Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το ναυτικό μουσείο της Βαρκελώνης

Στα ναυπηγεία της Βαρκελώνης, με την ονομασία Drassanes, κατασκευάστηκαν οι μεγάλες γαλέρες που καθιέρωσαν την πόλη ως κύρια ναυτική δύναμη. Τα βασιλικά ναυπηγεία ήταν τα μεγαλύτερα στον κόσμο και σήμερα φιλοξενούν το ναυτικό μουσείο
Το κτίριο είναι εμβληματικό, παρόλο που είναι παλιό, αφού ιδρύθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Διασώζονται οι τρεις από τους τέσσερις γωνιακούς του πύργους. 

     
Πολύ εντυπωσιακό μουσείο με εκπληκτικά εκθέματα που ταξιδεύουν τους επισκέπτες στον κόσμο των θαλάσσιων ταξιδιών. 
Αναμφίβολα το πιο σπουδαίο έκθεμα του μουσείου είναι το πιστό αντίγραφο του πλοίου "Ρεάλ" σε πραγματικές διαστάσεις. 

(πηγή φωτο: Wikipedia)
Πρόκειται για το πλοίο - ναυαρχίδα του Δον Χουάν της Αυστρίας που οδήγησε το χριστιανικό στόλο στη νίκη κατά των Τούρκων στη ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571. 
  
Υπάρχει μεγάλη έκθεση με παλιούς χάρτες και πίνακες, ανάμεσα σε αυτούς εκτίθεται ο χάρτης του 1439, που χρησιμοποιούσε ο θαλασσοπόρος Αμέρικο Βεσπούτσι. 
 
 
 

Θα δείτε παλιές φωτογραφίες, μινιατούρες που δείχνουν πως ήταν η ζωή παλιά και για τις μεταφορές προϊόντων μέσω των πλοίων. 
 
 
Εκτίθενται επίσης ναυτικά εργαλεία και πολλά μοντέλα καραβιών της παλιάς ναυτικής ζωής. 
 
 
Είναι πολύ εύκολο να πάτε στο μουσείο. Βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι, στο τέλος της περίφημης La Rambla, αντίκρυ από το άγαλμα του Κολόμβου. Μπορείτε να πάτε με το μετρό στη στάση Drassanes. 
 
 
Στην είσοδο, μαζί με το εισιτήριο μπορείτε να πάρετε ακουστικά τα οποία θα σας ξεναγήσουν σε κάθε χώρο του μουσείου. Είναι ανοιχτό από τις 10 ως περίπου τις 8 και η είσοδος στοιχίζει 3 ευρώ. Μπορείτε επίσης να βγάλετε συνδυαστικό εισιτήριο για το μουσείο και το άγαλμα του Κολόμβου ή την κρουαζιέρα στο λιμάνι. Δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο! 
     

tips
* Μεγάλο μουσείο, θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να το δείτε και σίγουρα να φωτογραφηθείτε μπροστά από την εντυπωσιακή γαλέρα.
* Το καλό είναι ότι είναι άνετο και εμείς τουλάχιστον το είδαμε με την ησυχία μας!
* Είναι σε πολύ κεντρικό σημείο και έτσι μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο μουσείο με μια βόλτα στο πανέμορφο ολυμπιακό λιμάνι, να ανεβείτε στο άγαλμα του Κολόμβου, να περπατήσετε την La Rambla ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στο λιμάνι. Διαλέγετε ανάλογα με την διάθεση σας αλλά και το χρόνο σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου