Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το φεστιβάλ του φωτός στο Βερολίνο


Το Βερολίνο αυτή την εποχή είναι κυριολεκτικά λουσμένο στο φως, αφού διοργανώνεται το 7ο φεστιβάλ φωτός, γνωστό ως Festival of lights. Κάθε χρόνο, για 12 μέρες τον Οκτώβριο, όλα τα μνημεία της πόλης φωτίζονται με ιδιαίτερους φωτισμούς και είναι πολύ εντυπωσιακά. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γεγονότα του είδους του στον κόσμο. 

Παράλληλα με τους ιδιαίτερους φωτισμούς γίνονται πολλές εκδηλώσεις με ηθοποιούς και τραγουδιστές. Το καλό είναι ότι η είσοδος σε όλα τα θεάματα είναι εντελώς δωρεάν! Αν λοιπόν είστε στο Βερολίνο τον Οκτώβρη, πάρτε το ειδικό πρόγραμμα για να ενημερωθείτε για τα φωτεινά δρώμενα της πόλης. 

Berlin's Cathedral


Επίσης διάφορες εταιρίες οργανώνουν περιηγήσεις στην φωτισμένη πόλη- lightseeing tours- με λεωφορείο ή ακόμα και λιμουζίνα!! 
Alte musuem island
Περισσότερα από 70 σημεία σε ολόκληρη την πόλη αλλάζουν πρόσωπο καθώς φωτίζονται από έντονα και ιδιαίτερα χρώματα σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Κορυφαία σημεία είναι οι κεντρικές πλατείες, η πύλη του Βραδεμβούργου, ο ραδιοτηλεοπτικός πύργος και ο καθεδρικός ναός.  

Οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό, με δωρεάν είσοδο, κάθε βράδυ από τις 7 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, που πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου.
 Σχεδόν κάθε γωνιά της πόλης φωτίζεται μοναδικά και έχει μια ρομαντική και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. 
 Το ήδη εντυπωσιακό κτίριο του Concert Hall γίνεται ακόμα πιο επιβλητικό!

Εκτός από χρώματα, μερικά κτίρια στολίζονται από χρωματιστά φωτεινά μοτίβα. 

Gendarmen markt

Palais am Festungsgraben
Victory column και στο βάθος ο ραδιοτηλεοπτικός πύργος, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της πόλης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αφού λόγω του ύψους του γίνεται ορατό σχεδόν από παντού!
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το φετινό αλλά και από τα προηγούμενα φεστιβάλ φωτός στο Βερολίνο. Το όλο εγχείρημα πάντως αποφέρει αυξημένη τουριστική κίνηση στην πόλη, αφού υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, γίνονται 400.000 περισσότερες κρατήσεις στα ξενοδοχεία του Βερολίνου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου