρόσφατη ανοικοδόμηση του Κάρντιφ δημιούργησε παγκόσμιας κλάσης αθλητικούς και ψυχαγωγικούς χώρους που πρέπει να επισκεφθεί κανείς. Στην πόλη υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, μαγαζιά και εστιατόρια. 

Το κάστρο με τη σημαία της Ουαλίας
Ο πύργος του ρολογιού
Περιηγηθείτε στο μεγαλοπρεπές Millennium Stadium. Είναι το γήπεδο της εθνικής ομάδας της Ουαλίας και παράλληλα φιλοξενεί μουσικές κυρίως παραστάσεις και συναυλίες. Θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών στην Ολυμπιάδα 2012. Είναι ένα όμορφο και λειτουργικό γήπεδο, χτισμένο δίπλα στη θάλασσα. Το βράδυ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. 

Ζήστε σαν γηγενής Ουαλός στο Museum of Welsh Life. Πρόκειται για ένα μεγάλο open-air μουσείο, που παρουσιάζει τη ζωή στην Ουαλία στα παλιά χρόνια. 
  
 
Απολαύστε την πανοραμική θέα του Κόλπου του Κάρντιφ από το Cardiff Bay Visitor Centre.
Cardiff Visitor Center
Εκεί μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο, να απολαύσετε το καφέ ή το φαγητό σας σε ένα από τα εστιατόρια, να διασκεδάσετε με arcade παιχνίδια.  
Η Νορβηγική εκκλησία, χαρακτηριστικό αξιοθέατο της περιοχής
File:Cardiff Bay Wetlands Reserve 02.jpg
Cardiff Bay wetlands reserve
File:Aquabushydro1.jpg
Water Bus
File:Cardiff Bay Aerial View.JPG
Άποψη του κόλπου από ψηλά
Για ψώνια: Η Queen Street είναι η κεντρική περιοχή για ψώνια στην πόλη, όπου μπορείτε να βρείτε μεγάλα πολυκαταστήματα. Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο είναι το St David's, ενώ μοναδικές μπουτίκ και καφετέριες θα βρείτε στις στοές (Victorian Arcades).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου