Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Χειμώνας στο ρυθμό της Βιέννης

 Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι η εποχή των χορών για τη Βιέννη και όσοι από εσάς βρεθείτε εκεί θα απολαύσετε πάνω από 2.000 ώρες χορό. Συνολικά κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην πόλη του Johann Straus ή Schani, όπως αποκαλούν χαϊδευτικά οι Βιεννέζοι το διάσημο συμπατριώτη τους, περίπου 300 χοροί . Η Βιέννη καλύπτει, ωστόσο, όλα τα γούστα αποτελώντας ιδανικό μέρος για βόλτες, ψώνια, καφέ και πατινάζ . 
Η αλλαγή του χρόνου γιορτάζεται κάτω από τα αστέρια στην πορεία της παραμονής μέσα από την παλιά πόλη, με εδέσματα και αφρώδεις οίνους και υπό τους ήχους βιενέζικων βαλς και μοντέρνων χορευτικών κομματιών. 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην Κίνα

Οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν για θρησκευτικούς λόγους, όμως στολίζουν παντού και όλες οι πόλεις αποκτούν μια ιδιαίτερη λάμψη. Η γιορτή των Χριστουγέννων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα στο Χονγκ Κονγκ- όπου η μέρα των Χριστουγέννων είναι αργία-, στο Πεκίνο και στη Σαγκάη. 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για φαγητό και κρασί στην Ευρώπη

1. Φλωρεντία, Ιταλία
Οι Φλωρεντινοί θα πρέπει να παραξενεύονται που τα τρόφιμα τοπικής καλλιέργειάς τους θεωρούνται τρέντι. Αυτοί, εξάλλου, τα γεύονται εδώ και αιώνες. Μπορεί τα συστατικά να είναι απλά - εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φάβα, τυρί πεκορίνο ρομάνο, κρέας κυνηγιού κτλ. - όμως εδώ το φαγητό αποκλείεται να σας απογοητεύσει. Τα κρασιά της Τοσκάνης (π.χ. το Chianti, το Vino Nobile di Montepulciano και το γλυκό Vin Santo) είναι εξίσου θαυμάσια.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικο ταξίδι στο Ρέικιαβικ

Χειμώνας στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας σημαίνει....αναμφίβολα πολύ κρύο αλλά είναι και η ιδανική εποχή για να πετύχετε το μοναδικό φαινόμενο του βόρειου σέλας. Παρουσιάζουμε τη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε το χειμώνα στο Ρέικιαβικ.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι αγορές (σουκ) του Ντουμπάι

Οι αγορές (σουκ) του Ντουμπάι είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από όλα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αγορά χρυσού και την αρχαία σκεπαστή αγορά, αλλά και την αγορά με τα ηλεκτρονικά είδη, την ψαραγορά, την κρεαταγορά, τη λαχαναγορά, καθώς και την αγορά με τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Όλες οι αγορές βρίσκονται στην Ντέιρα, μία περιοχή του Ντουμπάι που σφύζει από ζωή. Τα σουκ δεν είναι πια λαβύρινθοι όπως παλιά αλλά εξακολουθούν να αποτελούν φιλόξενους χώρους για εμπόριο και καλοπροαίρετο παζάρι.
Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία των τοπικών αγορών, πηγαίνετε στην αγορά υφασμάτων στο Bur Dubai, μόλις πέντε λεπτά με άμπρα (τοπικά θαλάσσια ταξί). Εξαιρουμένης της ψαραγοράς, καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τα σουκ είναι το απόγευμα προς βραδάκι, όταν η εμπορική δραστηριότητα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι ομορφότερες πόλεις της Νορμανδίας

Η ιστορία της Νορμανδίας (περιοχή της βορειοδυτικής Γαλλίας) πηγάζει από τη θαλασσινή εποποιία των Βίκινγκς. Αυτοί οι φοβεροί πειρατές ορμώμενοι από την Δανία και τη Νορβηγία, έσπειραν τον τρόμο για έναν αιώνα, άφησαν όμως πίσω τους μία σημαντική πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά. 
Οι πόλεις που δεν πρέπει να χάσετε:

Ρουέν (Rouen)  

Πόλη της τέχνης και της ιστορίας, επονομάστηκε απ'τον Βίκτορα Ουγκώ "η Πόλη με τα εκατό καμπαναριά", και από τον Σταντάλ "Αθήνα του Γοτθικού ρυθμού". Πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές από τους βομβαρδισμούς κατά την διάρκεια του 2ου παγκόσμιου πολέμου, ευτυχώς όμως διασώθηκαν αρκετά.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οι πόλεις με τα πιο φαντασμαγορικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Οι περισσότερες πόλεις στολίζονται την περίοδο των γιορτών, κάποιες όμως ξεχωρίζουν για τη λάμψη και την ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα τους. Δείτε τις 10 καλύτερες πόλεις για να απολαύσετε την μαγεία των φώτων και της Χριστουγεννιάτικης λάμψης, σύμφωνα με το National Geographic.

1. Βιέννη, Αυστρία
Η ρομαντική πλευρά της πόλης ξεδιπλώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς χιλιάδες φωτάκια στολίζουν τους δρόμους, οι βιτρίνες των καταστημάτων βάζουν τα γιορτινά τους, η πλατεία του Αγίου Στεφάνου στολίζεται μοναδικά και κάθε μέρα υπάρχει ένα κονσέρτο στις αίθουσες του παλατιού Schönbrunn. 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη είναι από νωρίς στολισμένη με πολύχρωμα φωτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, όμορφες βιτρίνες στα καταστήματα, υπαίθριες αγορές.
Η πιο σημαντική ημέρα - ειδικά για να παιδιά - είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου. Οι περισσότεροι Δανοί θα περάσουν το απόγευμα γιορτάζοντας με τους κοντινότερους συγγενείς τους και ανταλλάσσοντας δώρα. Αρκετοί θα πάνε και στην απογευματινή λειτουργία στην εκκλησία πριν το χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στρασβούργο, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

Το Στρασβούργο  είναι η πρωτεύουσα και η κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin και της περιφέρειας της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Είναι μία πόλη που διατηρεί το ιστορικό της κέντρο και για το λόγο αυτό είναι και ιδιαίτερα γραφική.
Το ιστορικό  κέντρο της πόλης, που έχει καταταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της  Ουνέσκο. Μπορείτε να το ανακαλύψετε περπατώντας , με το ποδήλατο , με το καραβάκι,  ή με το μίνι τραμ. Μία πόλη με αυθεντικές παραδόσεις που είναι ταυτόχρονα μοντέρνα και κοσμοπολίτισσα !

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι 10 πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου!

Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης (Human Development Index) μετράει τις φυσιολογικές επιτεύξεις μιας χώρας σε τρεις βασικές διατάξεις της ανθρώπινης ανάπτυξης:
-Μια μεγάλη και υγιή ζωή, όπως χαρακτηρίζεται από την προσδοκία ζωής στην γέννηση.
-Γνώση και μόρφωση, όπως χαρακτηρίζεται από την ενήλικη αλφαβητική αναλογία και τις ενωμένες πρωτογενείς, δευτερογενείς και τριτογενείς συνολικές καταχωρημένες αναλογίες.
-Μια ευπρεπή ποιότητα ζωής, όπως χαρακτηρίζεται από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά κεφαλήν και την αγοραστική ισότιμη δύναμη.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα κριτήρια αυτές είναι οι 10 πιο χαρούμενες χώρες:
1. Νορβηγία


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καλύτερο νησί του κόσμου: η Σαντορίνη!

 Άλλη μια πρωτιά και διάκριση για τη Σαντορίνη, από το BBC αυτή τη φορά. Σύμφωνα με το βρετανικό κανάλι, το όμορφο νησί των Κυκλάδων είναι το καλύτερο νησί παγκοσμίως. Δείτε τη λίστα με τα 5 καλύτερα νησιά στον κόσμο:

1. Σαντορίνη
 Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο μέρος αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα.