Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες...!

Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν εμπειρία διακοπών τόσο μοναδική όσο και διαφορετική. Είναι τόπος μαγικός, ένα σύμπλεγμα 115 νησιών που μοιάζουν με διαμάντια διασπαρμένα στον Ινδικό Ωκεανό. Το 1502 ο διάσημος Πορτογάλος εξερευνητής, Βάσκο ντα Γκάμα ανακάλυψε τα νησιά σε ένα από τα ταξίδια του στις Ινδίες (περνώντας από τα Αμιράντες) και οι Σεϋχέλλες χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά.
Τα νησιά θα σας συνεπάρουν με το φιλόξενο λαό τους, τα συγκλονιστικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και τις λευκές αμμουδιές τους. Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται κάτω από τον Ισημερινό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης. 
Στις Σεϋχέλλες υπάρχουν δύο κύριοι τύποι νησιών:

- τα νησιά που περιλαμβάνει ο εσωτερικός κύκλος: Bρίσκονται στο βόρειο μέρος και είναι διασπαρμένα γύρω από το κεντρικό νησί Mahe. Αποτελούνται από γρανιτώδη πετρώματα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται από τους μεγάλους όγκους φυσικού γρανίτη στις παραλίες τους, που προσδίδουν μια άγρια και ανεπιτήδευτη νότα στη γαλήνια ομορφιά του τοπίου. 
Mahe
LaDigue
Preslin
- τα επίπεδα κοραλλιογενή νησιά και οι ατόλες (Amirantes): Aμμώδη, τελείως επίπεδα από μορφολογική άποψη και καλυμμένα ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα. Τα νησιά έξω από τον εσωτερικό κύκλο είναι αρκετά μακριά και σχεδόν άγνωστα σε επισκέπτες και τουρίστες και διαχωρίζονται στα πέντε συγκροτήματα Amirantes, Africains, Alphonse, Farquhar και Aldabra. Μερικά από τα νησιά διαθέτουν διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων ενώ τα υπόλοιπα είναι προσβάσιμα μόνο από θάλασσα.
Desroches (Amirantes)
Alphonse
Ιδανικό θα ήταν στις διακοπές σας στις Σεϋχέλλες να επισκεφθείτε μια σειρά τριών τουλάχιστον διαφορετικών νησιών. Η μετακίνηση από το ένα στο άλλο είναι εύκολη και πραγματοποιείται με αεροπλάνο, καράβι ή και ελικόπτερο. 
Υπέροχη παραλία στο νησί LaDigue
Τα θέρετρα προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service αν και έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, της υποβρύχιας ζωής αλλά και των δασών. Εάν προσθέσετε σε αυτά και την φιλικότατη συμπεριφορά των κατοίκων θα καταλάβετε γιατί οι Σεϋχέλλες προσελκύουν ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Banyan Tree 5* resort
Πληροφορίες για τους ταξιδιώτες

Η θέση των νησιών προσφέρει ζεστό κλίμα όλο το χρόνο, άρα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Η θερμοκρασία είναι από 24 ως 33 βαθμοί Κελσίου. 
Δεν χρειάζεστε βίζα, μόνο διαβατήριο. 
Το νόμισμα τους είναι Seyhelles Rupee (SCR). 
Αρχείο:Flag of the Seychelles.svg  Αρχείο:Coat of arms of Seychelles.png
Η σημαία και το εθνόσημο των Σευχελλών

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο νησί Mahe, 12χλμ από την πρωτεύουσα των Σευχελλών, Βικτόρια. 
Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Ελλάδα, μπορείτε όμως να πάτε με ενδιάμεσο σταθμό. Από τον αερολιμένα των Σεϋχελλών υπάρχουν συχνές προγραμματισμένες πτήσεις για το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Ντουμπάι, τη Ντόχα, τη Βομβάη, τη Σιγκαπούρη, το Μαυρίκιο, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου