Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

AquaDom: Ένα ενυδρείο - ασανσέρ!

Ένα από τα πιο πρωτότυπα ασανσέρ βρίσκεται στο Βερολίνο. Πρόκειται για το AquaDom, ένα κυλινδρικό ενυδρείο από ακριλικό γυαλί το οποίο λειτουργεί ως ανελκυστήρας.  Το καταπληκτικό αυτό ενυδρείο-ασανσέρ, ύψους 25 μέτρων, ανήκει στο μεγάλο συγκρότημα DomAquarée CityQuartier που περιλαμβάνει γραφεία, ξενοδοχείο και το κέντρο θαλάσσιας ζωής που αξίζει να επισκεφτείτε αν πάτε στο Βερολίνο. 


Βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου Radisson Blu Hotel, αλλά αυτό το ασανσέρ ταξιδεύει τους επισκέπτες στο βυθό της θάλασσας προσφέροντας μια εκπληκτική και σίγουρα αξέχαστη βόλτα-πανόραμα της τροπικής θαλάσσιας ζωής!  Η βόλτα με αυτόν τον ανελκυστήρα δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε μέσα στον θαυμάσιο κόσμο της θάλασσας.
Το  AquaDom άνοιξε το 2003 με κόστος 12,8 εκατομμύρια ευρώ! Πλέον αποτελεί μια την μεγαλύτερη ατραξιόν του  Berlin Sea Life Centre, ένα κέντρο αφιερωμένο στη θαλάσσια ζωή. 
Είναι ο μεγαλύτερος ακρυλικός κύλινδρος στον κόσμο, με διάμετρο περίπου 12 μέτρα και βάρος 2.000 τόνους. Γεμίζει με 1 εκατομμύριο λίτρα νερό και περιέχει 1500 ψάρια από 97 διαφορετικά είδη. Το τάισμα και το καθάρισμα του ενυδρείου γίνεται καθημερινά από τρεις δύτες. Χρειάζονται περίπου 8 κιλά ψαροτροφής καθημερινά.
 
Το καθάρισμα γίνεται καθημερινά κάποια στιγμή από τις 11 ως τις 1 το μεσημέρι και το τάισμα στις 2 το μεσημέρι. Το θέαμα είναι πολύ ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. 
Διοργανώνονται γιορτές, εκδηλώσεις ακόμα και γάμοι με φόντο το μοναδικό αυτό κυλινδρικό ενυδρείο.  Μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση πατώντας εδώ 
 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλό μήνα! Καταπληκτικό! Πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη αν βρεθούμε ποτέ στο Βερολίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Ερμιόνη! όντως είναι πολύ εντυπωσιακό και αξίζει να πάμε στη γερμανικλη πρωτεύουσα, που έχει κι άλλα πολλά ωραία αξιοθέατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι υπάρχει στον κόσμο !!!!! Απίστευτο πραγματικά !
    Σίγουρα θα μπει στην συλλογή μου με τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή