Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

H Λεμεσός,η Πάφος και τα Κούκλια έχουν επιλεγεί να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «Πενήντα (50) Εξαίρετων Προορισμών της Νοτίου Ευρώπης λόγω Ποιότητας των Παραλιών τους για το 2011».


H Λεμεσός έχει επιλεγεί να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «Πενήντα (50) Εξαίρετων Προορισμών της Νοτίου Ευρώπης λόγω Ποιότητας των Παραλιών της για το 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεμεσού.
Αυτό έγινε στα πλαίσια έρευνας της Ενωσης για τις Παραλίες και τις Θαλάσσιες Περιοχές – EUCC του ευρωπαϊκού προγράμματος Quality Coast (Ποιότητα Παραλιών), σε περισσότερες των 500 διεθνών τουριστικών προορισμών στη νότια Ευρώπη.

Πέτρα του Ρωμιού
Αναφέρεται επίσης ότι μαζί με τη Λεμεσό έχουν επιλεγεί η Πάφος και τα Κούκλια, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «50 Εξαίρετοι του Quality Coast 2011 – στη Νότια Ευρώπη» - οι διεθνώς ελκυστικότεροι προορισμοί για τουρίστες που ενδιαφέρονται να απολαύσουν τη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά, την τοπική ταυτότητα και το περιβάλλον.Κούκλια
Μόλις συμπληρώθηκε η επιβεβαίωση για τους 50 Εξαίρετους, οι Δήμαρχοι των Προορισμών προσκλήθηκαν στη Διεθνή Τελετή και Εργαστήριο Quality Coast στην Κύπρο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την 13η Μαϊου, στο μεσαιωνικό κάστρο των Κουκλιών, κοντά στην Πέτρα της Αφροδίτης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο καθηγητής Johan Vande Lanotte παρέδωσε το πιστοποιητικό και τη σημαία που συνδέονται με το κύρος, το οποίο απορρέει από το βραβείο Quality Coast που θα απονεμηθεί.

Πάφος

Ο Δήμος αναφέρει επίσης ότι στις 13 Μαΐου 2011 είχε γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα 50 Εξαίρετοι Quality Coast, στα διεθνή μέσα επικοινωνίας και σχετική παρουσίαση στους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, ώστε να περιληφθεί στις αναφορές τους στο διαδικτυακό τους τόπο, καθώς και στα φυλλάδιά τους περί ταξιδιωτικών πακέτων.

Θα γίνει επίσης σχετική ενημερωτική προώθηση των 50 Εξαίρετων δια των μέσων επικοινωνίας της Ενωσης για τις Παραλίες και τις Θαλάσσιες Περιοχές – EUCC, καθώς και των δημόσιων διαδικτυακών τόπων, περιλαμβανομένου και του www.qualitycoast.info


ΠηγέςΚΥΠΕ/ΑΠΕ-www.politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου