Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ντίκενς στο Λονδίνο, νέα έκθεση στο μουσείο του Λονδίνου

Συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς, του συγγραφέα που διαβάστηκε και αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και στο μουσείο του Λονδίνου διοργανώνεται μια μεγάλη έκθεση με τίτλο "Ο Ντίκενς στο Λονδίνο". 
Παρουσιάζεται όλος ο κόσμος του Ντίκενς στην έκθεση με προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα του συγγραφέα, αντικείμενα της εποχής, πίνακες, κοστούμια και φωτογραφίες. 
 
Παρουσιάζονται  πτυχές από τη ζωή του Λονδίνου κατά το 19ο αιώνα, καθώς και οι μεταβολές που συντελέστηκαν στην πόλη κατά τη βιομηχανική επανάσταση.
Επίσης προβάλλονται η φτώχεια, τα προβλήματα και οι κακουχίες των κατώτερων κοινωνικών τάξεων, η οικονομική και κοινωνική ανισότητα, προβλήματα που απασχόλησαν τον Ντίκενς. 
Στην έκθεση εκτίθενται χειρόγραφα από πασίγνωστα έργα του Ντίκενς, όπως «Δαβίδ Κόππερφιλντ», «Το Μυστήριο του Εντουϊν Ντρουντ» και «Οι Μεγάλες Προσδοκίες». Πρόκειται για χειρόγραφα που σπάνια εκτίθενται στο κοινό και προσφέρουν μια μοναδική ματιά στον τρόπο γραφής του συγγραφέα.

 
Η έκθεση μεταφέρει τους επισκέπτες στην εποχή του Βικτοριανού καθώς πόλη του Λονδίνου ήταν αυτή που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγγραφέα  και πάνω σε αυτήν εκείνος δημιούργησε τις ιστορίες του και τους ήρωες των βιβλίων του. 
Προβάλλεται μια ταινία γυρισμένη για την έκθεση αυτή, που παρουσιάζει τις ομοιότητες ανάμεσα στο σημερινό Λονδίνο και στο Λονδίνο που περιέγραφε ο Ντίκενς πριν από 150 χρόνια, αποδεικνύοντας πως το έργο του συγγραφέα παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό.
H έκθεση εγκαινιάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου από τον πρίγκηπα Κάρολο και τη σύζυγο του και θα διαρκέσει ως τις 10 Ιουνίου. 
 
Για να πάτε στο μουσείο του Λονδίνου θα κατεβείτε σε έναν από τους σταθμούς: Barbican, St Paul's, Moorgate. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 ως τις 6 το απόγευμα. Η γενική είσοδος στο μουσείο του Λονδίνου είναι δωρεάν, η είσοδος όμως σε συγκεκριμένες εκθέσεις είναι με εισιτήριο. Για την έκθεση Κάρολος Ντίκενς το εισιτήριο στοιχίζει 8 λίρες. 
Αν αγαπάτε ιδιαίτερα τον Άγγλο συγγραφέα μπορείτε να επισκεφτείτε το ομώνυμο μουσείο του στο Κεντ, ένα υπέροχο θεματικό πάρκο, το Dickens World, διαφορετικό από τα άλλα, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Η ζωή και η  εποχή που έζησε ο Κάρολος Ντίκενς ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του επισκέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου