Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ασία: Η χρονιά του Δράκου!

 Εκατομμύρια άτομα κινεζικής καταγωγής, Κορεάτες και οι Βιετναμέζοι σε όλη την Ασία καλωσόρισαν το νέο έτος με πυροτεχνήματα, γλέντια και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Από το Πεκίνο ως την Μπανγκόκ και τη Σεούλ στη Σιγκαπούρη, οι άνθρωποι ελπίζουν για καλή τύχη στο έτος του δράκου που ξεκινά σήμερα.
Ηθοποιοί χορεύουν το χορό του δράκου την παραμονή της κινεζικής πρωτοχρονιάς στο Πεκίνο
Το νέο έτος, του οποίου οι γιορτές διαρκούν 15 ημέρες, είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική από τις κινεζικές αργίες.  Το φεστιβάλ αρχίζει την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα κατά το κινεζικό ημερολόγιο και τελειώνει την ημερομηνία της πανσελήνου. Φέτος ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Παρά το ότι είναι γνωστό ως κινέζικο νέο έτος, η ετήσια γιορτή αναγνωρίζεται από άλλους ασιατικούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο,  όπως την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.  
Ηθοποιοί ντυμένοι με στολές της δυναστείας  Qing  (1644-1911) συμμετέχουν στη τελετή λατρείας του παραδείσου, στην οποία οι άνθρωπο προσεύχονται για καλή σοδειά και τύχη, την πρώτη μέρα του χρόνου, στο Ναό του παραδείσου,  Temple of Heaven στο Πεκίνο. 
Άνθρωποι κρατώντας αρωματικά προσεύχονται για καλή τύχη στο ναό People holding  Yonghegong Lama Temple στο Πεκίνο.

Προσευχή για την τύχη: προσκυνητές καίνε λιβάνι προσευχόμενοι στο Ναό Λάμα, ένα από τα πιο φημισμένα μοναστήρια του Θιβέτ έξω από το Θιβέτ.
Ηθοποιοί παίζουν  μια υποβρύχια θεατρική παράσταση στο Ancol πάρκο στην Τζακάρτα, Ινδονησία 

Ίσως η πιο αναγνωρισμένη εικόνα μέσα στον κινεζικό πολιτισμό, ο δράκος συμβολίζει τη δύναμη και την καλή τύχη.  Στην αρχαιότητα ο δράκος ήταν ένα σύμβολο για τον αυτοκράτορα, και θεωρείται ότι είναι ένα εξαιρετικά ευοίωνο σημάδι. Συχνά θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στο ζωδιακό κύκλο και η κινεζική παράδοση υπαγορεύει ότι εκείνοι που γεννιούνται τη χρονιά του δράκου  τείνουν να είναι πιο γενναίοι και να γίνονται κορυφαίοι στο επάγγελμα τους! Διάσημοι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του δράκου είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η ηθοποιός Reese Witherspoon και ο καλλιτέχνης Σαλβαδόρ Νταλί.
Ο χορός του Δράκου, Εκστασιασμένο πλήθος  στο Binondo Chinatown περιοχή της Μανίλα, στις Φιλιππίνες 
 Ηθοποιοί ντυμένοι με κοστούμια της Qing Dynasty συμμετέχουν σε μια αρχαία τελετή στο Ditan Park στο Πεκίνο
O χορός του λιονταριού σημαίνει το άνοιγμα του ναού στο Ditan Park, γνωστός ως ο ναός της Γης






Για πολλούς, το σεληνιακό νέο έτος είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή επανένωση του ημερολογίου για το οποίο οι άνθρωποι υπομένουν ώρες στριμωγμένοι ταξιδεύοντας  με τρένα και λεωφορεία για να φτάσουν στο σπίτι τους.
Φυσική αψίδα: προσκυνητές περπατούν προς την κύρια είσοδο του ναού Λάμα στο Πεκίνο
Χορευτές του δράκου συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα των θεατών  καθώς παρελαύνουν μέσα στην Chinatown στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας
Ελεύθερος σαν πουλί: Μια γυναίκα ελευθερώνει ψαρόνια σε έναν ναό στην Τζακάρτα
 Όσοι γιορτάζουν την κινέζικη πρωτοχρονιά αγοράζουν δώρα όπως ρούχα, τρόφιμα και διακοσμητικά αντικείμενα που συμβολίζουν τον πλούτο,την ευτυχία και την καλή τύχη. Κάθε μία από τις 15 ημέρες  έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο. Η πρώτη ημέρα συχνά προορίζεται για να τιμηθούν οι μεγαλύτεροι μέσα στην οικογένεια, ενώ η τρίτη μέρα δεν θεωρείται καλή για κοινωνικές επισκέψεις! Η τελευταία μέρα εορτασμών του κινεζικού νέου έτους, παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από το φεστιβάλ φαναριών, όπου οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους κρατώντας φανάρια και ανάβουν κεριά έξω από τα σπίτια τους. Είναι μια  με σκοπό να καθαρίσει ένα σπίτι από όλων την κακή τύχη αφαιρώντας κάθε αρνητικό στοιχείο. 
Ας ευχηθούμε λοιπόν αυτή η νέα χρονιά του δράκου να φέρει χαρά και ευημερία σε όλο τον κόσμο!!

Πηγή: www.dailymail.co.uk
Μετάφραση: traveltipsgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου