Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ξενάγηση στο Πουέρτο Ρίκο

Η καλύτερη περίοδος να επισκεφτεί κάποιος το Πουέρτο Ρίκο ξεκινά από τα μέσα Δεκέμβρη ως τα τέλη Απριλίου. Ιδανικό μέρος για τα Χριστούγεννα, για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό! Ο καιρός είναι ζεστός με αρκετό ήλιο- χωρίς καύσωνα- και χωρίς καταιγίδες. 
Το Πουέρτο Ρίκο είναι νησί της Κεντρικής Αμερικής στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για το μικρότερο και ανατολικότερο από τα νησιά των Μεγάλων Αντιλών. Έχει έκταση 13.790 τ. χλμ. και πληθυσμό 3.958.128 κατοίκους και αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ.

 Από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία (Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο), εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ. Πουέρτο Ρίκο σημαίνει στα ελληνικά Πλούσιο Λιμάνι.
Δείτε τις 10 καλύτερες δραστηριότητες για τους επισκέπτες του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με το Lonely Planet:

1. Το μυστηριώδες Old San Juan
Μικρό και μακρόστενο νησί που συνδέεται με το υπόλοιπο Πουέρτο Ρίκο με 3 γέφυρες. Λιθόστρωτα δρομάκια, χρωματιστά αποικιακά κτίρια, φρούρια. Ο τόπος εκπέμπει μεγάλη γοητεία την ημέρα αλλά και τη νύχτα με τους ρυθμούς σάλσα διάχυτους σε όλη την πόλη. 

2. Παραλίες
Αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά ξεκουράζουν και ανανεώνουν τους τουρίστες. Ξεχωρίζουν η χρυσή ακτή Playa Flamenco- μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου-, και η Playa Isla Verde που είναι σαν ένα μικρό βραζιλιάνικο κομμάτι. Θα βρείτε βέβαια πολλές άλλες υπέροχες παραλίες για να επισκεφτείτε και να απολαύσετε βουτιές και ηλιοθεραπεία.

3. Bioluminescent bays 
Λίγες εμπειρίες μπορoύν να προκαλέσουν δέος όπως το να επιπλέετε στα σκοτεινά  νερά το βράδυ, μέσα σε ένα θόλο αστεριών. Σε πολλούς κόλπους του Πουέρτο Ρίκο παρατηρείται το φαινόμενο της βιοφωταύγειας. Βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός (bioluminescence) χαρακτηρίζεται η δημιουργία φωτός σε διάφορα μήκη κύματος που εκπέμπεται από διάφορους ζώντες οργανισμούς. Το φαινόμενο της βιοφωταύγειας παρουσιάζεται σε πολλές βιο-ομάδες όπως οι πυγολαμπίδες  και σε διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς. Για να την απόλυτη εμπειρία επισκεφτείτε τον κόλπο Vieques.

4. Μπέιζμπολ 
 Το αγαπημένο άθλημα των κατοίκων του νησιού είναι το μπέιζμπολ, για αυτό θα δείτε πολλά υπερμεγέθη γήπεδα μπέιζμπολ σε πολλά σημεία. Ευκαιρία λοιπόν να παρακολουθήσετε κάποιον αγώνα!  
  
5. Κοκτέιλ με ρούμι στο ηλιοβασίλεμα
Απολαύστε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα παρέα με ένα ποτό με βάση το ρούμι. Επιλέξτε pina colada ή cuba libre. Βρείτε την πιο όμορφη βεράντα και δείτε τον ήλιο να χρωματίζει τη θάλασσα απολαμβάνοντας ένα παγωμένο εξωτικό ποτό. 


6. Κολύμβηση και εξερεύνηση του βυθού
Τα πιο όμορφα μέρη για να εξερευνήσετε τον υπέροχο κόσμο του βυθού βρίσκονται λίγο πιο μακρυά από τις τουριστικές περιοχές, στα απέναντι μικρά νησιά, στην ανατολική και νότια ακτή. Για τα πιο όμορφα κοράλλια θα πάτε νοτιοδυτικά. Το πρωί τα νερά είναι πολύ καθαρά και ήρεμα και θα έχετε ορατότητα σε βάθος 75 ποδιών. Πολύχρωμα ψάρια, κοράλλια και ο εξωτικός βυθός σας περιμένουν! 

7. Μουσεία στο Ponce
To Ponce, γνωστό ως το μαργαριτάρι του νότου, μπορεί αν υπερηφανεύεται για την πληθώρα των μουσείων του. Ξεχωρίζει το Museo de la Música Puertorriqueña, το Hacienda Buena Vista και το καλύτερο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Καραϊβικής, Museo de Arte de Ponce.



8. Φαγητό στην περιοχή San Juan’s SoFo 
 

Τα παγκόσμιας κλάσης εστιατόρια SoFo (‘South of Fortaleza) εντυπωσιάζουν τους πελάτες με τα πιο εμπνευσμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας στην Καραϊβική. Γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις του νησιού και απολαύστε ένα αξέχαστο γεύμα. 

9. Αποικιακή αρχιτεκτονική
Για να δείτε όλα τα συντριβάνια, τις ιστορικές πλατείες, τα αποικιακά κτίρια και όλα τα διαμάντια αρχιτεκτονικής του Πουέρτο Ρίκο, θα χρειαστεί να μείνετε εκεί πάνω από μήνα! Αν έχετε κάποιο χρόνο για περιήγηση πέρα από το Old San Juan, να πάτε στο Plaza Las Delicias στο Ponce, ένα μέρος με αγάλματα, αποικιακά ιστορικά κτίρια και το διάσημο Fuente de los Leones. 

10. El Yunque τροπικό δάσος
Τροπική πυκνή βλάστηση, λόφοι, καταρράκτες, συνθέτουν το μοναδικό αληθινό τροπικό δάσος των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα μέρος ιδανικό για βόλτα. Θα βραχείτε, επομένως φορέστε αδιάβροχο και πάρτε μαζί σας κιάλια, αφού 26 είδη πτηνών υπάρχουν μόνο σε αυτό το δάσος και πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε και να παρατηρήσετε πολύ καλά για να δείτε έναν Πορτορικανό παπαγάλο, ένα από τα 10 πτηνά υπό εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου