Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

100 μέρες μέχρι την Ολυμπιάδα του Λονδίνου

Στο Λονδίνο οι προετοιμασίες για τους ολυμπιακούς αγώνες έχουν πλέον μπει στην τελική τροχιά. Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς. Η πόλη αλλάζει, στολίζεται και προετοιμάζεται.
Με 11 μέτρο ύψος και 25 μέτρα πλάτος οι ολυμπιακοί κύκλοι σε μια πλατφόρμα, στολίζουν τον Τάμεση, κοντά στην γέφυρα του Λονδίνου. 
Το ολυμπιακό πάρκο από ψηλά
Μένουν 100 μέρες μέχρι τις 27 Ιουλίου, ημέρα της τελετής έναρξης της θερινής ολυμπιάδας. Το γεγονός αυτό γιορτάστηκε με διάφορες εκδηλώσεις στην αγγλική πρωτεύουσα.
 Στο κέντρο του Λονδίνου, στην παρέλαση της βασιλικής φρουράς, 260 φρουροί με την παραδοσιακή στολή σχημάτισαν τον αριθμό 100.
Στο δυτικό Λονδίνο, και συγκεκριμένα στον βασιλικό κήπο Kew, περισσότερα από 20.000 λουλούδια σχηματίζουν τους 5 ολυμπιακούς κύκλους, συμβολίζοντας τις 5 ηπείρους. 


Στην Trafalgar square το ρολόι καταμέτρησης συνεχίζει να μετρά αντίστροφα, δείχνοντας ότι οι μέρες για τη μεγάλη αθλητική γιορτή πλησιάζουν.

Η χαρά και η προσμονή όμως ξεπερνά τα όρια του Λονδίνου και επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς διάφορες πόλεις διοργανώνουν γιορτές και εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στο Weymouth και Portland, όπου θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας,  χτίστηκε ένα μεγάλο κάστρο από άμμο στολισμένο με το σύμβολο των ολυμπιακών αγώνων. 
Το ολυμπιακό χωριό
Το ποδηλατοδρόμιο
Ο πυρσός της λαμπαδηδρομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου