Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο Παρίσι

Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι είναι πολύ όμορφα αφού η πόλη του φωτός ανταποκρίνεται στο όνομά της! Όλα είναι στολισμένα, λαμπερά και γιορτινά. Το κέντρο της πόλης, ειδικά το βράδυ, φωτίζεται φαντασμαγορικά και οι βόλτες γίνονται αξέχαστες, ρομαντικές και ιδιαίτερες. 
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αν είστε το Δεκέμβρη στο Παρίσι, είναι να δείτε τα χριστουγεννιάτικα φώτα. Ξεχωρίζει η λεωφόρος Champs-Elysées, που είναι στολισμένη κατά μήκος της. Τα φωτισμένα δέντρα σε συνδυασμό με τις υπέροχα στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων, κάνουν τη λεωφόρο ίσως το πιο διάσημο σημείο της πόλης. 


Η διαδρομή από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την Place de la Concorde γίνεται συναρπαστική, καθώς είναι φωτισμένη με χιλιάδες λαμπάκια.
Ο Πύργος του Άιφελ ασφαλώς είναι το πρώτο αξιοθέατο του Παρισιού και για τα Χριστούγεννα. Ο διάσημος πύργος που φαίνεται σχεδόν από όλο το κέντρο της πόλης σας περιμένει να ανεβείτε και τα θαυμάσετε την πόλη από ψηλά. Υπομονή με τις ουρές για τον ανελκυστήρα, ίσως αν πάτε νωρίς το πρωί να έχει λιγότερο κόσμο. 
Στη Νοτρ Νταμ θα πάτε να δείτε  το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παρισιού, και αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην περίφημη εκκλησία Παναγία των Παρισίων. Οι Παριζιάνοι επισκέπτονται την φάτνη που στήνεται κάθε χρόνο στα τέλη Νοεμβρίου στην Παναγία των Παρισίων και θεωρείται η πιο εντυπωσιακή της πόλης.
 
Μια άλλη παράδοση των Χριστουγέννων στο Παρίσι είναι τα παγοδρόμια που στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Παγοδρόμιο θα βρείτε   στην πλατεία κοντά στο Δημαρχείο του Παρισιού,  γνωστό ως το Hotel de Ville. Συνήθως τα παγοδρόμια παραμένουν ανοιχτά ως το ΜάρτιοΣε γενικές γραμμές, για να κάνετε πατινάζ στον πάγο στο Παρίσι σε αυτά τα προσωρινά παγοδρόμια δεν θα σας κοστίσει τίποτα, αλλάθα  πληρώσετε λίγα ευρώ για να  νοικιάσετε τα παγοπέδιλα. 

Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα για κάθε επισκέπτη στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα είναι η αφθονία των Χριστουγεννιάτικων αγορών που ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα βρείτε πολλά πράγματα να αγοράσετε, από χριστουγεννιάτικα στολίδια, παραδοσιακές λιχουδιές ως και χειροποίητα δωράκια. Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεστε για ψώνια, η βόλτα σε μια υπαίθρια αγορά σίγουρα θα σας αρέσει. Ανάμεσα στα πολλά χριστουγεννιάτικα παζάρια ξεχωρίζουν αυτά που στήνονται στην πλατεία Palais Royal και μπροστά στην εκκλησία του Σεν Ζερμέν. Παράλληλα  τα  καρουζέλ προσφέρουν δωρεάν βόλτες σε μικρούς και μεγάλους αναβάτες και προσθέτουν μια ακόμα γιορτινή πινελιά στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της πόλης.
Αν θέλετε επισκεφτείτε καταστήματα γιατί τα ψώνια στο Παρίσι τα Χριστούγεννα είναι μια απολαυστική εμπειρία.  
Εκτός από τα φώτα που διακοσμούν πολλά πολυκαταστήματα του Παρισιού κατά τη διάρκεια των διακοπών, θα βρείτε πολύ καλό επίσης ότι τα καταστήματα έχουν την τάση να παραμένουν ανοιχτά περισσότερες ώρες το Δεκέμβριο.
 Η υποδοχή του νέου χρόνου γίνεται παραδοσιακά στο Τροκαντερό με φόντο τον ολόφωτο Πύργο του Άιφελ. Εκεί συγκεντρώνονται χιλιάδες Παριζιάνοι και ξεφαντώνουν αψηφώντας το κρύο. 
Το κύριο γεύμα που τρώγεται κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών στο Παρίσι - και σε όλη τη Γαλλία - ονομάζεται Ρεβεγιόν , και πρόκειται για ένα μεγάλο γεύμα.
  • Vin Chaud - Vin Chaud , ή ζεστό κρασί. Είναι ένα κρασί που σερβίρεται ζεστό και προορίζεται να ζεστάνει τα χέρια σας καθώς και την κοιλιά σας.
  • Κάστανα - ότι vin Chaud είναι το ποτό που θα κρατήσει τα χέρια σας ζεστά, και συνδυάζεται ιδανικά με ζεστά ψημένα κάστανα. Θα βρείτε τους πωλητές κάστανων σε όλη την πόλη. 
  •  
  • Buche de Noel - Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο.  Πρόκειται για ένα λεπτό κέικ γεμιστό που είναι καλυμμένο με γλάσο buttercream, τυλιχτό και μοιάζει σαν κορμός ξύλου.
 Tips
* Αν θέλετε να επισκεφτείτε μουσεία, δείτε μήπως είναι κλειστά στην περίοδο των γιορτών. Συνήθως είναι κλειστά ανήμερα τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. 
* Πάρτε ζεστά ρούχα μαζί σας, αφού η θερμοκρασία το Δεκέμβρη κυμαίνεται από 3-7 βαθμούς Κελσίου. Σπάνια χιονίζει αλλά το κρύο είναι τσουχτερό. 
* Να έχετε χώρο στη βαλίτσα για τις αγορές σας...! 
* Βρείτε φτηνά εισιτήρια εδώ και ξενοδοχεία εδώ
* Μην παραλείψετε μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα περίφημα  bateaux mouches. 
* Το Παρίσι είναι γεμάτο ξενοδοχεία, καθώς είναι πολύ τουριστική πόλη. Δείτε τα όλα εδώ, με αντικειμενικές κριτικές και βαθμολογία πάντα στην καλύτερη τιμή. 


7 σχόλια:

  1. Το Παρίσι είναι υπέροχο όλες τις εποχές, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα. Θα ήθελα πολύ να ξαναπάω κάποια στιγμή στο μέλλον.

    Πάντως όσοι σχεδιάζετε χριστουγεννιάτικη απόδραση, προλαβαίνετε ως τις 30/11 την προσφορά της aegean για Παρίσι με πολύ χαμηλούς ναύλους:

    http://www.e-airtickets.gr/aegean/prosfora-gia-parisi-vienni-konstantinoupoli/

    Καλό ταξίδι στους τυχερούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δεν εχω παει αλλα θελω πολυ να παω! Το Παρισι δεν ειναι μονο η πολη του φωτος αλλακαιη πολη των ερωτευμενων! Θλεω να παω το πολυ για 10 μερες το Δεκεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Παρίσι είχα πάει πρόπερσι..παραμονή πρωτοχρονιάς!!Ήταν πραγματικά τόσο τέλεια!!Το μόνο "κακό" ας το πούμε ήταν το κρύο που είχε!!Προσγειωθήκαμε με 0 βαθμούς!!Στο κήπο των Βερσαλλίων είχε ακόμα πάγο στις λίμνες αλλά και κάτω στο έδαφος!!Όποτε μπορέσετε να πάτε οπωσδήποτε!!!Το Παρίσι σε ταξιδεύει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Παρίσι είναι υπέροχο όλο το χρόνο,εκτός από όταν έχει καύσωνα!!

      Διαγραφή
  4. Παιδιά γειά σας!!! Εγώ θα πάω Παρίσι 23.11 -30.11 θα το δω στολισμένο;;; Η έστω την Disney???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά! Το Παρίσι στολίζεται κάθε χρόνο από μέσα Νοεμβρίου. Οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές επίσης ξεκινούν από Νοέμβρη. Η Disneyland θα είναι χριστουγεννιάιτικη από τις 11 Νοεμβριου για φέτος! Άρα μια χαρά είναι οι ημερομηνίες σου, ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα!

      Διαγραφή
  5. Γεια σας παιδια!! Μήπως γνωρίζετε μέχρι ποτε παραμένουν στολισμένα ; Εγώ θα πάω μάλλον 11-15/1 😏

    ΑπάντησηΔιαγραφή