Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τα καινούρια αξιοθέατα του Λονδίνου

Το Λονδίνο άλλαξε αρκετά εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων και απέκτησε καινούρια αξιοθέατα. Δείτε λοιπόν τι νέο μπορείτε να κάνετε όταν επισκεφτείτε τη βρετανική πρωτεύουσα! 
Είναι μια κατασκευή με ύψος 115 μέτρα που λειτουργεί ως πύργος παρατήρησης.  Θα παραμείνει και μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να έχουν μια πανοραμική άποψη στου ολυμπιακού πάρκου. 
Το Λονδίνο απέκτησε τελεφερίκ που ενώνει το βόρειο με το νότιο μέρος της πόλης. Περνά πάνω από τον Τάμεση, ξεκινώντας από το Greenwich Peninsula στο νότο και καταλήγοντας στα Royal Docks στο βορά, μέσα σε 5 λεπτά. 
Το χαρακτηριστικό ποτάμι που περνά μέσα από το κέντρο του Λονδίνου έγινε πλέον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα καθώς γίνονται μίνι κρουαζιέρες με τις πιο μοντέρνες και γρήγορες βάρκες. 
Για τους φαν του  James Bond υπάρχει μια κρουαζιέρα 80 λεπτών που περνά από όλα τα μέρη της ταινίας, ακόμα και μπροστά από τα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας. 
Στο ανατολικό Λονδίνο, στο Royal Docks, δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος διασκέδασης.  Περιλαμβάνει ένα κήπο με αγάλματα, ένα cocktail bar που επιπλέει, θεατρικούς και συναυλιακούς χώρους που χωράνε 35.000 άτομα. 
Με ύψος 309,6 μέτρα είναι το ψηλότερο κτίριο στη Ευρώπη,με σχήμα ακανόνιστης πυραμίδας. Έχει 95 ορόφους συνολικά, από τους οποίους αξιοποιούνται οι 72. Στο 72ο όροφο, σε ύψος 245 μέτρων βρίσκεται το υψηλότερο παρατηρητήριο στο Λονδίνο, με θέα που κόβει την ανάσα!
  •  Σκαρφαλώνοντας στην O2 arena
Οι επισκέπτες μπορούν να σκαρφαλώσουν στην εντυπωσιακή σκεπή του πρώην Millennium Dome, που πρωταγωνίστησε στην ταινία του James Bond film "The World Is Not Enough". Η διαδικασία διαρκεί 90 λεπτά και αφορά όσους θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους. Στο κέντρο της σκεπής υπάρχει ένα παρατηρητήριο με εκπληκτική θέα 360 μοιρών.
Βρίσκεται στο Greenwich - πολύ κοντά στο Λονδίνο- και περιμένει τους επισκέπτες να το εξερευνήσουν και να νιώσουν ότι μεταφέρονται πίσω στο χρόνο. Είναι 143 χρονών και στην εποχή του ήταν το γρηγορότερο εμπορικό ιστιοφόρο. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλές δραστηρίοτητες καθώς και μια αναπαράσταση της ζωής στην εποχή του 1869, όταν έγινε το πρώτο ταξίδι του πλοίου.
  • Το Ολυμπιακό πάρκο
Το ολυμπιακό πάρκο που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα του 2012 σίγουρα μπαίνει στη λίστα με τα βασικά αξιοθέατα του Λονδίνου. Το όνομα του θα είναι Queen Elizabeth Olympic Park, προς τιμή της βασίλισσας. Περιλαμβάνει το ολυμπιακό στάδιο, το ολυμπιακό χωριό, πολλά άλλα στάδια και το κέντρο τύπου. Κατά μήκος του πάρκου υπάρχουν πολλά έργα τέχνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου