Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οικονομικές προτάσεις για σκι

Για να κάνετε σκι οικονομικά (κι όμως, είναι δυνατό), ξεχάστε τη Γαλλία, προσπεράστε την Ελβετία και μείνετε μακριά από την Αυστρία. Η Ανατολική Ευρώπη είναι το «μυστικό» για καλό σκι σε καλές τιμές.
Αναρωτιέστε γιατί; Οι κάρτες για το σκι, η διαμονή και το φαγητό σε πολλά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι στα μέχρι τώρα παραδοσιακά «στέκια», ενώ τα χιονοδρομικά κέντρα θα σας κάνουν να ξαναβρείτε το χαμένο σας περιπετειώδη εαυτό!

Jasna, Σλοβακία
Το χιονοδρομικό κέντρο Jasna στη Σλοβακία, γίνεται όλο και ευρύτερα γνωστό στη διεθνή σκηνή του σκι και παρόλο που η Σλοβακία δεν είναι μεγάλο όνομα στον κόσμο της χιονοδρομίας, το Jasna δεν περνάει απαρατήρητο στους σκιέρς και τους snowboarders που ξέρουν να επιλέγουν. Οι πίστες είναι αξιοπρεπείς και με όλο και περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή και στο ίδιο το χιονοδρομικό, αυτό το υποτιμημένο θέρετρο δεν θα παραμείνει έτσι για πολύ.
Όσο για τη διασκέδαση, ένα μεγάλο ποτήρι μπίρας στη Σλοβακία, θα σας κοστίσει περίπου 1 ευρώ!
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 140 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 200 ευρώ

Borovets, Βουλγαρία
Το Borovets είναι το παλαιότερο χειμερινό θέρετρο στη Βουλγαρία, μέσα σε δάση κωνοφόρων στα υψηλότερα βουνά της Βαλκανικής χερσονήσου. Είναι επίσης το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αλπικό θέρετρο στη χώρα. Οι υψηλότερες πίστες βρίσκονται στα 2600 μέτρα και προσφέρουν φανταστικές διαδρομές κατάβασης, ενώ η ίδια η πόλη έχει «ζωντανά» εστιατόρια και μπαρ με προσιτές τιμές.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 187 ευρώ μαζί με εξοπλισμό σκι
Διαμονή για 7 ημέρες: από 130 ευρώ

Kopaonik, Σερβία



Ένα από τα πιο σύγχρονα θέρετρα της Ανατολικής Ευρώπης, το Kopaonik στη Σερβία διαθέτει 21 καινούργιους αναβατήρες που ανεβάζουν τους σκιερς στις εντυπωσιακές –ανάμεσα σε δάσος- πίστες. Υπάρχουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες, εκτός πίστας, διαδρομές. Η μεγαλύτερη διαδρομή είναι 3,5 χλμ και συμπληρώνεται από πολλές ακόμη πίστες. Ένα ακόμη ελκυστικό χαρακτηριστικό της περιοχής, είναι η αγροτική γοητεία του Kopaonik, με τις παραδοσιακές αχυρένιες καλύβες στις πλαγιές, όπου μπορείτε να ζεσταθείτε δίπλα στη φωτιά και να απολαύσετε «ζεστό κρασί». Στη Σερβία, διοργανώνονται επίσης βραδινά πάρτι μετά το σκι.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 90 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 320 ευρώ

Krvavec, Σλοβενία
Κοντά στην όμορφη πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, το Krvavec της Σλοβενίας είναι ένα μικρό, μεσαίας κλάσης, χιονοδρομικό κέντρο, με μέγιστο υψόμετρο 1.971 μέτρα και τρεις διακριτές κορυφές. Ολοκαίνουριοι αναβατήρες μεταφέρουν τους σκιέρς στις πλαγιές, σε λιγότερο από επτά λεπτά, εκεί όπου μπορούν να απολαύσουν εγγυημένα 100 ημέρες χιονιού. Για τη διαμονή σας, μια εναλλακτική λύση είναι το Igloo Village, ένα ξενοδοχείο από «χιόνι» με σήραγγες που συνδέουν τα εντυπωσιακά ιγκλού δωμάτια.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 136 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 210 ευρώ

Popova Shapka, ΠΓΔΜ
To χιονοδρομικό κέντρο Popova Shapka  είναι ένας σημαντικός χειμερινός προορισμός στη βορειοδυτική ΠΓΔΜ. Σκιέρς και snowboarders χωρίς μεγάλη εμπειρία θα λατρέψουν το πλούσιο χιόνι, αν ο καιρός επιτρέπει τη λειτουργία του χιονοδρομικού. Για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι πιο τολμηρό, υπάρχει το μοναδικό στην Ευρώπη Eskimo-freeride. Ανεβαίνετε στα υψηλότερα σημεία με ένα ειδικό όχημα και στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε σκι στην «πούδρα» του βουνού.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 60 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 150 ευρώ

Jahorina, Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Το Jahorina είναι ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στα Βαλκάνια και αποτέλεσε Ολυμπιακό Κέντρο. Το σκι που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι μεσαίου επιπέδου και υπάρχουν πίστες 20χλμ, καλοί αναβατήρες και υπέροχη θέα προς το Σεράγεβο. Εκείνοι που δεν θέλουν να σταματήσουν μόνο και μόνο επειδή ο ήλιος δύει μπορούν να απολαύσουν νυχτερινό σκι, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές και για διασκέδαση μετά το σκι, με φαγητό και ποτό.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 82 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 145 ευρώ

Poiana-Brasov, Ρουμανία
Οι καλά οργανωμένες πίστες του δημοφιλούς Poiana Brasov, είναι ιδανικές για αρχάριους και για μεσαίου επιπέδου σκιέρς, ενώ το χιονοδρομικό απέκτησε πρόσφατα και έναν καινούργιο αναβατήρα. Το θέρετρο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι οργανωμένο. Επίσης υπάρχουν υποδομές για νυχτερινό σκι ώστε να μπορείτε να μένετε περισσότερο στις πίστες, αλλά οι έμπειροι σκιέρ μπορεί να βρουν τις εγκαταστάσεις περιορισμένες, καθώς υπάρχουν μόνο λίγες μαύρες πίστες. Εκτός… πίστας μπορείτε να χαλαρώσετε με μια βόλτα με άμαξα που τη σέρνουν έλκηθρα ή να διασκεδάσετε στα μπαρ και τα εστιατόρια της περιοχής, πίνοντας Ţuică –κρασί από δαμάσκηνο.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 100 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 250 ευρώ

Spindleruv Mlyn, Δημοκρατία της Τσεχίας
«Φωλιασμένο» ψηλά στα όρη Krkonose, το Spindleruv Mlyn έχει πάντα άριστες συνθήκες χιονιού, χάρη στις χαμηλές του θερμοκρασίες (μεταξύ -15 έως -20 βαθμούς Κελσίου), που είναι ακόμη πιο χαμηλές το βράδυ. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 23 αναβατήρες και 20 μεγάλες διαδρομές με υψηλότερη πίστα στα 1310 μέτρα και εξαιρετικές μαύρες και κόκκινες διαδρομές για έμπειρους σκιέρς. Τελειώστε τη μέρα σας με παραδοσιακό φαγητό και μπράντυ που είναι σχεδόν τόσο εντυπωσιακό, όσο και οι χαμηλές τιμές.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 111 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 130 ευρώ

Glenshee, Highlands, Σκωτία
Το Glenshee είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται η περίφημη μαύρη πίστα Tiger, μια από τις πιο προκλητικές μαύρες πίστες. Σε μια καθαρή ημέρα, τα χιονισμένα τοπία σε όλο το Εθνικό Πάρκο Cairngorms, είναι απλά εκπληκτικά.
Πάσο σκι για 6 ημέρες: 157 ευρώ
Διαμονή για 7 ημέρες: από 130 ευρώ. 

Πηγή: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου