Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλάνο, H πόλη της Μόδας και του shopping!

Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας και το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας. Εκεί θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για αγορές αλλά και πολλά μουσεία, πινακοθήκες, παλάτια και εκκλησίες με θαυμάσια έργα τέχνης, με σημαντικότερα τον καθεδρικό ναό Ντουόμο και το φημισμένο Μέγαρο Όπερας την Λα Σκάλα. Επίσης αποτελεί ένα πολύ καλό ορμητήριο για την επίσκεψη σε άλλες περιοχές της βόρεια Ιταλίας όπως το Κόμο και τη Gardaland αλλά και στην Ελβετία, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.
Αρχίστε τη βόλτα σας από το κέντρο της πόλης και τον καθεδρικό ναό Ντουόμο, το μνημείο σύμβολο του Μιλάνο, με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας τη "La Madonnina".
Είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου. Είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη. Έχει μήκος 157 μέτρα.
Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο Galleria Vittorio Emanuele II, για μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων. Πρόκειται για μια κλειστή, διπλή στοά που αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές, σε ορθή γωνία. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo στο Μιλάνο και συνδέει δύο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μιλάνου: τον καθεδρικό ναό και το Teatro Alla Scala.
 Photos by Travel Tips

Βγαίνοντας Θα βρεθείτε ακριβώς μπροστά από τη διάσημη Σκάλα, το σημαντικότερο ίσως θέατρο όπερας στον κόσμο. Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όπερας της Ιταλίας, και πολλοί από τους καλύτερους τραγουδιστές από όλο τον κόσμο, έχουν εμφανιστεί στη Σκάλα του Μιλάνο κατά τα τελευταία 200 χρόνια. 
Σκάλα του Μιλάνου
Το κτίριο είναι πολύ απλό εξωτερικά!
 Σήμερα, το θέατρο εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες όπερες και θέατρα μπαλέτου στον κόσμο. Το θέατρο φιλοξενεί επίσης την Ακαδημία Θεάτρου της Σκάλα η οποία προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε μουσική, χορό, τέχνη. Στο κτήριο στεγάζεται ακόμη το Μουσείο της Σκάλα, που είναι προσβάσιμο από του φουαγιέ και περιλαμβάνει στη συλλογή του πλήθος από πίνακες, αγάλματα, κοστούμια, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία σχετικά με την ιστορία της Σκάλα.
Το πανέμορφο εσωτερικό της Σκάλα του Μιλάνο
Όταν φτάσετε στη Brera, τον τόπο των καλλιτεχνών, γεμάτη από ντόπιους και παμπ, επισκεφθείτε την πινακοθήκη. Η Πινακοθήκη di Brera του Μιλάνου στεγάζεται στο ομώνυμο παλάτι που κτίστηκε τον 14ο αιώνα στη θέση μοναστηριού.
Το κτίριο λειτούργησε από τους Ιησουίτες σαν θεολογική σχολή μέχρι την διάλυση του Τάγματος τους, οπότε και έγινε ιδιοκτησία του Κράτους της Αυστρίας, επί αυτοκρατορίας Μαρίας Θηρεσίας η οποία το μετέτρεψε σε σχολή καλών τεχνών. Η πινακοθήκη διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ιταλικής τέχνης από το 16ο εώς τον 20 αιώνα, όπως ο "Γάμος της Παρθένου" του Raphael. 
Ίσως το πιο σημαντικό μουσείο της πόλης είναι  το Μουσείο επιστημών και τεχνών - Leonardo Da Vinci, ένα σημαντικό μουσείο που συγκεντρώνει τα θεμελιώδη σημεία της τεχνολογικής προόδου της ανθρωπότητας και η οποία είναι αφιερωμένη στην ιδιοφυία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Δεν απέχει πολύ από εδώ η εκκλησία της Santa Maria delle Grazie, όπου θα βρείτε την τέχνη του Bramante. Στην τραπεζαρία, η περίφημη τοιχογραφία Cenacolo (Μυστικός Δείπνος) που ζωγράφισε ο Ντα Βίντσι εμφανίζεται σε όλο της το μεγαλείο.

Εμείς πήγαμε στο Μιλάνο για μια μέρα, γυρνώντας από ταξίδι στην Ελβετία. Την χαρακτηρίσαμε σαν μια  μεγαλούπολη, πυκνοκατοικημένη και με πολύ κόσμο. 
Photo by Travel Tips
Αυτό που μας άρεσε ήταν η πλατεία Ντουόμο, ο φτηνός καφέ και το υπέροχο παγωτό!!

tips
* Δοκιμάστε αυθεντικό ιταλικό παγωτό!
* Τα μαγαζιά σε περίοδο εκπτώσεων έχουν καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα. 


Με πληροφορίες και μερικές φωτογραφίες από το www.pamemilano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου