Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Octoberfest στη Βαυαρία

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη γιορτή των Βαυαρών που θα κρατήσει ως τις 3 Οκτωβρίου. Το Octoberfest είναι μια μεγάλη γιορτή μπύρας, γνωστή σε όλο τον κόσμο, που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese.
Παρελάσεις κατά τη διάρκεια της γιορτής
Καθιερώθηκε από το 1811, όταν έγιναν μεγάλες γιορτές για τους γάμους του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου τον Α΄, οι οποίες έκτοτε καθιερώθηκαν. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας  2-3.000 ατόμων. Σερβιτόροι και τα τελευταία χρονια και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.
 

Λειτουργεί ένα μεγάλο λούνα παρκ για μικρούς και φυσικά μεγάλους!
 
 
Για 200 χρόνια το Octoberfest βρίσκεται στην ίδια περιοχή: Το Theresienwiese, μια επίπεδη έκταση περίπου 42 εκταρίων στο  Μόναχο  Ανάμεσα στα εντυπωσιακά σημεία Theresienwiese είναι το άγαλμα της Βαυαρίας και η νεο-γοτθική εκκλησία του Αγίου Παύλου.
Το Theresienwiese έχει πάρει το όνομά του από την Therese von Sachsen-Hildburghausen η οποία παντρεύτηκε το 1810 τον Πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας. Η γιορτή του  γάμου τους ήταν η πρώτη γιορτή Octoberfest. "Wiese" είναι η γερμανική λέξη για το λιβάδι. Έτσι, "Theresienwiese" σημαίνει "τα λιβάδια της Therese".
Αν και λέγεται Octoberfest- που ουσιαστικά σημαίνει η γιορτή του Οκτωβρίου- γίνεται το Σεπτέμβρη επειδή ο καιρός τότε είναι καλύτερος. Κάθε χρόνο πλήθος Γερμανών αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη γιορτή και παίρνουν μέρος πίνοντας μπύρα, χορεύοντας και διασκεδάζοντας. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δείτε το επίσημο website του Octoberfest: http://www.oktoberfest.de/en/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου