Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Schönbrunn zoo: O παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου

Ο ζωολογικός κήπος της Βιέννης, Tiergarten Schönbrunn, δίπλα στο διάσημο παλάτι του  Schönbrunn, φτιάχτηκε το 1752 και είναι ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία είναι και από τους ομορφότερους κήπους!
Στο χώρο υπήρχε ένας μικρός ζωολογικός κήπος, που ανήκε στους αυτοκράτορες της Αυστρίας, από το 1540 αλλά άνοιξε για το κοινό το 1779 και ήταν δωρεάν. Η έλευση της πρώτης καμηλοπάρδαλης το 1828 από την Αφρική, επηρέασε ακόμα και τη μόδα της Αυστρίας. 
Ο κήπος φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη ζώων, μερικά πολύ σπάνια και υπό εξαφάνιση. Μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Βιέννης είναι μια περιήγηση στο συναρπαστικό κόσμο των ζώων από κάθε ήπειρο.
Δείτε τις φωτογραφίες μας με τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα ζώα του κήπου!
  
 Μεγάλη ποικιλία πιγκουίνων, ιδιαίτερα εντυπωσιακοί οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι. 


 
Το κόκκινο πάντα 
Οι πολικές αρκούδες είχαν 2 πολικά αρκουδάκια
  
 
 Αρκτικός λύκος και ευρωπαϊκός λύγκας
 
Κοάλα και ουρακοτάγκος
 
Είναι από τους πολύ λίγους ζωολογικούς κήπους παγκοσμίως που φιλοξενούν γιγάντια πάντα. Το 2007 γεννήθηκε εκεί το πρώτο γιγάντιο πάντα σε κήπο στην Ευρώπη. Το μικρό πάντα ήταν πραγματικά υπέροχο όταν το είδαμε, θα το καταλάβετε βλέποντας τις φωτογραφίες μας! Τώρα πλέον γύρισε στην Κίνα αλλά στον κήπο μπορείτε να δείτε το όμορφο ζευγάρι πάντα. 
Το μωρό πάντα με το όνομα Fu Long
Υπάρχει μεγάλο ενυδρείο με πολλά είδη ψαριών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα τροπικά ψάρια με τα υπέροχα έντονα χρώματα τους. 
 
Υπάρχει επίσης μεγάλη συλλογή από αμφίβια και ερπετά, όπως ανακόντα, χελώνες και παράξενοι βάτραχοι!
 
Στο χώρο του κήπου κυκλοφορεί τρενάκι, με 2 ευρώ, που σας πάει από την μια μεριά ως την άλλη του μεγάλου πάρκου, κάνοντας 9 στάσεις. 
Επίσης υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες για να φάτε και να ξεκουραστείτε. Ξεχωρίζει η Τιρολέζικη ταβέρνα στο πάνω μέρος του κήπου. Έχει καταπληκτικό παραδοσιακό φαγητό (π.χ. βιενέζικο σνίτσελ και πολλά άλλα με ποικιλία από μπύρες σε πολύ καλές τιμές. 


tips
*H είσοδος στοιχίζει 14 ευρώ. 
* Άνετα παπούτσια και πολλές ώρες στη διάθεση σας για να το γυρίσετε!
* Στην είσοδο να πάρετε χάρτη- θα τον χρειαστείτε για να βρείτε τα ζώα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο- και να σημειώσετε τις ώρες των διάφορων σόου με ζώα που θέλετε να παρακολουθήσετε. 
* Αγοράστε την Vienna Card που περιλαμβάνει μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, δωρεάν εισόδους και εκπτώσεις. 
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για τη διαμονή σας εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου