Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Montego Bay City - Η τουριστική πρωτεύουσα της Τζαμάικα

Η Τζαμάικα είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της  Καραϊβικής.Η πρωτεύουσα της είναι το Κίνγκστον που όμως είναι η λιγότερη τουριστική της πόλη.Η τουριστική πρωτεύουσα του όμορφου νησιού είναι το Μοντέγκο Μπέϊ (Montego Bay) γνωστό και ως Μο Μπέϊ.Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τζαμάικα και ο πιο δημοφιλής προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια.Επισκεφτείτε την Sam Sharpe Square
Sam Sharpe Square.
(πήρε το όνομα της από τον ηγέτη της εξέγερσης των σκλάβων το 1831) και βγάλτε αναμνηστικές φωτογραφίες.
Μια άποψη της κεντρικής πλατείας.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την αγορά χειροτεχνημάτων κοντά στην προκυμαία για να αγοράσετε τοπικά σουβενίρ που θα σας θυμίζουν το όμορφο ταξίδι σας ή απλώς να χαζέψετε τα χειροτεχνήματα των ντόπιων.
Η καλύτερη περιοχή για τα ψώνια σας, είναι στα βόρεια της πόλης  πλησίον της Gloucester Avenue (γνωστή ως hip street).Εκεί θα βρείτε πολλά μαγαζιά για να ψωνίσετε, θα απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας και θα γευματίσετε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια.Θα νιώθετε επίσης μεγάλη ασφάλεια ,καθώς η αστυνομία περιπολεί τους δρόμους.
Hip Street
H καλύτερη και πιο διάσημη παραλία της πόλης είναι η Doctor's Cave Bathing Club.
Η σχεδόν λευκή αμμουδιά και η ήσυχη τυρκουάζ θάλασσα  θα σας μαγέψουν  σίγουρα !

Αφού απολαύσετε τα μπάνια σας στις όμορφες παραλίες αν έχετε χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Rose hall great house ένα από τα μεγαλοπρεπέστατα σπίτια της Τζαμάικα που χτίστηκε το 1778 περίπου.Είναι επιπλωμένο με όμορφες αντίκες.Η ιστορία του όμως αποτελεί έναν τοπικό θρύλο.Η ιδιοκτήτρια του Αννι Πάλμερ έχει μείνει γνωστή ως η λευκή μάγισσα.Ο θρύλος λέει ότι σκότωσε τον άντρα της αλλά και πολλους άλλους σκλάβους που διατηρούσε μαζί τους ερωτική σχέση.

Rose Hall Great House-Photo: Paul Kandarian
Στα περίχωρα του Μοντέγκο Μπέϊ (45 λεπτά με αυτοκίνητο) υπάρχει ένα γνωστό καταφύγιο πουλιών το , Rockland Bird Sanctuary.


Θα έχετε ευκαιρία να παρατηρήσετε δεκάδες είδη πουλιών ,ανάμεσα τους και το μικροσκοπικό κολίμπρι.Αν είστε πολλοί τυχεροί ένα κολίμπρι ή κάποιο άλλο πουλάκι μπορεί να σταθεί στο χέρι σας και να το ταίσετε ζαχαρόνερο από μπουκαλάκι !

Υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές για το  Rockland's Bird Sanctuary,από το Μοντέγκο Μπέϊ.Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ξενοδοχείο σας. 
Το Μοντέγκο Μπέϊ ίσως το βρείτε πολύ "τουριστικό" μέρος.Από την άλλη όμως είναι οργανωμένο,έχει ότι χρειάζεται ένας τουρίστας και είναι ασφαλής προορισμός στην Τζαμάικα!

Tips:
*Οι κάτοικοι του Μοντέγκο Μπέι είναι σε γενικές γραμμές φιλικοί προς τους τουρίστες και πιο φιλόξενοι από ότι οι πρωτευουσιάνοι του Κίνγκστον. 
* Αξίζει να δοκιμάσετε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου