Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Το μουσείο επιστημών στο Λονδίνο

Όσοι έχουμε ταξιδέψει στο Λονδίνο σίγουρα έχουμε σπισκεφτεί το διάσημο Βρετανικό μουσείο που φιλοξενεί τεράστια συλλογή ελληνικών και αιγυπτιακών κυρίως εκθεμάτων. Ένα άλλο πολύ αξιόλογο μουσείο, ανάμεσα στα πολλά που διαθέτει η αγγλική πρωτεύουσα είναι το μουσείο των Επιστημών, γνωστό ως Science Museum
To τεράστιο μουσείο είναι γεμάτο εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκθέματα. Εξερευνά τον μαγικό και όμορφο κόσμο της επιστήμης παρουσιάζοντας την επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη στο πέρασμα των αιώνων. 
Πολλά εκθέματα είναι διαδραστικά, δηλαδή καλούν τον επισκέπτη να πειραματιστεί και να νοιώσει την επιστήμη. Σε κάθε γωνιά υπάρχουν οθόνες αφής με πληροφορίες για τα εκθέματα.
  
Το μουσείο έχει εφτά ορόφους, στον καθένα θα βρείτε και διαφορετικές κατηγορίες επιστημών. Στην είσοδο θα πάρετε ένα χάρτη ώστε να αποφασίσετε τι θέλετε να δείτε οπωσδήποτε, σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο. Μερικές κατηγορίες που ξεχωρίζουν είναι:
- ο κινούμενος προσομοιωτής SimEx Sim που προσφέρει 20λεπτες εικονικές περιηγήσεις στην επιστήμη σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. 
- Το πιλοτήριο του Apollo 10 που ταξίδεψε γύρω από τη σελήνη το 1969 βρίσκεται εδώ, καθώς και ένα ομοίωμα της ατράκτου του Apollo 11. 
 Black Arrow R4 rocket in the Space Gallery, Science Museum, 2000.
- Η ατμομηχανή  Harle Syke Mill, άψογα διατηρημένη, θα τη δείτε να λειτουργεί στον τομέα "ενέργεια". Εκεί επίσης υπάρχει η παλαιότερη ατμομηχανή στον κόσμο και ο πρώτος κινητήρας σιδηρόδρομου. 
Remains of Stephenson's 'Rocket' (1829) on display, 2001
- Στην πτέρυγα για την υγεία με χρήση πολυμέσων παρουσιάζονται η ιστορία των πιο γνωστών ασθενειών και μπορείτε να δείτε το βακτήριο e-coli.
- Η φουτουριστική έκθεση με τίτλο "Ποιός είμαι;" παρουσιάζει την επιστήμη του εαυτού μας! Δείχνει πώς οι ανακαλύψεις στη γενετική, στην επιστήμη του εγκεφάλου και τη ψυχολογία βοηθούν να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας. 
 
- Υπάρχουν επίσης εκθέσεις αφιερωμένες στην τηλεπικοινωνία, στο χρόνο, στον καιρό, στη γεωργία, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις πτήσεις, στην ιστορία και άλλα. 
 
Είναι ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα, ένα από τα καλύτερα που τουλάχιστον εμείς έχουμε δει. Ο επισκέπτης δεν είναι απλώς θεατής, αλλά συμμετέχει, εξερευνά και πειραματίζεται ώστε να κατανοήσει καλύτερα τα διάφορα επιστημονικά φαινόμενα. 
 'Jason I', de Havilland DH60G Gipsy Moth, 1928.
Για να πάτε στο μουσείο θα κατεβείτε στο σταθμό South Kensington (District, Circle, Piccadilly line) και από εκεί θα περπατήσετε περίπου 10 λεπτά σε ένα υπόγειο πεζόδρομο και θα βρεθείτε ακριβώς στην είσοδο του μουσείο. Μόλις φτάσετε στο σταθμό απλά ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Science museum. 

* Ξεναγήσεις, δραστηριότητες και εκδρομές στο Λονδίνο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου