Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα πιο παράξενα θεματικά πάρκα

1. Crocosaurus cove, Darwin, Αυστραλία
Οι επισκέπτες μπαίνουν σε ένα ακρυλικό κλουβί, που αποκαλείται cage of death, δηλαδή το κλουβί του θανάτου, το οποίο μπαίνει σε μια δεξαμενή με κροκόδειλους! Επίσης τα μικρά παιδιά μπορούν να ταΐσουν, με καλάμι ψαρέματος, τα μωρά κροκοδειλάκια. 

2. Holy Land Experience, Orlando, Φλόριντα
 
 Τα πάθη του Χριστού....σε θεματικό πάρκο, με πολύχρωμα συντριβάνια, πολλούς ηθοποιούς που αναπαριστούν τη ζωή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και δυνατότητα για τους  επισκέπτες να πάρουν μέρος στο τελευταίο δείπνο!!

3. Bon-Bon Land, Δανία
 
Το όνομα και το θέμα του πάρκου είναι εμπνευσμένο από τα διάσημα δανέζικα ζαχαρωτά, αν και σε λίγο πιο αηδιαστική μορφή!! Τα rides έχουν μορφή ζώων που κάνουν εμετό, κατουρούν, αερίζονται και άλλα θέματα...της τουαλέτας!!! Είναι άκρως χιουμοριστικό το στυλ και σίγουρα διασκεδαστικό για τα παιδιά. 

4. Suoi Tien Park, Βιετνάμ
Φτιαγμένο για να είναι προσομοίωση του βουδιστικού παράδεισου. Έχει αγάλματα με μορφές θεών, λίμνη με 1500 κροκόδειλους που συμβολίζουν τη νίκη, ζούγκλα στην οποία οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν κακά πνεύματα, τέρατα και σκορπιούς- σύμβολο της μεταμόρφωσης και πολλά άλλα! 

5. Love Land, Cheju Island, Νότια Κορέα
Θέμα του....το σεξ! Το πάρκο άνοιξε το 2004 με σκοπό να διδάξει τους νιόπαντρους νοτικορεάτες την τέχνη του έρωτα! Αποτελεί κλασικό προορισμό για το μήνα του μέλιτος. Ένα πάρκο μόνο για ενήλικες, αφού περιλαμβάνει 140 αγάλματα σε διάφορες πόζες του σεξ, βίντεο και παιχνίδια για δύο!!

6. Dwarf Empire, Κίνα
Το πάρκο των νάνων! Σχεδόν όλο το προσωπικό απαρτίζεται από νάνους που ζουν σε μικροσκοπικά σπίτια και παρουσιάζουν χορούς, μπαλέτο, ακροβατικά και άλλα. Η μικρή πόλη λειτουργεί σαν πραγματική αυτοκρατορία! 

7. Diggerland, Αγγλία
  
 250 στρέμματα, σε 4 πόλεις (Kent, Devon, Durham, Yorkshire), όπου τα παιδιά παίζουν με βαριά μηχανήματα, τροποποιημένα ώστε να προσφέρουν διασκέδαση και να ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

8. Parque Jaime Duque, Bogota, Κολομβία
Ένα πάρκο γεμάτο παράξενα αγάλματα, με πιο εντυπωσιακό ένα τεράστιο χέρι, που μάλλον συμβολίζει το χέρι του Θεού, που κρατά μια σφαίρα. Μινιατούρες των 7 θαυμάτων του κόσμου και το άγαλμα της ελευθερίας...γυμνό, είναι μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν! 

9. Shijingshan Amusement Park, Πεκίνο
Στην είσοδο μια πινακίδα γράφει "Disneyland is too far" - H ντίσνευλαντ είναι πολύ μακρυά και έχει ένα  αντίγραφο (μάλλον φτωχικό) του γνωστού ροζ κάστρου, σύμβολο της Disney. Σε αυτό το θεματικό κυκλοφορούν κάποιοι ήρωες της Disney αλλά και άλλοι, όπως Hello Kitty, Looney tunes. Είναι το μοναδικό πάρκο που συνδυάζει πολλούς γνωστούς ήρωες των κόμικς μαζί!

10. Harmony land, Ιαπωνία
Είναι ο κόσμος της Hello Kitty, της μικρής αξιαγάπητης γατούλας που αγαπούν κυρίως τα κορίτσια. Κάστρο, βόλτα με βαρκούλες, παραμυθένια σόου και τρισδιάστατες προβολές είναι μερικές από τις δραστηριότητες του πάρκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου