Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Efteling, το παραμυθένιο θεματικό πάρκο της Ολλανδίας

Efteling: το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ολλανδίας που άνοιξε το 1952 και είναι το παλιότερο θεματικό πάρκο στον κόσμο. 
Pardoes, η μασκότ του πάρκου στην είσοδο
Ένα παραμυθένιο πάρκο που θα σας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες,  ιδανικό και για παιδιά προσχολικής ηλικίας και για μεγάλους! Συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που μαγεύονται  από το ατελείωτο παραμύθι μέσα σε ένα χώρο με  στοιχειωμένα σπίτια, ονειρεμένα καρουζέλ, ξωτικά και πειρατικά πλοία που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.
Το πάρκο προσφέρει θέαμα και διασκέδαση στα ατελείωτα παιχνίδια του και σε ταξιδεύει στο όνειρο. Θέατρα που παρουσιάζουν παραστάσεις μιούζικαλ, μουσεία με αντικείμενα από το παρελθόν γεμάτα μυστήριο και φεστιβάλ καρναβαλιού με στολές και παραδοσιακό χαρακτήρα από χώρες όλου του κόσμου, είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν το Efteling μοναδικό.  Άπειρες δραστηριότητες για να επιλέξετε αυτό που επιθυμείτε σας περιμένουν στο μοναδικό αυτό θεματικό πάρκο.
  
 Το Raveleijn, είναι η πιο πρόσφατη ατραξιόν του πάρκου, αποτελεί μια μυστηριώδη πόλη με ζωντανά άλογα και ιππότες, ενώ πέντε παιδιά-πρωταγωνιστές αναζητούν τρόπους να αποσπάσουν τις μαγικές δυνάμεις του «κακού» δυνάστη. 
 
 Το στοιχειωμένο κάστρο με πολλά σκοτεινά δωμάτια, τρομακτικό και ιδιαίτερο περιμένει τους επισκέπτες να το ανακαλύψουν!
Το ανθρωπόμορφο Δέντρο των Παραμυθιών, ύψους 13 μέτρων, αφηγείται ιστορίες με ξωτικά. 
Sprookjesboom
Στο Diorama, οι κάτοικοι ζωντανεύουν μέσα από ήχους και φωτισμούς, ενώ εσείς νιώθετε μπροστά τους γίγαντες. Τρισδιάστατες μινιατούρες σας ταξιδεύουν σε μικροσκοπικά χωριά, τρένα και είναι πραγματικά εντυπωσιακές!
Το μυστηριώδες πλοίο του Ιπτάμενου Ολλανδού περνά από μια γέφυρα με 70 χλμ ταχύτητα για μια μοναδική περιπέτεια που θα προκαλέσει πεταλούδες στο στομάχι και ίσως σας βρέξει και λίγο. 
File:Vliegende Hollander 4.jpg
Στο μέσο του πάρκου υπάρχει μια μεγάλη λίμνη στην οποία μπορείτε να κάνετε βόλτα μπαίνοντας σε μια από τις μικρές βάρκες - γόνδολες. Διανύει απόσταση 1 χλμ σε 20 λεπτά. 
Fata Morgana, η απαγορευμένη πόλη, γνωστή ως 1001 αραβικές νύχτες, είναι μια σκοτεινή ατραξιόν με 16 καραβάκια να περνούν από μια παραμυθένια αραβική πόλη. Η βόλτα ξεκινά από μια ζούγκλα, συνεχίζει με σκηνές από την αγορά, τις φυλακές, το λιμάνι, το παλάτι, το σπίτι του μάγου, μια καταιγίδα και καταλήγει πάλι στη ζούγκλα. 
File:Fata-Morgana Efteling-Szene.jpg 
Η παγόδα, ένας ιπτάμενος ναός, ανεβάζει τους επισκέπτες στα 45 μέτρα από όπου έχουν πανοραμική θέα όλου του πάρκου. 
To δάσος των παραμυθιών περιλαμβάνει και παρουσιάζει εικόνες από τα πιο γνωστά παραμύθια, όπως η "Ωραία κοιμωμένη", " Η χιονάτη και οι 7 νάνοι", " Η κοκκινοσκουφίτσα", "το κοριτσάκι με τα σπίρτα" και άλλα. 
Για να δείτε όλες τις ατραξιόν του πάρκου, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του
 
Πληροφορίες για το πάρκο
ΩΡΑΡΙΟ: Καθημερινά 10.00-18.00
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Από Άμστερνταμ με τρένο μέχρι Tilburg και από εκεί λεωφορείο.
Υπάρχει και απευθείας σύνδεση με λεωφορείο για Kaatsheuvel (συνολική διαδρομή περίπου 2 ώρες).
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 32 ευρώ, εννοείται πως δεν πληρώνεται τίποτα άλλο μέσα στο πάρκο, εκτός από το φαγητό. 
ΔΙΑΜΟΝΗ: Υπάρχει το Efteling Hotel, αλλά και το Efteling Village Bosrijk, που περιλαμβάνει αγροτόσπιτα και δύο κυρίως κτίσματα με διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου