Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τα πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο

1. Bloomfield Lodge, Cairns,  Αυστραλία
Για να φτάσει κάποιος στο Bloomfield Lodge - που βρίσκεται στο τροπικό δάσος Daintree και κοντά στο Great Barrier Reef στην Queensland -  πρέπει να ναυλώσει ένα αεροπλάνο, να προχωρήσει με αυτοκίνητο για κάποιες ώρες και να διασχίσει με πλοιάριο ένα ποτάμι!! Εκεί ο επισκέπτης απολαμβάνει την απόλυτη ηρεμία, πεζοπορία μέσω των τροπικών δασών, τις έρημες παραλίες, το ψάρεμα και ιστιοπλοΐα και στο τέλος της μέρας ένα χαλαρωτικό μασάζ. 
Τιμή: $670

2. Winterlake, Αλάσκα
Οι επισκέπτες φτάνουν με υδροπλάνο το καλοκαίρι και με skiplane το χειμώνα, για να κάνουν την πιο τέλεια πεζοπορία, γιόγκα, ψάρεμα σολομού και πέστροφας. 
Τιμή: $2.260 τη βραδιά!!!

3. Kokopelli's Cave, Farmington, New Mexico
Τι θα μπορούσε να είναι πιο  απομακρυσμένο από μια διανυκτέρευση σε  υπόγεια δωμάτια, 70 πόδια κάτω από το έδαφος; Οι επισκέπτες διασχίζουν ένα τραχύ χωματόδρομο, στη συνέχεια κατεβαίνουν ένα μονοπάτι και, τέλος, μια σκάλα. Η μοναξιά των σπηλαίων θα αξίζει τον κόπο!
Τιμή δίκλινου: $260

4. Jules Undersea Lodge, Florida, Η.Π.Α
Οι επισκέπτες βουτάνε στη θάλασσα και στα 21 πόδια φτάνουν στο δωμάτιό τους! Πρόκειται για ένα  πρώην υποβρύχιο εργαστήριο, που μπορείτε να  πιείτε ένα ποτήρι κρασί βλέποντας έξω από το παράθυρο τον υποβρύχιο κόσμο!
Τιμή: $550

5.The Andean Cottage, Περού
Είναι ίσως ο ορισμός της απομόνωσης και της ηρεμίας! Οι επισκέπτες έχουν μια ιδιωτική παραλία και αποβάθρα σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο, σε ιδιωτικό νησί στη λίμνη Τιτικάκα. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ηλεκτρικό ρεύμα ή τηλεοράσεις, αλλά υπάρχει μπάτλερ όλο το εικοσιτετράωρο. Ο επισκέπτης φτάνει εκεί με ταχύπλοο σε 4,5 ώρες.
Τιμή: $750

6. The beach House at Manafaru, Μαλδίβες
Πραγματικός παράδεισος στον Ινδικό ωκεανό με όλες όμως τις σύγχρονες ανέσεις όπως spa, ατέλειωτες πισίνες, γκαλερί και πολλά εστιατόρια. Η πραγματική ατραξιόν είναι οι ολόλευκες αμμουδιές με τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά.
Τιμή: $800 (τη βραδιά!)

7. Desroches Island Resort,  Σεϊχέλες
Περίπου 930 μίλια ανατολικά της  Αφρικής είναι τα 115 νησιά που αποτελούν τις Σεϊχέλες. Εκεί όλα κυλούν με νησιώτικους ρυθμούς. Το Desroches είναι ένα από τα νεότερα και πολυτελή θέρετρα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παράλληλα την ηρεμία και απομόνωση. 
Τιμή: $720

8. Hotel Arctic, Γροιλανδία
Eίναι το βορειότερο ξενοδοχείο 4 αστέρων στον κόσμο. Βρίσκεται σε ένα φιόρδ και προσφέρει την απέριττη ομορφιά της Γροιλανδίας στη διάθεσή σας: παγόβουνα, χιόνι και ηλιόλουστη θέα. Μπορείτε ακόμη και να μείνετε μια νύχτα σε ένα ιγκλού.
Τιμή: $250

Βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική με δύο μίλια ιδιωτική παραλία. Ίσως να μην δείτε άλλο άνθρωπο για μια εβδομάδα. Οι επισκέπτες πετούν προς Babardos, και από εκεί πηγαίνουν με  πλοίο. Όταν οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται κάτι, βάζουν ένα σημείωμα σε ένα γραμματοκιβώτιο και τοποθετούν μια κίτρινη σημαία για να ειδοποιήσουν  το προσωπικό!
Τιμή: $675

10. The Garvault HotelΣκωτία
Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες ιδιωτικές περιοχές κυνηγιού στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Οι επισκέπτες μπορούν να ψαρέψουν σολομούς και πέστροφες, να πάνε για παρατήρηση πουλιών και μετά να ζεσταθούν γύρω από μια παραδοσιακή φωτιά.
Τιμή: $200

Πηγή: www.forbes.com 
Μετάφραση: Travel Tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου