Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Snowdonia - μία μεγάλη παιδική χαρά

Το Snowdonia είναι μία από τις διασημότερες περιοχές της Ουαλίας, γνωστή για τα τραχιά βουνά της, τα βλοσυρά φυσικά τοπία και τις άγριες ακτές. Εδώ βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Ουαλίας και το Εθνικό Πάρκο Snowdonia. Χωριά από γκριζοπράσινο σχιστόλιθο κουρνιάζουν σε απομονωμένες κοιλάδες ενώ η εκτροφή προβάτων παραμένει σημαντικός τομέας της οικονομικής ζωής.
 Cader Idris Tryfan Y Garn
Αν λατρεύετε τη ζωή στην ύπαιθρο, το Snowdonia είναι μία μεγάλη παιδική χαρά. Αντιμετωπίστε μια διαδρομή σχοινοβασίας ή κατεβείτε στα βάθη της γης στα σκοτεινότερα ορυχεία. Εξερευνήστε στοιχειωμένα κάστρα ή ανακαλύψτε τον φυσικό κόσμο σε κέντρα της άγριας φύσης και καταφύγια πουλιών. 
Aνατολή ηλίου
Στη συνέχεια, επιβραδύνετε ρυθμό και ανεβείτε στο ορεσίβιο τραίνο που διασχίζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ουαλία.

Τι να κάνετε εκεί
* Σκαρφαλώστε στο Snowdon, την ψηλότερη κορφή της Ουαλίας και της Αγγλίας.
* Ζήστε τη ζωή ενός εργάτη των ορυχείων σχιστόλιθου στο National Slate Museum.
* Ανακαλύψτε σπηλιές φτιαγμένες από τον άνθρωπο βαθιά στο χώρο του υδροηλεκτρικού σταθμού του Dinorwig.
* Δείτε τα κάστρα του Εδουάρδου Ι στα Harlech , Conwy και Caernarfon.
Conway
Conwy Castle
* Κάντε βόλτα με το τρένο steam railways της Snowdonia.
* Τριγυρίστε στο Conwy, μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ουαλίας.

Conwy
* Απολαύστε έναν ρομαντικό περίπατο στο χωριό με το ιταλικό χρώμα, το Portmeirion, όπου γυρίστηκε η καλτ τηλεοπτική σειρά, The Prisoner.

* Κατευθυνθείτε προς την ανακατασκευασμένη περιοχή της αποβάθρας του Caernarfon και το Galeri – ένας εκπληκτικός καλλιτεχνικός χώρος για το θέατρο και το χορό.

* Ψώνια: Το Snowdonia είναι το μέρος για τα τοπικά καταστήματα που πουλάνε προϊόντα από σχιστόλιθο και τοπικά κομψοτεχνήματα και χειροτεχνήματα αλλά και το μέρος για εξοπλισμό των αθλημάτων περιπέτειας. 

* Αθλήματα: Το ορεινό τοπίο του Snowdonia το κάνει τέλειο για τα αθλήματα περιπέτειας. Ζήστε την εμπειρία σκληρών διαδρομών μακράς απόστασης με ποδήλατο και αγώνων με ποδήλατα βουνού που ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς. Ή κατευθυνθείτε προς τους λόφους για χαλαρωτικούς περιπάτους, σκαρφάλωμα ή αναρρίχηση σε βράχους. Μπορείτε επίσης να περάσετε με μονόξυλο στο Εθνικό Κέντρο Whitewater ή να μπείτε στο νερό για να κάνετε καγιάκ, ιστιοπλοΐα ή ιστιοσανίδα.


Με πληροφορίες από www.visitbritain.co.uk 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου