Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Φόρος στους τουρίστες στη Βενετία


Ο ειδικός φόρος διαμονής για τους τουρίστες ισχύει πλέον και στη Βενετία -μετά τη Ρώμη. Πρόκειται για μια υποχρεωτική συμβολή όσων επισκέπτονται την Γαληνότατη, στα ταμεία του δήμου τους, που κυμαίνεται από ένα μέχρι πέντε ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το πόσο πολυτελές είναι το ξενοδοχείο που επιλέγεται. Σε περίπτωση διαμονής σε κάμπινγκ το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο και δεν ξεπερνά τα 18 σεντς την ημέρα.
Σύμφωνα με προβλέψεις, ο φόρος διαμονής θα αποφέρει, συνολικά, 8 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2011 και 23 εκατ. ευρώ το χρόνο, από το 2012 και μετά.Πολλά γνωστά ξενοδοχεία, ετοίμασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε 9 γλώσσες, με τα οποία πληροφορούν τους επισκέπτες τους για την νέα αυτή, συμβολή, χάρη στην οποία θα μπορέσουν να συντηρηθούν και τόσα, μοναδικά, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Σάντρο Σιμιονάτο, δήλωσε σχετικά: “Όλοι ξέρουν ότι η Βενετία αποτελεί ένα μοναδικό αγαθό της ανθρωπότητας. Πρέπει, κατά συνέπεια, να εγγυηθούμε υψηλά επίπεδα υπηρεσιών τόσο στους τουρίστες όσο και στους μονίμους κατοίκους. Και ο φόρος διαμονής, ακολουθεί, ακριβώς, τη λογική αυτή”.
File:Rialto Bridge Grand Canal.jpg

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις από μέρους των τουριστών, αν και ένας πρώτος, συνολικός απολογισμός, θα μπορέσει να γίνει μόνον σε περίπου ένα μήνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.Η Ένωση Ξενοδόχων της Βενετίας, πάντως, αποφάσισε να προσφύγει στο τοπικό δικαστήριο κατά του φόρου διαμονής σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς τα ξενοδοχεία, βάσει όσων προβλέπει το συγκεκριμένο μέτρο, υποχρεούνται να καταβάλλουν “από την τσέπη τους” τον τουριστικό φόρο, σε περίπτωση που δεν εισπραχθεί από τον πελάτη.

Πηγή: www.traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου