Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι 10 κορυφαίοι παραθαλάσσιοι προορισμοί της Καραϊβικής


Γιατί άραγε βραβεύεται αυτό το μικρό νησάκι της Καραϊβικής με Travellers' Choice ως κορυφαίος προορισμός για τις παραλίες του, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά; Οι οικογένειες το λατρεύουν για τις ήσυχες παραλίες του στους κόλπους Τέιλορ και Γκρέις. Οι λάτρεις των καταδύσεων και του snorkeling συγκεντρώνονται εκεί για να εξερευνήσουν τους πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο ύφαλος Σμιθ με τον ειδικά διαμορφωμένο βυθό για περιήγηση. Και οι νεόνυμφοι όμως βρίσκουν αυτό το μέρος πολύ ρομαντικό για το ταξίδι του μέλιτος.
Καλύτερες παραλίες: Grace Bay, Little Water Cay, Princess Alexandra National Park

Κατοικημένη από το 1000 μ.Χ., η Αρούμπα είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Η Eagle Beach είναι μία ειδυλλιακή παραλία της Καραϊβικής με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, που προσελκύει πολλούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Η παραλία Palm Beach, στη δυτική πλευρά του νησιού, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για κολύμβηση και διαθέτει ψιλή άμμο. Εκείνοι που ενδιαφέρονται περισσότερο για το βυθό πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν το ναυάγιο του τορπιλισμένου δεξαμενόπλοιου Pedernales, ένα δημοφιλές μέρος για καταδύσεις. Η Αρούμπα έχει μήκος μόλις 32 χιλιόμετρα, άρα μπορεί κανείς να την εξερευνήσει εύκολα με ποδήλατο ή μηχανάκι.
Καλύτερες παραλίες: Eagle Beach, Arashi Beach, Malmok Beach, Palm Beach

Σύμφωνοι, θα μπορούσατε να αφήσετε τις ηλιόλουστες αμμουδιές για να παρακολουθήσετε τους κροκόδειλους ή για να κάνετε ιππασία, αλλά, όταν η κύρια ακτή ονομάζεται Seven Mile Beach (παραλία επτά μιλίων), είναι σαφές τι ελκύει τους περισσότερους τουρίστες στο Νεγκρίλ. Ανάλογα με το πόσο θέλετε να λιαστείτε, μπορείτε άνετα να κολυμπήσετε topless ή τελείως γυμνοί σε ορισμένα μέρη.
Καλύτερες παραλίες: Seven Mile Beach, Negril Cliffs, Half Moon Beach

Τι περιλαμβάνει μια τυπική καρτ-ποστάλ από την Καραϊβική; Σαράντα χιλιόμετρα λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά και φοινικόδεντρα που λικνίζονται στο απαλό αεράκι. Το Punta Cana, ένας οικονομικός τροπικός προορισμός, είναι γνωστό για τα πολλά all-inclusive θέρετρα που διαθέτει. Αυτό το διαμαντάκι της Δομινικανής Δημοκρατίας, είναι γνωστό εδώ και καιρό στους Ευρωπαίους τουρίστες, αλλά τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να το ανακαλύπτουν και οι Αμερικάνοι. 
Καλύτερες παραλίες: Macao beach, Bavaro beach

5. Varadero, Κούβα
Ο κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στην Κούβα βρίσκεται σε μια χερσόνησο μήκους 13 μιλίων, με ψιλή μαλακή άμμο που την αγκαλιάζουν τα νερά του καναλιού Καγουάμα. Τα ξενοδοχειακά θέρετρα συνωστίζονται κατά μήκος της ακτής, που ανακάλυψαν τη δεκαετία του 1920 διασημότητες και γκάνγκστερ από την Αμερική, όπως ο Αλ Καπόνε. Απολαύστε ένα αναζωογονητικό κοκτέιλ μοχίτο για να δροσιστείτε από την ολοήμερη ηλιοθεραπεία ή την εκδρομή ψαρέματος στ' ανοιχτά.
Καλύτερη παραλία: Varadero beach

Κακομάθετε τον εαυτό σας στο πολυτελές θέρετρο Κάγιο Κόκο. Σε αυτά τα νησιά που ονομάζονται Χαρντίνς ντελ Ρέι (Κήποι του Βασιλιά), τα μαγευτικά χρώματα του ουρανού συνδυάζονται με τις κατάλευκες αμμουδιές και τα γαλήνια νερά. Εξερευνήστε τις παραλίες, οργανώστε μία εκδρομή για ψάρεμα, κάντε ιππασία... εδώ θα βρείτε τα πάντα. 
Καλύτερη παραλία: El Senador

7. Bayahibe, Δομινικανή Δημοκρατία
Μόλις 10 μίλια ανατολικά από τη Λα Ρομάνα βρίσκεται το ψαροχώρι Μπαγιαχίμπε. Στο Μπαγιαχίμπε μπορεί να δει κανείς θεαματικούς σχηματισμούς κοραλλιών και τρία ναυάγια: των πλοίων Ατλάντικ Πρίνσες, Σεντ Τζορτζ και Κόκο. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για καταδύσεις! Το snorkeling στα πανέμορφα καθαρά νερά είναι ο ιδανικός τρόπος να δει κανείς τα πλήθη των αστεριών. Στο εθνικό πάρκο, οι φυσιολάτρες θα βρουν λιμνοθάλασσες και άγρια πανίδα, η οποία περιλαμβάνει μία ποικιλία πτηνών. Οι διαθέσιμες δραστηριότητες είναι πολλές, όμως οι ελκυστικές παραλίες με την απαλή, λευκή άμμο είναι τέλειες και για τον ταξιδιώτη που αποζητά τη χαλάρωση.
Καλύτερη παραλία: Public beach of Dominicus, Bayahibe

8. Nassau, New Providence Island, Μπαχάμες
Οι αστραφτερές παραλίες και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι που σφύζουν από ζωή στο Νασσάου και στο γειτονικό Νησί του Παραδείσου προσελκύουν παραθεριστές από κάθε γωνιά του κόσμου. Ο πολιτισμός των Μπαχαμών επιβάλλει μία ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα, τόσο στα νυχτερινά κλαμπ όσο και στις λευκές αμμουδιές. Με μία ποικιλία 17 παραλιών, ο καθένας θα βρει αυτό που του ταιριάζει, είτε αποζητά τη χαλάρωση είτε την περιπέτεια μέσω των καταδύσεων, του snorkeling του parasailing και του windsurfing.
Καλύτερες παραλίες: Sandy Toes, Cable Beach, Junkandoo Beach, Junkanoo Beach

Χαμηλών τόνων και ήρεμο, το Μο Μπέι (όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) προσφέρει ήλιο, διασκέδαση και ένα σωρό δραστηριότητες στις χρυσαφένιες αμμουδιές της Τζαμάικα ή στα αστραφτερά νερά της Καραϊβικής. Κολυμπήστε ή κάντε snorkeling σε νερά όπου λαμπυρίζουν όλες οι αποχρώσεις του γαλάζιου. Οι πιο γενναίοι μπορούν να βουτήξουν στη σπηλιά με το δυσοίωνο όνομα σπηλιά της Χήρας. Η ανταμοιβή αξίζει το ρίσκο: Πολύχρωμα κοράλλια και κοπάδια ασυνήθιστων τροπικών ψαριών.
Καλύτερες παραλίες: Doctor's Cave Beach, Cornwall Beach, Walter Fletcher Beach

Οι ιστορικές παραλίες του Σαν Χουάν ικανοποιούν όλα τα γούστα των επισκεπτών τους, είτε πρόκειται για οικογένειες και ήσυχους ταξιδιώτες είτε για λάτρεις του ξεφαντώματος. Η δημοφιλής παραλία Ocean Park σφύζει από δραστηριότητα - και συγκεντρώνει πολλούς ντόπιους. Κάντε kite-surfing, παίξτε φρίσμπι ή απολαύστε ένα παγωτό κάνοντας περίπατο κάτω από τα φοινικόδεντρα που λικνίζονται στο αεράκι.
Καλύτερες παραλίες: Palomino Island, Ocean Park Beach, Isla Verde, Condado Beach

Πηγή: tripadvisor.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου