Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα

Είναι η λίστα με τους 10 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, για το 2012, φτιαγμένη από τους χρήστες της δημοφιλούς και διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας tripadvisor.com.

1. Σαντορίνη
Παραλίες με μαύρη άμμο. Ασβεστωμένα σπίτια, κουρνιασμένα στον γκρεμό πάνω από μία μαγευτικά γαλανή θάλασσα. Η Σαντορίνη είναι τόσο όμορφη που δυσκολευόμαστε να βρούμε λόγια για να την περιγράψουμε. Δείτε απλώς μία φωτογραφία της - στοιχηματίζουμε ότι θα θέλετε να πάρετε την επόμενη κιόλας πτήση.
Μην χάσετε: Παραλία Αμμούδι, πεζοπορία Φηρά - Οία, θερινός κινηματογράφος στο Καμάρι. 

2. Αθήνα
Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Αθήνα πρέπει έχουν το νου τους στις ειδήσεις — οι πορείες και επεισόδια που σχετίζονται με τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση είναι σχετικά συχνό φαινόμενο. Παρ' όλα αυτά, η καθημερινότητα και ο τουρισμός στην Αθήνα, ως επί το πλείστον, δεν έχουν αλλάξει. Η Ακρόπολη, ο Ναός του Ολυμπίου Διός και οι θησαυροί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εξακολουθούν να γεμίζουν δέος τους επισκέπτες.
Μην χάσετε: Ακρόπολη, Παρθενώνας, Λόφος του Φιλοπάππου.

3. Μύκονος
Αν στο άκουσμα της λέξης «Μύκονος» δεν σας έρθουν αμέσως στο μυαλό φωτεινά, λευκά σπίτια, καταγάλανοι ουρανοί και κορμιά μαυρισμένα από τον ήλιο, πάνω σε χρυσές, αμμουδερές παραλίες, μάλλον δεν είστε και πολύ ενημερωμένοι. Το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί του Αιγαίου πελάγους σφύζει από ζωή και ελκύει ένα πλήθος ευκατάστατων τουριστών που διασκεδάζει στην κομψή νυχτερινή ζωή του. Στη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να απολαύσετε πιο προσωπικές στιγμές στις πιο απομονωμένες παραλίες της βόρειας πλευράς του νησιού. Στις παραλίες της νότιας πλευράς, όμως, τα πάρτι δεν έχουν σταματημό. Κάντε σκι, τζετ σκι, windsurfing, ιππασία, parasailing ή, απλώς, φυλάξτε τις δυνάμεις σας για το βράδυ, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τουρίστες της Μυκόνου.
Μην χάσετε: Παραλία Πάνορμος, παραλία Ελιά, μικρή Βενετία. 

4. Κρήτη
Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος. 
Μην χάσετε: παρατηρητήριο Ξαστεριά, Νήσος Χρυσή, Λιμνοθάλασσα του Μπάλου. 

5. Ρόδος
Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί. Ψηλά ξενοδοχεία παρατάσσονται κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών. Μικρά χωριά και θέρετρα βρίσκονται διάσπαρτα στις άλλες ακτές του νησιού. Είτε λατρεύετε τις παραλίες, τα μπαρ ή τους αρχαιολογικούς χώρους, στη Ρόδο μπορείτε να τα απολαύσετε όλα. Στο λοφώδες εσωτερικό του νησιού, μήκους 80 χιλιομέτρων, συναντά κανείς την αυθεντική Ελλάδα.
Μην χάσετε: Κόλπος αγίου Παύλου, ακρόπολη Λίνδου, Παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου.

6. Νάξος
Μια κουκκίδα στα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικό μείγμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, την πόλη των παιδικών χρόνων του Δία. Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στην Παλατιά, εκεί όπου στέκεται αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Κατά το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.
Μην χάσετε: Πορτάρα, Ενετικό μουσείο, καταδύσεις Blue Fin divers

7. Πάρος
Η καταγωγή των κατάλευκων μαρμάρων των κτιρίων της Πάρου είναι ταπεινή, αφού προήλθαν από τα σπλάχνα των τοπικών ορυχείων και λατομείων. Η παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική που αξιοποιεί αυτό το θαυμάσιο υλικό είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που θα δείτε στις διακοπές σας στην Πάρο. Ένα άλλο είναι η ζεστή, λαμπερή άμμος των πανέμορφων παραλιών του νησιού, όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας ποτό, να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά ή να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο windsurfing ή στο σέρφινγκ με αετό.
Μην χάσετε: Παροικία, Παναγία Εκατονταπυλιανή, Λεύκες.

8. Ζάκυνθος
Τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχοι παράδεισοι κινηματογραφικής ομορφιάς. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι αμμουδιές απαλές και μεταξένιες. Όλα δείχνουν σαν έχουν περάσει από Photoshop! Αυτή είναι όμως η Μητέρα-Φύση, σε όλο της το μεγαλείο. Η Ζάκυνθος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου. Εκτός από όμορφη, είναι και εύφορη αφού παράγει πληθώρα προϊόντων όπως ελιές και σταφύλια. Η μουσική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της ντόπιας κουλτούρας. Σχεδόν κάθε νύχτα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία συναυλία ή γιορτή και σίγουρα θα μαγευτείτε από το κέφι και τις μελωδίες των Ζακυνθινών μουσικών.
Μην χάσετε: παραλία Ναυάγιο, παραλία βασιλικός, Splash Fun waterpark.

9. Κεφαλλονιά
Χάρη στις πανέμορφες παραλίες και στις μυστηριακές σπηλιές της, η Κεφαλλονιά τραβά σαν μαγνήτης τους τουρίστες που λαχταρούν ονειρεμένες διακοπές σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και ομορφιά. Οι πολυάριθμες, μικροσκοπικές αμμουδιές του νησιού είναι ιδανικές για απομονωμένη ηλιοθεραπεία ή κολύμπι. Απολαύστε τα κύματα κάνοντας θαλάσσιο καγιάκ ή προτιμήστε μια βόλτα με ένα παραδοσιακό, ξύλινο καΐκι, όμορφο σαν ζωγραφιά.
Μην χάσετε: Κάστρο Άη Γιώργη, Μονή Αγίου Γεράσιμου, παραλία Μύρτος.

10. Ήπειρος
Το τοπίο της Ηπείρου μοιάζει με σουρεαλιστικό πίνακα, που συνδυάζει αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του χρυσού. Τα κλασσικά ορόσημα στέκουν περήφανα με φόντο τις κατάφυτες βουνοπλαγιές. Η πόλη των Ιωαννίνων συγκεντρώνει πλήθος τουριστών, που περιδιαβαίνουν τα λιθόστρωτα δρομάκια της και θαυμάζουν τα τζαμιά, τους πύργους ρολογιών, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές και τους πλανόδιους πωλητές λαχταριστών ντόπιων εδεσμάτων, όπως φρέσκιας φέτας.
Μην χάσετε: Ζαγόρι, νεκρομαντείο της Εφύρας, το φαράγγι του Βίκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου