Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Cuevas del drach - Οι σπηλιές του δράκου στη Μαγιόρκα

Οι σπηλιές του Δράκου βρίσκονται στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα, στην περιοχή Manacor, κοντά στην πόλη Porto Cristo, 65 χλμ μακρυά από την πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα. Το σπήλαιο έχει βάθος μέχρι και 25 μέτρα και φτάνει μέχρι 2,4 χλμ σε μήκος. 
Πρόκειται για τέσσερις σπηλιές που ενώνονται μεταξύ τους. Ονομάζονται Black Cave (η μαύρη σπηλιά), White Cave (λευκή σπηλιά), Cave of Luis Salvador (η σπηλιά του Λούις Σαλβαντόρ) και Cave of the French (η σπηλιά των Γάλλων). 
  
  
Υπάρχει μια υπόγεια λίμνη, η λίμνη Martel, με μήκος περίπου 1150 μέτρα and 30 μέτρα πλάτος. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες του κόσμου. Στην λίμνη γίνονται μουσικές παραστάσεις, από το 1935, από μια μικρή ορχήστρα που περιλαμβάνει 2 βιολιά, τσέλο και αρμόνιο. Οι μουσικοί βρίσκονται μέσα σε 4 φωτισμένες βαρκούλες.
Το κονσέρτο διαρκεί 10 λεπτά και περιλαμβάνει τα εξής μουσικά κομμάτια:  Alborada gallega (Gallician sunrise) του Caballero, Plaisir D'amour του Martini, Tristesse Studio 3 Opus 10  του Chopín και Barcarola, του Offenbach. 
Περιττό να πούμε ότι είναι πραγματικά το πιο εντυπωσιακό σημείο του σπηλαίου, όπου οι επισκέπτες κάθονται μέσα σε αυτό το μοναδικό υπόγειο τοπίο, δίπλα στη λίμνη και ακούνε μουσική. Είναι μια μαγευτική σκηνή που μένει αξέχαστη! 
Μετά το κονσέρτο ακολουθεί μια παράσταση με φώτα που μιμούνται την ανατολή του ήλιου πάνω από τη λίμνη. 
  
Η θερμοκρασία μέσα στο σπήλαιο είναι  20ºC και η υγρασία αγγίζει το 80%. Η διαδρομή για τους επισκέπτες έχει μήκος περίπου 1200 μέτρα και υπάρχουν συνολικά 250 σκαλιά. Εννοείται πως απαιτούνται άνετα παπούτσια που δεν γλιστράνε. 
 
Το εισιτήριο είναι 12 ευρώ, μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβό αλλά το σπήλαιο αξίζει! 

tips
* Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο μέσα στο σπήλαιο. Στο μαγαζάκι με τα σουβενίρ θα βρείτε όμορφες καρτ ποστάλ που μπορείτε να αγοράσετε. Υπόψιν...όποιον προσπαθήσει να παρανομήσει τον βλέπουν αφού έχει φύλακες παντού και του φωνάζουν! Εκτός αν είστε πολύ διακριτικοί και πάντα χωρίς φλας, εμείς τουλάχιστον έτσι καταφέραμε και βγάλαμε μερικές!!
* Προσοχή μην γλιστρήσετε! 

6 σχόλια:

  1. Αλήθεια σας ζηλεύουμε που έχετε τη δυνατότητα να επισκέπτεστε τόσο μοναδικές ομορφιές σε ολόκληρο τον κόσμο....
    Αν ποτέ χρειαστείτε κανένα βοηθό είμαστε πρόθυμοι...
    Δηλωνουμε φανατικοί αναγνωστες του blog σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για τα καλά λόγια..! Το μυστικό μας είναι ότι σε όποιο μέρος πάμε φροντίζουμε να βλέπουμε όσα γίνεται περισσότερα! Σε μια εκδρομή δηλαδή μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικές πόλεις ακόμα και χώρες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pragmatika exo paei k tha moy minei axexasto ayto!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σημερα πηγαμε και ηταν καταπληκτικα. 15 ειναι το εισητηριο αλλα και παλι αξιζει..! Γενικα ολη η μαγιορκα ειναι πανεμορφη ειδικα οι παραλιες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχα παει το 2004 ειναι φανταστικο!!!Ειδικα η στιγμη που ερχονται οι βαρκουλες και παιζουν κλασικη μουσικη, αυτη η αρμονια της μουσικης με τον τροπο που κανουν κουπι στα εγκατα της γης δεν υπαρχει!!ΘΕΕΙΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή