Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα ιδανικότερα ταξίδια του Οκτωβρίου

Ο Οκτώβρης είναι ένας περίεργος μήνας για ταξίδια, καθώς ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, ακόμα και στη Μεσόγειο. Δείτε τη λίστα, όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα Daily telegraph και πάρτε ιδέες! 

1. Cambridge για τους κήπους
Cambridge university botanic garden
Κανένα άλλο μέρος τόσο μικρό δεν έχει τόσους πολλούς κήπους! Ενώ τα φύλλα κιτρινίζουν και η φύση ντύνεται με φθινοπωρινά χρώματα, το τοπίο είναι πανέμορφο αν και λίγο μελαγχολικό. 


2. Βερολίνο για την κουλτούρα
Bode Museum
Άπειρα μουσεία, γκαλερί και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σας περιμένουν στη γερμανική πρωτεύουσα. Από τις πιο σημαντικές το Renaissance Portrait show στο The Bode-Museum, που περιλαμβάνει έργα των Donatello και Botticelli. Επίσης η διάσημη φιλαρμονική του Βερολίνου δίνει αρκετές παραστάσεις τον Οκτώβριο. 

3. New Forest  για το Φθινόπωρο
Πελώριο δάσος στη νότια Αγγλία, κοντά στο Hampshire. Αν πάτε αυτή την εποχή, εκτός από τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης, θα δείτε πόνυ, γουρουνάκια και άλλα ζώα. 


4. Νορμανδία για τη γαστρονομία
Το σπίτι του Claude Monet
Πολλά φεστιβάλ φαγητού διοργανώνονται αυτό το μήνα με θέμα τα μήλα, τα μανιτάρια και το τυρί. Επίσης πολλές εκδηλώσεις με μουσική, άλογα και είσοδο σε ιδιωτικούς υπέροχους κήπους. 

5. Peak District για τα εξοχικά σπίτια
Περιοχή της νότιας Αγγλίας, νότια του Derbyshire. Αυτό που κάνει το τοπίο ελκυστικό είναι η αντίθεση ανάμεσα στο πράσινο της φύσης και τα πέτρινα σπίτια στις κοιλάδες ή δίπλα στο ποτάμι. Τον Οκτώβρη είναι διανικό μέρος για περίπατο, ποδηλασία ή για να επισκεφτείτε να πανέμορφα εξοχικά σπίτια πριν κλείσουν για το Χειμώνα. 

6. Τοσκάνη για ζεστασιά
Η θερμοκρασία (γύρω στους 20 βαθμούς) με δροσιά και πολύ ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, την κάνουν ιδανική για φθινοπωρινές εκδρομές. Πολλά φεστιβάλ γαστρονομίας διοργανώνονται τον Οκτώβριο στην Τοσκάνη. 

7. Lake district για τους ρομαντικούς
Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Βρετανίας με το ψηλότερο βουνό και τη βαθύτερη λίμνη, σας περιμένει να το ανακαλύψετε και να το απολαύσετε ειδικά το Φθινόπωρο. Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα στη λίμνη ή μαγευτικούς περιπάτους στην πανέμορφη αγγλική φύση. Δέχεται περίπου 16 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο!!

8. Ιαπωνία για τα φύλλα σφένδαμου!
Όλοι γνωρίζουν την άνθιση των κερασιών την Άνοιξη στην Ιαπωνία και το υπέροχο τοπίο που δημιουργούν. Όμως το φθινόπωρο τα πάρκα και οι κήποι είναι μοναδικά λόγω των δέντρων σφένδαμου (maple tree) και των χρωματιστών φύλλων τους. 

9. Epping για το δάσος
Οι κάτοικοι του Λονδίνου και του Έσσεξ επισκέπτονται το γειτονικό Epping για να απολαύσουν περίπατο στο δάσος. Εκεί διοργανώνονται και μαθήματα για παιδιά σχετικά με τη φύση, όπως “Survival Skills”, “Woodland Pioneers”, “Pond Dipping και “Autumn Antics.

10. Ανδαλουσία για τουρισμό
Σεβίλη
Γρανάδα, Ρόντα, Σεβίλη και Κόρδοβα ιδανικές πόλεις για το φθινόπωρο καθώς ο καιρός είναι καλός χωρίς κρύο αλλά και τη ζέστη του καλοκαιριού.  

Με πληροφορίες από το www.telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου