Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Φωτογραφικό ταξίδι στον επίγειο παράδεισο των Μαλδίβων

Οι Μαλδίβες είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, γνωστά ως ατόλες, στον Ινδικό ωκεανό. 
Κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά γεμάτα θαλάσσια ζωή, λευκή απαλή ατέλειωτη αμμουδιά, κοκκοφοίνικες, απομονωμένα δωμάτια, χαλάρωση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των νησιών. 
 Οι αεροφωτογραφίες δίνουν μια καλή άποψη των μικρών αλλά μοναδικών αυτών νησιών. 

 Μοναδική χτισμένη πόλη είναι η πρωτεύουσα, το Μάλε. Εκεί βρίσκεται και το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. 
Η μετακίνηση προς τις ατόλες γίνεται με ταχύπλοα σκάφη και με υδροπλάνα για τα πιο απομακρυσμένα μέρη. 
Οι είκοσι έξι ατόλες των Μαλδίβων περικλείουν ένα έδαφος με 1.192 νησίδες, εκ των οποίων 250 νησιά κατοικούνται. Η χώρα κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης χώρας στον κόσμο, καθώς το μέγιστο επίπεδο του εδάφους είναι 2,3 μ. 
Στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η στάθμη της θάλασσας έχει ανεβεί περίπου κατά 20 εκατοστά, γεγονός που απειλεί την ύπαρξη των Μαλδίβων στο μέλλον. 
Ο βυθός είναι γεμάτος ζωή, μεγάλους κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικά ψάρια. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων. 
   
   
Η βλάστηση είναι περιορισμένη στα νησιά, με λίγους θάμνους  και καλλωπιστικά φυτά. Σχεδόν σε όλα τα νησιά υπάρχουν κοκκοφοίνικες, που είναι το εθνικό φυτό των Μαλδίβων, και που φυσικά ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το τοπίο.
Γύρω από τα νησιά η θάλασσα είναι ρηχή και ζεστή, αφού σχηματίζεται κάτι σαν φυσική λίμνη, το λεγόμενο lagoon. 
Τα νησιά χωρίζονται σε τουριστικά και σε αυτά που ζουν οι κάτοικοι. Οι ντόπιο ασχολούνται με το ψάρεμα, τον τουρισμό και το εμπόριο. 
Κλασσική ψαρόβαρκα και λαϊκή αγορά με τοπικά προϊόντα, όπως καρύδες και μπανάνες. 
Σε κάθε τουριστικό νησί υπάρχει μια ξενοδοχειακή μονάδα με χαμηλά κτίσματα. Τα ξενοδοχεία συνήθως είναι πολυτελή, με σπα, δωμάτια κτισμένα πάνω στη θάλασσα και bungalows. 
Η εμπειρία επίσκεψης και διαμονής στις Μαλδίβες είναι μοναδική και αξέχαστη, καθώς δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος στη γη. Εκεί συνδυάζεται η απόλυτη ηρεμία με το μοναδικό εξωτικό τοπίο.

Η καλύτερη εποχή για να πάει κάποιος στις Μαλδίβες είναι από από το Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο. 


Διαβάστε για το δικό μας ταξίδι στις Μαλδίβες εδώ

2 σχόλια: