Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το μουσείο του Τιτανικού

Το μουσείο του Τιτανικού κάνει εγκαίνια στις 31 Μαρτίου στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, στην πόλη όπου και κατασκευάστηκε το πλοίο. Ένα καινούριο εντυπωσιακό κτίριο στεγάζει την μεγαλύτερη και ίσως την πιο εντυπωσιακή έκθεση για τον Τιτανικό στον κόσμο. 
Το κτίριο στολίζεται με θραύσματα κρυστάλλου, ώστε όταν πέφτει το φως πάνω του μοιάζει με την κίνηση του νερού.

Ο επισκέπτης αρχικά μαθαίνει την ιστορία του Μπέλφαστ και μαθαίνει γιατί αυτή η πόλη είχε τόσο μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. 



Από εκεί, αρχίζει η ιστορία του Τιτανικού, ξεκινώντας από το πως φτιάχτηκε το πλοίο και φτάνοντας μέχρι το τραγικό ναυάγιο.  
Στις 31/5/1911 παρουσιάστηκε το πλοίο και υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι- το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης- πήγε για να παρακολουθήσει. 



Η ιστορία φτάνει μέχρι το σήμερα παρουσιάζοντας την ανακάλυψη του ναυαγίου. Δέκα αίθουσες με διαδραστικές παρουσιάσεις το μουσείο αναπαριστά τους ήχους, τις ιστορίες, τις μυρωδιές, τις εικόνες του μοναδικού αυτού πλοίου.  
 
Σε μια αίθουσα παρουσιάζονται διάφορα τμήματα του πλοίου από την πολυτελή πρώτη θέση ως την τρίτη θέση. Ο Τιτανικός ήταν ένα πολυτελές πλοίο, ειδικά για τους ταξιδιώτες της πρώτης θέσης. 
 

 
Στο τέλος οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα υπολείμματα του ναυαγίου και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους εξερεύνησης του βυθού. 
Η περιπέτεια ξεκινά από την στιγμή που ο επισκέπτης μπαίνει στο μουσείο στο τεράστιο αίθριο. Οι διαδικασίες κατασκευής του πλοίου ζωντανεύουν. Οι ιστορίες των επιβατών, του πληρώματος και των ηρώων εκείνης της μέρας του ναυαγίου παρουσιάζονται με έναν εντυπωσιακό και μοντέρνο τρόπο. 
 
Ο Τιτανικός έφυγε από το Μπέλφαστ στις 8 το πρωί στις 2 Απριλίου 1912 για να επιβιβάσει επιβάτες από το Σάουθαμπτον της Αγγλίας, από το Cherbourg της Γαλλίας και το Queenstown στην Ιρλανδία με προορισμό το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. 
 
Οι επισκέπτες του μουσείου επιβιβάζονται στο πλοίο και νοιώθουν να  αναμιγνύονται με τους επιβάτες για να ανακαλύψουν πως ήταν η ζωή πάνω στο πλοίο.
 
Το μουσείο σίγουρα θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αφού το National Geographic το έχει βάλει στη λίστα με τα πιο σημαντικά τουριστικά γεγονότα για το 2012. 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 13,5 λίρες και ισχύουν διάφορες εκπτώσεις για άνεργους, οικογένειες κ.λ.π. Για να δει κάποιος όλες τις εκθέσεις υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 2-3 ώρες. Στο κτίριο υπάρχει καφετέρια, εστιατόριο και φυσικά μαγαζί με σουβενίρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου