Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Χειμώνας στο ρυθμό της Βιέννης

 Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι η εποχή των χορών για τη Βιέννη και όσοι από εσάς βρεθείτε εκεί θα απολαύσετε πάνω από 2.000 ώρες χορό. Συνολικά κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην πόλη του Johann Straus ή Schani, όπως αποκαλούν χαϊδευτικά οι Βιεννέζοι το διάσημο συμπατριώτη τους, περίπου 300 χοροί . Η Βιέννη καλύπτει, ωστόσο, όλα τα γούστα αποτελώντας ιδανικό μέρος για βόλτες, ψώνια, καφέ και πατινάζ . 
Η αλλαγή του χρόνου γιορτάζεται κάτω από τα αστέρια στην πορεία της παραμονής μέσα από την παλιά πόλη, με εδέσματα και αφρώδεις οίνους και υπό τους ήχους βιενέζικων βαλς και μοντέρνων χορευτικών κομματιών. 

 
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποτελεί και την έναρξη της περιόδου των χορών, η οποία ξεκινά με τον Αυτοκρατορικό Χορό στο υπερπολυτελές Χόφμπουργκ (Hofburg) και φτάνει στο αποκορύφωμα της το Φεβρουάριου με το φημισμένο χορό της Όπερας. Άλλα διάσημα κοσμικά γεγονότα της Βιέννης είναι ο χορός της Φιλαρμονικής, ο χορός των ιδιοκτητών καφέ και ο χορός Johann Straus .

Μουσικά η νέα χρονιά ξεκινά με την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία αναμεταδίδεται από τη χρυσοποίκιλτη αίθουσα των Φίλων της Μουσικής σε όλον τον κόσμο . Κάθε χρόνο η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία διευθύνεται από τους καλύτερους μαέστρους παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια τη Φιλαρμονική έχουν διευθύνει οι Zubin Mehta, Georges Prêtre, Daniel Barenboim και ο μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Αυστρίας Franz Welser-Möst. Το 2012 θα διευθύνει ο Mariss Jansons. 

Στο φεστιβάλ "Resonanzen" μουσικοί παγκοσμίου φήμης θα ερμηνεύσουν γνωστά και άγνωστα κομμάτια παλαιάς μουσικής. Από τέλος Ιανουαρίου στη θεατρική σκηνή Neu Marx της αυστριακής πρωτεύουσας θα φιλοξενείται και το πασίγνωστο μιούζικαλ λονδρέζικης παραγωγής "Cats".
Στο φημισμένο εκθεσιακό κέντρο Leopold Museum έχει ξεκινήσει ήδη η έκθεση "Melancholy and Provocation", όπου εκτίθενται έργα του Έγκον Σίλε από την ανανεωμένη συλλογή του μουσείου (μέχρι τέλη Ιανουαρίου).
Το μουσείο Αλμπερτίνα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου παρουσιάζει έκθεση-αφιέρωμα στο René Magritte. Το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Mumok) παρουσιάζει μετά την ανακαίνιση του την ανανεωμένη συλλογή του (Museum of desires) καθώς και αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο Σουηδό γλύπτη Claes Oldenburg.
Ως έναρξη στο έτος Κλιμτ 2012, το μουσείο Μπελβεντέρε αφιερώνει έκθεση του στους "πιονιέρους του Μοντερνισμού" Gustav Klimt και Josef Hoffman. Ακολουθεί έκθεση με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο "Gold", η οποία αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους το πολύτιμο μέταλλο επηρέασε καλλιτέχνες από διάφορες χρονικές περιόδους. Αλλά και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorische Museum) αφιερώνει στον Klimt ειδική έκθεση από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, ότι η περίοδος μεταξύ χειμώνα και άνοιξης αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου για να χαλαρώσετε στα βιενέζικα καφέ. Σε αυτές τις οάσεις ησυχίας θα ανακαλύψετε πληθώρα γεύσεων καφέ και θα περάσετε απολαυστικές στιγμές ξεκούρασης. Τα ζαχαροπλαστεία με τα πλούσια γλυκά και κέικ προσφέρουν εμπειρίες Dolce Vita αλά βιενέζικα. Δοκιμάστε σοκολάτα ή καφέ βιεννουά και το καταπληκτικό σοκολατένιο γλυκό Sachertorte. Και εννοείται πως η αυστριακή κουζίνα με τις σπεσιαλιτέ της, τα σνίτσελ και τα γλυκά Kaiserschmarren, είναι για όλες τις εποχές του χρόνου.
 
Στην πλατεία του Δημαρχείου (Rathausplatz) και στο υπέροχο παγοδρόμιο επιφάνειας 6.000 m² θα μπορέσετε να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στο πατινάζ κάνοντας πιρουέτες στο ρυθμό νέων χιτς ή παλιών αγαπημένων επιτυχιών.

Στο σπα Therme Wien, το μεγαλύτερο και πιο μοντέρνο σπα στην Ευρώπη, θα ξεχάσετε τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες χάρη στα άπειρα προγράμματα ευεξίας που προσφέρει.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις εκδηλώσεις στην Αυστριακή πρωτεύουσα δείτε: www.wien.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου