Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες παραλίες στον κόσμο

1. Malmok Beach, Aruba, Καραϊβική
 Βρίσκεται στην Καραϊβική και είναι η παραλία με τα περισσότερα ναυάγια! 

Συγκεντρώνει πολύ κόσμο που θέλει να εξερευνήσει τον πλούσιο σε θαλάσσια ζωή βυθό αλλά και τα πλοία που είναι βυθισμένα εκεί. 

2. Wineglass Bay, Αυστραλία
Αυτή η παραλία της Τασμανίας συχνά βρίσκεται στο νούμερο 1 στις λίστες με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Είναι μέρος του Freycinet National Park, που περιλαμβάνει σχεδόν όλη την καταπληκτική ακτογραμμή. 
Το πάρκο είναι δημοφιλές για καγιάκ, βαρκάδες και φυσικά για τα μοναδική παραλία. 

3. Bournemouth, Αγγλία
Ένα μοντέρνο παραθαλάσσιο θέρετρο που δημιουργήθηκε το 1700, όταν γιατροί εισήγαγαν τα οφέλη του  νερού του ωκεανού και του κλίματος της ακτής για την υγεία.
Περίπου 2.000 μικρά και μεγάλα δωμάτια βρίσκονται στην προκυμαία της διάσημης παραλίας, μήκους 5,5 μιλίων.  

4. Robin Hood's Bay, Αγγλία
Υπάρχει απόδειξη οικισμού πριν από το 3.000 χρόνια πριν, ακόμα και σήμερα βρίσκονται συνεχώς απολιθώματα. Όμως αυτή η παραλία είναι γνωστή ως ο παράδεισος του λαθρεμπορίου τον 18ο αιώνα. 
Ο κόλπος του Ρομπέν των δασών (στα ελληνικά) έχει πολλές παραλίες για οικογένειες, πολλά μπαράκια, παμπ και καφετέριες. Ανάμεσα στα βράχια και στα έλη αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε το προσωπικό σας σουβενίρ...ένα απολίθωμα! 

5. Cape Cod National Seashore, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α
Στις αρχές του 1900, το ακρωτήρι ήταν αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός των Κένεντι. Μόλις ο  John F. Kennedy προσγειώθηκε στην περιοχή, έκανε νόμο να προστατεύεται η περιοχή και έτσι έγινε το πρώτο προστατευόμενο παραθαλάσσιο εθνικό πάρκο της Αμερικής. 
Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή με τους φάρους, τα μονοπάτια ποδηλάτου, τις έξι παραλίες και τα άγρια μούρα. 

6. Bells Beach, Αυστραλία
Αυτή η εντυπωσιακή παραλία είναι γνωστή επειδή φιλοξενεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό σερφ. Οι σέρφερ, εξαιτίας των κυμάτων που σκάνε στην αμμουδιά της ακτής, πηγαίνουν εκεί από το 1949. 
Στη συγκεκριμένη παραλία έγιναν γυρίσματα της ταινίας The Endless Summer.

7. Κάπρι, Ιταλία
Η ονειρική, εξωπραγματική ατμόσφαιρα του Κάπρι είναι αυτή που γοήτευσε και γοητεύει τους επισκέπτες του νησιού. Το πιο ονομαστό από τα νησιά του Κόλπου της Νάπολι θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής: ρωμαϊκές επαύλεις, αγάλματα, λουτρά, εκκλησίες και κτίσματα μεταγενέστερα, κρεμαστές σκάλες που διατρέχουν τις βραχώδεις πλευρές του νησιού και καταλήγουν στη θάλασσα. 
Και όλα αυτά με φόντο μια βλάστηση μεσογειακή, οργιώδη και πολύχρωμη.

8. St. Thomas, Παρθένη νήσοι
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και υπήρξε ο πρώτος προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1901 για την πρώτη επίσημη κρουαζιέρα που περιλάμβανε στάση στο συγκεκριμένο νησί της Καραϊβικής. 
Παραμένει ως και σήμερα το πιο συνηθισμένο πέρασμα των κρουαζιερόπλοιων, για αφορολόγητα ψώνια και τις εκπληκτικές παραλίες. 

9. Ocracoke Island, Βόρεια Καρολίνα Η.Π.Α
Ο θρυλικός πειρατής Edward Teach, γνωστός ως Μαυρογένης, έφτασε εκεί πριν τον πιάσουν το 1718. 
Έχει 16 μίλια ακτογραμμή, με πανέμορφες παραλίες ιδανικές για κολύμπι αλλά και ψάρεμα, συλλογή κοχυλιών και χαλάρωση.

10. Wreck Beach,  Βανκούβερ, Καναδάς
Με μήκος 4 μίλια, η συγκεκριμένη παραλία είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες που επιτρέπεται ο γυμνισμός, στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή για να περάσουν εκεί το σαββατοκύριακο τους. 
Οι γυμνιστές με τους υπόλοιπους λουόμενους συνυπάρχουν αρμονικά.

Το top 10 είναι από το http://www.budgettravel.com, με μετάφραση και επιμέλεια από την ομάδα του traveltipsgr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Θα πρόσθετα και την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο Λακωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή