Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οι πόλεις με τα πιο φαντασμαγορικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Οι περισσότερες πόλεις στολίζονται την περίοδο των γιορτών, κάποιες όμως ξεχωρίζουν για τη λάμψη και την ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα τους. Δείτε τις 10 καλύτερες πόλεις για να απολαύσετε την μαγεία των φώτων και της Χριστουγεννιάτικης λάμψης, σύμφωνα με το National Geographic.

1. Βιέννη, Αυστρία
Η ρομαντική πλευρά της πόλης ξεδιπλώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς χιλιάδες φωτάκια στολίζουν τους δρόμους, οι βιτρίνες των καταστημάτων βάζουν τα γιορτινά τους, η πλατεία του Αγίου Στεφάνου στολίζεται μοναδικά και κάθε μέρα υπάρχει ένα κονσέρτο στις αίθουσες του παλατιού Schönbrunn. 

2.  Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη
Η γιαπωνέζικη παγόδα, το δημοφιλές εστιατόριο στη λίμνη του πάρκου Tivoli, είναι ένα από τα πολλά οικοδομήματα που ντύνεται με αμέτρητα λαμπιόνια. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το χειμωνιάτικο και εορταστικό τοπίο, τη βόλτα στο roller coaster, και να ζεσταθούν πίνοντας glogg (ζεστό κρασί).

3. Βρυξέλλες, Βέλγιο
 
Tα ιστορικά κτίρια της διάσημης πλατείας Grand Place φωτίζονται και συχνά αλλάζουν χρώματα, δίνοντας πιο πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη λάμψη στο κέντρο της πόλης. Στη χριστουγεννιάτικη αγορά 240 σαλέ σερβίρουν βέλγικες βάφλες και άλλα γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου