Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η παλιά πόλη του Πουκέτ

Ένας λόγος, ουσιαστικά ο μοναδικός, για να αφήσει κάποιος τις μαγευτικές παραλίες του Πουκέτ της Ταϊλάνδης, είναι η όμορφη παλιά πόλη. Είναι μια αρκετά πυκνοδομημένη  πόλη και αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης. 
Διαθέτει πολλά κτίρια, από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα  κινεζο-πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Οι αποικιακές επαύλεις του 19ου αιώνα, χτισμένες από πλούσιους Κινέζους επιχειρηματίες, δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πόλη. Ας κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.
Αυτή η έπαυλη ήταν κάποτε η κατοικία πλούσιων οικογενειών, τώρα είναι η μαγειρική σχολή Blue Elephant Cooking School.
H οδός Thalang έχει μερικά παλιά κτίρια που αποτυπώνει ανάγλυφα το αρχιτεκτονικό παρελθόν της πόλης, καφετέριες και μαγαζιά.
 Οι τουρίστες περπατώντας στην πόλη ανακαλύπτουν πολλές όμορφες και ιδιαίτερες γωνιές. 

H γραφική αυλή της έπαυλης Chinpracha Mansion, με την πισίνα όπου τα ασπροκόκκινα λουλούδια αλλάζονται καθημερινά.  
Τα χαρακτηριστικά παράθυρα με άσπρο και μπλε χρώμα στολίζουν το δεύτερο όροφο της έπαυλης Chinpracha, που ακόμα ανήκει στον ιδιοκτήτη του Khun Dang.
 Παλιές φωτογραφίες κρεμασμένες στην έπαυλη, όπως αυτή με τους αρχικούς κατοίκους με παραδοσιακές κινέζικες φορεσιές.  
Η ξενάγηση στην έπαυλη είναι απαραίτητη για να δείτε τα όμορφα δωμάτια επιπλωμένα 
παραδοσιακά, ταξιδεύει τους επισκέπτες στην παλιά εποχή.
To άγαλμα των ηρωίδων Thao Thepkasattri και Thao Sisunthon είναι το πιο διάσημο μνημείο του νησιού. Οι δύο γυναίκες συγκέντρωσαν τους κατοίκους του νησιού το 1785 για να απωθήσουν τους Μπουρμέζους εισβολείς.
Ο δρόμος Soi Romanee, στην καρδιά της παλιάς πόλης, με πολύχρωμα κτίρια, μικρά ξενοδοχεία, μαγαζιά και καφετέριες, είναι από τις όμορφες οδούς.
Μερικά από τα παλιά αυτά κτίρια είναι σήμερα μαγαζιά, μπαρ και καφετέριες. Ιδανικός τόπος για άνετη και χαλαρή βόλτα μέρα και νύχτα. 
Εντυπωσιακές είναι χρωματιστές προσόψεις των κτιρίων καθώς και τα περίτεχνα σχέδια που υπάρχουν στα περισσότερα. 
Ένας άλλος δρόμος με όμορφα και εντυπωσιακά κτίρια είναι η οδός Phang Nga Rd. Εκεί βρίσκεται ο κήπος Shrine of the Serene Light, χτισμένος το 1889, ένα γαλήνιο μέρος για να ξεκουραστείτε. 
Γενικά όλη η πόλη έχει έναν διαφορετικό αέρα, με τα πολύχρωμα κτίρια, τα γραφικά στενά και τους όμορφους κήπους και ναούς, που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί αν βρεθεί στην εξωτική Ταΐλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου