Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χειμώνας στην αμερικάνικη έρημο

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο Lonely Planet είναι πραγματικά εκπληκτικές για αυτό και τις μοιραζόμαστε μαζί σας. 
 The Silent City
Ο χειμώνας φαίνεται να είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος τις ερήμους των Η.Π.Α αφού το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό. 
US 163 Highway
Για το Φοίνιξ και τις άλλες περιοχές της νότιας Αριζόνα, καθώς και για το Παλμ Σπρινγκγς και την έρημο της Καλιφόρνια, ο χειμώνας είναι υψηλή τουριστική περίοδος. 
Havasu Falls, Supai Grand Canyon
Επισκέπτες από τον βορά πηγαίνουν εκεί για πιο ζεστές θερμοκρασίες και σίγουρα αυτό έχει αντίκτυπο στις τιμές των ξενοδοχείων που ακριβαίνουν. 
Χειμώνας στην κοιλάδα Hidden Valley, περιοχή του  Joshua Tree National Park.
Αγριολούλουδα στο Anza-Borrego Desert State Park
Για τους λάτρεις της φύσης, ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για να εξερευνήσουν περιοχές όπως Big Bend National Park, Death Valley και Organ Pipe Cactus National Monument. Αυτά τα μέρη τις άλλες εποχές έχουν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και δεν είναι και τόσο εφικτό να τα επισκεφτεί κανείς. 
Λουλούδι "evening Primose" στο Mojave National Scenic area της Καλιφόρνια
Δάσος Saguaro, Organ Pipe Cactus National Monument στην έρημο Sonoran 
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει κρύο, καθώς στα μέρη με κάποιο υψόμετρο θα συναντήσετε χιόνι και παγωνιά. Η θερμοκρασία στις πεδινές περιοχές είναι γύρω στους16 oC.  
Η κοιλάδα τον χειμώνα
Το Grand Canyon National Park δέχεται περίπου πενταπλάσιους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί το χειμώνα μπορεί να κάνει πολύ κρύο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χιονίσει. 
Οι χιονισμένες κορφές του Grand Canyon
Αλλά...πάρτε ένα ζεστό μπουφάν και πηγαίνετε! Μην φοβηθείτε τον άσχημο καιρό, αφού έτσι θα έχετε την ευκαιρία να αποφύγετε την πολυκοσμία και να δείτε το Canyon χιονισμένο.  
Boulder Window, Grapevine Hills. Σχηματισμός που θυμίζει παράθυρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου