Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Nottinghamshire: H χώρα του Ρομπέν των Δασών

Ο Ρομπέν των Δασών αποτελεί το τοπικό σύμβολο του Nottinghamshire και όπου κι αν πάτε θα βρείτε σημάδια του  ατρόμητου ήρωα. Ακόμη και οι πινακίδες στο δρόμο απεικονίζουν τον Ρομπέν των Δασών με το τόξο και το βέλος του, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στη ' Χώρα του  Ρομπέν των Δασών' .
Λίμνη στο όμορφο δάσος


Η πρώτη στάση στην περιήγησή σας στη χώρα του Ρομπέν των Δασών  θα πρέπει να είναι το δάσος Σέργουντ. Το δάσος, που είναι γνωστό ως 'Η καρδία της Βελανιδιάς' και  χαρακτηρίζεται από άγρια ξέφωτα και αιωνόβια δέντρα βελανιδιάς.


Όσο θα βρίσκεστε στο δάσος Σέργουντ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την διάσημη βελανιδιά Major Oak. Αυτή η τεράστια βελανιδιά είναι το αρχαιότερο δέντρο του δάσους -περίπου 800 ετών- και κατά ορισμένους ήταν η κρυψώνα του Ρομπέν. Ψηφίστηκε ως το 'αγαπημένο δέντρο στη Βρετανία', έχει περίμετρο κορμού 10 μέτρα και τα κλαδιά της εκτείνονται σε πάνω από 28 μέτρα!
Major oak
Επόμενη στάση φυσικά το Νότινγχαμ. Ξεκινήστε με μια περιήγηση στο κάστρο του Νότινγχαμ. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το αρχοντικό του Δούκα χτισμένο στην τοποθεσία του μεσαιωνικού κάστρου τον 17ο αιώνα το όποιο υπήρξε έδρα του μοχθηρού Σερίφη του Νότινγχαμ.
Nottingham's castle
Nottingham CastleNottingham Castle  Αφού δείτε τις υπέροχες συλλογές έργων τέχνης του κάστρου, επισκεφθείτε τις Nottingham Castle Caves, ένας λαβύρινθος από σπηλιές φτιαγμένος από ανθρώπους που χρονολογούνται στο Μεσαίωνα. 
    

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το άγαλμα του Ρομπέν των Δασών, το οποίο δεν απέχει πολύ από την παλιά πλατεία της αγοράς Old Market Square, που είναι ουσιαστικά το κέντρο της πόλης. 
Αρχείο:Robin Hood Memorial.jpg
Το άγαλμα του Ρομπέν των δασών

2 σχόλια:

  1. Ο Ρομπέν! Να που έχουν και για κάτι να υπερηφανεύονται (ιστορικά) οι... αποικιοκράτες Εγγλέζοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δάσος είναι πολύ ωραίο, είχα πάει πιο παλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή