Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πού θα δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ζώα του κόσμου

Υπάρχουν κάποιες περιοχές που οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν, να φωτογραφίσουν και να παρατηρήσουν από κοντά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ζώα. Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τις 10 καλύτερες περιοχές όπου το κάλεσμα της φύσης είναι πραγματικά πολύ έντονο, όπως την παρουσιάζει το National Geographic.

1. Φάλαινα Εμπαλένα, Κόλπος Fundy, Καναδάς
Οι εμπαλένες ( Eubalaena) του Βορρά τείνουν να εξαφανιστούν, αλλά όσες έχουν επιζήσει έρχονται κάθε καλοκαίρι- από Μάιο μέχρι Οκτώβριο- στον κόλπο Φούντι για να βρουν τροφή. Εκδρομές παρατήρησης φαλαινών πραγματοποιούνται από τη χερσόνησο Digby Neck στη Νέα Σκοτία και τα κοντινά νησιά, Brier Island, St. Andrews, Grand Manan Island και Deer Island.

2. Αρκούδα γκρίζλι, Αλάσκα
Στα μέσα Ιουλίου ως το Σεπτέμβριο οι αρκούδες γκρίζλι κατευθύνονται προς τος ποταμούς της Αλάσκας για να βρουν την αγαπημένη τους λιχουδιά, τους σολομούς. Εξέδρες για παρατήρηση υπάρχουν στο Πολιτειακό καταφύγιο θηραμάτων MacNeil River State Game Sanctuary, στο Brooks Falls στο εθνικό πάρκο του Katmai , καθώς και στο  Fish Creek κοντά στο Hyder

3. Πεταλούδα Μονάρχης, Sierra Chincua, Μεξικό
Κάθε φθινόπωρο εκατομμύρια πεταλούδες Μονάρχης της Βόρειας Αμερικής αποδημούν για να περάσουν το χειμώνα. Γαντζώνονται όλες μαζί πάνω στους κορμούς των δέντρων, στους θάμνους καθώς και στο έδαφος. Η  Chincua  είναι ένας από τους δύο λόφους στο κέντρο προστασίας που είναι ανοιχτό για το κοινό από Νοέμβρη ως τέλη Μαρτίου. 

4. Κοινοτικό κέντρο προστασίας Μπαμπουίνων, Μπελίζ
Διακόσιοι γαιοκτήμονες έχουν δεσμευτεί για την προστασία του τοπικού πληθυσμού των μπαμπουίνων. Η κοινότητα οργανώνει ξεναγήσεις με οδηγούς και νυχτερινούς περιπάτους. Βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από μια ώρα από το κέντρο του Μπελίζ. 

5. Μεγάπτερη φάλαινα, Rurutu, Γαλλική Πολυνησία
Η ορατότητα των υδάτων του νησιού Rurutu, που φτάνει τα 30-60 μέτρα, το καθιστά ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να συναντήσετε μεγάπτερες φάλαινες κάνοντας snorkeling. Το νησί απέχει 90 λεπτά με το αεροπλάνο από την Ταϊτή

6. Δράκοι του Κομόντο, νησί Komodo, Ινδονησία
Όταν φτάνετε στο Komodo, πηγαίνετε πίσω στο χρόνο, όταν ακόμα στη γη κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι. Σε αυτό το βραχώδες ηφαιστειακό νησί ζει η μεγαλύτερη σαύρα του κόσμου, ο βαρανός του Κομόντο. 

7. Ιαπωνικός μακάκος, περιοχή Chubu, Ιαπωνία
Οι ιαπωνικοί μακάκοι ή πίθηκοι του χιονιού, κάθονται μέσα σε θερμές πηγές για να ζεσταθούν το χειμώνα. Στο πάρκο άγριων πιθήκων Jigokudani Wild Monkey Park, στις κεντρικές Ιαπωνικές Άλπεις, θα δείτε τους πιθήκους να χαίρονται το ζεστό νερό που αναβλύζει από μεταλλικές πηγές. 

8. Πυγολαμπίδες, Selangor, Μαλαισία
Το ταξίδι με κινεζικό πλοιάριο στον ποταμό Selangor μια ξάστερη νύχτα θα σας μεταφέρει σε μια από τις μεγαλύτερες αποικίες πυγολαμπίδων. Τα έντομα αυτά είναι ουσιαστικά σκαθάρια, και τα δύο φύλα παράγουν φως αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι τα αρσενικά το κάνουν συγχρονισμένα. Το Kampung Kuantan απέχει 9 χλμ από την Kuala Selangor και 56χλμ από την Κουάλα Λουμπούρ.

9. Γιγάντια πάντα, επαρχία Shaanxi, Κίνα
Είναι μια περιοχή προστατευμένη στα ομιχλώδη βουνά του Qinling. Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε και να παρατηρήσετε τα πανέμορφα και υπό εξαφάνιση γιγάντια πάντα, είναι από το Μάιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου. 

10. Μετανάστευση των Γκνου, Serengeti, Τανζανία
Το πιο εντυπωσιακό θέαμα στον κόσμο των άγριων ζώων είναι χωρίς αμφιβολία η ετήσια αποδημία των γκνου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο γκνου μαζί με 200.000 ζέβρες και γαζέλες μετακινούνται στις πεδιάδες του Σερενγκέτι. Τα κοπάδια μεταναστεύουν διασχίζοντας την Τανζανία από Δεκέμβριο ως Ιούλιο και ύστερα περνούν στην Κένυα. 

1 σχόλιο:

  1. Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΟΜΟΡΦΗ. Η ΑΓΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή