Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ταξίδι στη Σαντορίνη

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί απ' άκρη σ' άκρη της γης ένα ταξίδι στο φανταστικό τοπίο της Σαντορίνης; Το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων με την ιδιόμορφη γεωλογική υπόσταση έχει αποτελέσει φυσικό σκηνικό σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και διακαή πόθο ταξιδιωτών με ρομαντική διάθεση. 
 
Αναζητήστε και σεις τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη και περάστε τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας! 


 
Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης  βρίσκεται 7 χιλιόμετρα έξω από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, ενώ απέχει 17 χιλιόμετρα τόσο από τον υπέροχο οικισμό της Οίας, όσο και από το νοτιότερο άκρο του νησιού, τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Οι επιβάτες που καταφθάνουν στον αερολιμένα εξυπηρετούνται με ταξί ή με λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους. Η απόσταση μεταξύ Φηρών και αεροδρομίου με μέσα μαζικής μεταφοράς διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Η αντίστοιχη απόσταση με ταξί είναι μόλις δέκα λεπτά. 
Αγναντέψτε από την Καλντέρα τη θέα που ομολογουμένως κόβει την ανάσα και χαρείτε το τοπίο με τις χρωματικές του εναλλαγές καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Νιώστε κοσμοπολίτες καθώς θα αναζητάτε στα λευκά στενάκια των Φηρών μπουτίκ εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της μόδας και κλαμπ επιφορτισμένα με τη φροντίδα της ολονύκτιας διασκέδασης σας.  
 
Κολυμπήστε στην Κόκκινη παραλία και στη Βλυχάδα, σ' ένα τοπίο που όμοιο του δεν υπάρχει σ' όλη τη γη. Επιλέξτε τις δημοφιλείς παραλίες Καμάρι και Περίσσα με τα εστιατόρια και την άρτια οργάνωση. 
 
Όταν θα βρεθείτε στη Σαντορίνη θα διαπιστώσετε ότι το ηφαίστειο έχει αποτελέσει διαχρονικά "ευχή και κατάρα" για τον τόπο, μιας και έχει χαρίσει στη Θήρα εξαιρετικά γόνιμο έδαφος απ' όπου παράγονται ονομαστές ποικιλίες κρασιών, λιαστές ντομάτες, φάβα και άλλα εκλεκτά προϊόντα. 
 
Εξερευνήστε τη Σαντορίνη από γεωλογικής και αρχαιολογικής άποψης, αναχωρήστε με καραβάκι για μια ημερήσια περιήγηση στο Ηφαίστειο (Νέα Καμένη) και στη Θηρασσιά και επισκεφθείτε τον άκρως ενδιαφέροντα προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι. 
 
Χαλαρώστε απολαμβάνοντας την απίστευτη θέα από τη μοναδική Οία, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι. Κρατήστε στη μνήμη σας και στο φωτογραφικό σας φακό όλες τις μαγικές εικόνες μέχρι το επόμενο ταξίδι σας στη Σαντορίνη.   
Επιλέξτε ξενοδοχεία στη Σαντορίνη σκαρφαλωμένα στο βράχο της Καλντέρας και θαυμάστε τη μοναδική θέα από το μπαλκόνι σας!

2 σχόλια: