Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

10 νησιά που πρέπει να δουν οι ταξιδιώτες!

Πρόκειται για 10 πανέμορφα και διαφορετικά νησιά που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το καθένα έχει τη δική του γοητεία, το δικό του στυλ και την ιδιαιτερότητα του. Φυσικά από τη λίστα του Tripadvisor δεν θα μπορούσε να λείπει η υπέροχη Σαντορίνη! 

1. Ko Phi Phi Don, Ταϊλάνδη
Το Ko Phi Phi Don, το μεγαλύτερο από τα νησιά Phi Phi, δεν είναι ηφαιστειακό και το βασικότερο υλικό του είναι ο ασβεστόλιθος. Η πρόσβαση σε αυτό το νησί με τις μαγικές παραλίες και τις δημοφιλείς περιοχές για καταδύσεις και snorkeling είναι δυνατή με πλοίο από το Phuket. Μεγάλο μέρος του νησιού αποτελεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή.

2. Μπαλί, Ινδονησία
Το Μπαλί, στην Ινδονησία, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς, είτε των ατόμων που τους αρέσει η περιπέτεια, είτε όσων έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν. Η θάλασσα στα ανοιχτά της λευκής άμμου είναι ιδανική για καταδύσεις, ενώ η πλούσια ζούγκλα, που κρύβει μαϊμούδες και πέτρινους ναούς, θα ξυπνήσουν τον εξερευνητή μέσα σας. Διασχίστε το απότομο μονοπάτι ως την κορυφή του όρους Batur και η προσπάθειά σας θα αποζημιωθεί μόλις αντικρύσετε την εκπληκτική θέα. Και για να ανταμείψετε τους ταλαιπωρημένους σας μύες, τι καλύτερο από ένα μασάζ σε κάποιο από τα πολλά πολυτελή σπα του Μπαλί;

3. Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ
Αυτά τα 19 νησιά και το θαλάσσιο καταφύγιο που τα περιβάλλει βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Νότιας Αμερικής, και έχουν χαρακτηριστεί ως μοναδικό «ζωντανό μουσείο της εξέλιξης». Οι συνεχείς σεισμικές και ηφαιστειακές δραστηριότητες μας παραπέμπουν στις διαδικασίες που σχημάτισαν τα νησιά. Αυτές οι διαδικασίες, σε συνδυασμό με την ακραία απομόνωση των νησιών, οδήγησαν στην ανάπτυξη ασυνήθιστης πανίδας – όπως το ιγκουάνα της ξηράς, η γιγαντιαία χελώνα και οι διάφοροι τύποι σπίνων – που ενέπνευσε τη θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής του Καρόλου Δαρβίνου, μετά την επίσκεψή του το 1835. Μην εκπλαγείτε αν κολυμπήσετε πλάι σε φώκιες ή αν κάνετε ηλιοθεραπεία δίπλα από πανέμορφα ιγκουάνα!

4. Νησί του Πάσχα, Χιλή
Στο Rapa Nui, τοπική ονομασία του Νησιού του Πάσχα, αποκαλύπτεται ένα μοναδικό πολιτιστικό φαινόμενο. Οι Πολυνήσιοι που εγκαταστάθηκαν στο νησί περίπου το 300 μ.Χ. δημιούργησαν μία ισχυρή και πρωτότυπη παράδοση μνημειακής γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, απαλλαγμένης από κάθε εξωτερική επιρροή. Από τον 10ο μέχρι τον 16ο αιώνα, οι κάτοικοι έχτισαν ναούς και ανήγειραν γιγάντια μονολιθικά αγάλματα, τα γνωστά Moai, τα οποία συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που συνεχίζει να συναρπάζει ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο.

5. Ischia, Ιταλία
Ένα ηφαιστειακό νησί στην Τυρρηνική θάλασσα, 30 χλμ μακρυά από τη Νάπολη. Λέγεται μάλιστα ότι στις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. οι Ευβοείς ίδρυσαν στην Ίσκια αποικία με το όνομα Πιθηκούσσες, που αποτέλεσε αφετηρία για την ίδρυση νέων αποικιών στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα πέρασαν από την Ίσκια στην απέναντι ακτή ιδρύοντας την αποικία Κύμη.

6. Σρι Λάνκα
Γνωστή με πολλά ονόματα, η νήσος Resplendent διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, φυτείες τσαγιού και αρχαίες πόλεις. Κάντε καταδύσεις, επισκεφθείτε το ορφανοτροφείο ελεφάντων και τη λιμνοθάλασσα των ψαριών που τραγουδούν, ανακαλύψτε την πυκνή ζούγκλα, τζαμιά και ναούς. Σε απόσταση μόνο 20 μιλίων από την Ινδία, το νησί που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Κεϋλάνη φιλοξενεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους και έξι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο μακροχρόνιος, αιματηρός εμφύλιος έληξε τον Μάιο του 2009, κι έτσι επήλθε ειρήνη, σταθερότητα και αύξηση της τουριστικής κίνησης.

7. Σαντορίνη
Η γοητευτική Σαντορίνη, στις νότιες Κυκλάδες, αγκαλιάζει την καλντέρα που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη. Η πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά, γαντζωμένη στο βράχο της καλντέρας προσφέρει συναρπαστική θέα στο πέλαγος. Η νυχτερινή ζωή της Σαντορίνης είναι τόσο εκρηκτική όσο και το ηφαίστειο που τη δημιούργησε. Τα ερείπια, όπως η προστατευμένη από την ηφαιστειακή τέφρα αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου, συναρπάζουν όσους αγαπούν την αρχαία ιστορία. Ιπτάμενα δελφίνια, φέρι μποτ και καταμαράν συνδέουν τη Σαντορίνη με άλλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

8. Μαδαγασκάρη

Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται έναντι της νοτιοανατολικής ακτής της Αφρικής, δημιουργώντας με την ακτή της Μοζαμβίκης, το δίαυλο Μαδαγασκάρης. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους 10 τόπους υψηλής βιοποικιλότητας στον κόσμο και παράλληλα έχει πλούσια ποικιλία σε πανίδα . Σπάνια ζώα που υπάρχουν στο νησί είναι ο λεμούριος, ο αγριόχοιρος και περισσότερα από 30 είδη χαμαιλέοντα. 

9. Anguilla, Καραϊβική
 Η Ανγκουίλα είναι ένα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος που αποικίστηκε από Άγγλους εποίκους, προερχόμενους από τον Άγιο Χριστόφορο, τον 17ο αιώνα. Ως τις αρχές του 19ου αιώνα ήταν βρετανική αποικία και στη συνέχεια αποτέλεσε βρετανική κτήση. Πρωτεύουσα του νησιού η πόλη The Valley. Παράδεισος για διακοπές αλλά και για ψώνια αφού είναι εντελώς αφορολόγητα. Νησί γνωστό για τις παραλίες του και την ποικιλία σε κοράλλια

10. Maui, Χαβάη
Tο Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης. Αποτελείται από δύο μεγάλα ηφαίστεια που χωρίζονται από ένα χαμηλού υψομέτρου ισθμό. Το ηφαίστειο του δυτικού Μάουι ή Μαούνα Καχαλαβάι έχει υψόμετρο 1.764 μ. και δημιουργήθηκε πριν από 1,6 εκατομμύρια χρόνια. Έχει ατέλειωτες παραλίες αφού  έχει 193 χιλιόμετρα ακτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου